G4Media.ro

Pachet de 9 miliarde de euro aprobat de Spania pentru sprijinirea celor…

Sursa foto: European Council

Pachet de 9 miliarde de euro aprobat de Spania pentru sprijinirea celor afectați de creșterea prețului la energie

Guvernul spaniol a aprobat sâmbătă un pachet de măsuri de nouă miliarde de euro, menit să ajute cele mai vulnerabile gospodării să facă faţă creşterii preţului energiei şi majorării inflaţiei, inclusiv subvenţii pentru transport şi o reducere de 80% a impozitelor la facturile de energie, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Anunţul vine după ce Executivul a convenit la o reuniune extraordinară un pachet de 5,5 miliarde de euro reprezentând cheltuieli pentru familii şi 3,6 miliarde de euro reduceri de taxe.

Cu 15% vor fi majorate pensiile celor mai vulnerabile persoane, inclusiv văduvele şi persoanele cu handicap. Majorarea reprezintă o creştere lunară de 60 euro.

Din septembrie, va fi introdusă o reducere de 50% pentru cei care au beneficiat deja de subvenţii pentru călătoriile interne pe calea ferată sau cu autobuzul, plus o reducere de 30% pentru cei care folosesc serviciile regionale.

Lucrătorii independenţi cu venituri scăzute, sub 14.000 euro pe an, sau cei care sunt şomeri, vor primi o plată unică de 200 euro. Preţurile canistrelor cu gaz, un mod obişnuit pentru încălzirea locuinţelor în Spania, va rămâne fix până la 31 decembrie.

„Guvernăm pentru clasa de mijloc şi clasa muncitoare din această ţară, deşi ştim că acest lucru irită unele puteri economice”, le-a spus jurnaliştilor premierul Pedro Sanchez.

Acesta a anunţat că din ianuarie Guvernul va introduce o lege pentru scăderea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%. Noul pachet de măsuri va fi în vigoare până la finalul lui 2022, a precizat Sanchez.

Pachetul vine după măsurile adoptate în martie, şi care sunt în vigoare până la 30 iunie, în valoare de şase miliarde de euro, constând în ajutoare directe şi reduceri de taxe, şi credite preferenţiale de zece miliarde de euro pentru a ajuta companiile şi gospodăriile să facă preţului mai ridicat al combustibilului.

Sursa foto: European Council

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. prostii, toti sunt afectati, in afara de noii feudali care o sa aiba soarta alora din franta dinaintea terorii.
  In scurt timp
  In rest, ce facem, saracim oamenii, alora care nu mai au nimic le dam cat sa o dua de azi pe maine sa nu se revolte, dar usor usor de fapt rapid ii saracim pe toti.
  PE TPOTI II SARACESC PRETURILE MARI, you will own nothing and you will be happy
  Pe bune???
  O sa stau si o sa privesc fericita cum o sa se duca tot castelul de nisip, ca nu o sa le iasa saracirea asta, o sa fie o noua teroare in sangele celor ”privilegiati” care si-au facut ei legile incorecte sa se puna ei deasupra celorlalti,l o sa se planga vezi doakne ca ce vina au ei, au.
  O sa fie amuzant de privit
  mai ales la noi, foarte amuzant va fi, dar va fi o curatire binecuvantata

 2. la noi inca se discuta