G4Media.ro

Pădurar lovit cu toporul în cap de un hoţ de lemne /…

Pădurar lovit cu toporul în cap de un hoţ de lemne / Agresorul a fost arestat preventiv / Pădurarul este acum în afara oricărui pericol

Un pădurar din cantonul Halmăşd ce a surprins trei bărbaţi care tăiau ilegal lemne în zona localităţii Cerâşa a fost lovit cu un topor în cap de către unul dintre aceştia, agresorul fiind în primă fază reţinut de procurori şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Sâmbătă, în jurul amiezii, pădurarul de la cantonul 26 Halmăşd a surprins trei persoane care tăiau ilegal arbori, în zona localităţii Cerâşa, din pădurea aparţinând primăriei Halmăşd. Pădurarul a făcut câteva fotografii şi a sunat la 112, dar până să vină Poliţia a fost lovit cu un topor în cap de unul din cei trei. Norocul lui a fost că lovitura a provocat doar o rană superficială în zona scalpului, el fiind dus ulterior la spitalul din Şimleu Silvaniei. Pădurarul este acum în afara oricărui pericol, fiind lăsat acasă de la spital”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice Sălaj.

Mihiş a precizat că pădurarul este un tânăr angajat pe acest post în urmă cu doar câteva luni, motiv pentru care nu s-au putut face încă formalităţi pentru a fi dotat cu o armă de autoapărare, aşa cum au majoritatea silvicultorilor.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, faţă de agresor s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la infracţiunea de ultraj, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

Procurorii au dispus, sâmbătă, măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpat, iar duminică acesta a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea pentru 30 de zile a acestuia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cati oameni mai trebuie „doborati” ?
    De ce nu se introduc dronele pentru identificarea taierilor ilegale de paduri ?

  2. Da v-ați întrebat vreodată poate să folosească arma din dotare padurarul???