G4Media.ro

(P) Educația, sănătatea și bunăstarea economică în programul prezidențial al lui Klaus…

(P) Educația, sănătatea și bunăstarea economică în programul prezidențial al lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat ”Împreună pentru România normală”. Documentul menționează, printre priorități, creșterea calității educației, îmbunătățirirea serviciilor de sănătate, stoparea defrișărilor ilegale, dezvoltărea economică pe baze sănătoase.

România normală înseamnă România educată, cu un sistem de învăţământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educaţie de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes, diminuarea decalajelor dintre urban și rural, reducerea abandonului școlar.

Toate spaţiile educaţionale trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Pentru aceasta, este necesară alocarea de fonduri pentru atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranţă la incendiu. Programul menționează și alocarea de resurse suficiente pentru educaţie, atât pentru școli, cât și pentru salariile cadrelor didactice.

O Românie normală este o ţară în care se construiesc spitale, în care sistemul sanitar este centrat pe asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii medicale de calitate. Concret, se impun: consolidarea medicinei primare și ambulatorii, asigurarea sustenabilităţii sistemului de medicină de urgenţă, oprirea exodului medicilor, prevenția și educația pentru sănătate, creșterea finanţării și controlul cheltuirii banului public.

Integrarea socio-economică a persoanelor din comunităţile marginalizate este o prioritate esenţială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unor măsuri eficiente de revitalizare a comunităţilor defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcţională a serviciilor medicale, sociale și educaţionale.

România normală înseamnă investiţii în creșe și grădiniţe cu program prelungit, în sisteme de tip after school, în centre de plasare și reconversie a forţei de muncă, precum și în măsuri de promovare a „îmbătrânirii active”, astfel încât trendul demografic negativ să se atenueze, iar riscul de sărăcie să se diminueze semnificativ.

Stoparea defrișărilor ilegale

În România normală, protejarea mediului înconjurător este obligatorie. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate în direcţia protecţiei pădurilor. Acţiunile de împădurire și regenerare trebuie să continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, din efectele negative ale defrișărilor. În ceea ce privește pădurile virgine, este importantă finalizarea, cât mai rapidă, a procesului de identificare și cartare, astfel încât starea acestora să nu fie periclitată.

România normală înseamnă stabilitate economică și creștere sănătoasă pe termen lung. Concret, asta înseamnă proiecte de buget fezabile, nu bazate pe cifre false cum le-a făcut PSD. Programul vizează și eficientizarea ANAF în colectarea veniturilor, prin informatizare și digitalizare, dar și prin eliminarea politizării care a afectat funcţionarea instituţiei în ultimii ani. Președintele dorește și recuperarea prejudiciilor din diferite forme de evaziune fiscală sau corupție, consolidarea sectorului privat.

Industria auto este vârful de lance al al competitivităţii industriale și trebuie sprijinită prin măsuri ferme de dezvoltare a infrastructurii rutiere și feroviare, precum și prin interconectarea învăţământului superior, a cercetării-dezvoltării cu sectorul auto și IT&C. Infrastructura de transport rutier este principala provocare, dar trebuie dezvoltată și infrastructura feroviară, maritimă sau aeriană.

Sectorul IT&C trebuie să devină un vârf de lance în modificarea structurală, tehnologică și inovativă la scara întregii noastre economii, precum și în sfera sectorului public.

În agricultură, producătorii mici și mijlocii trebuie susţinuţi pentru a asigura nevoile pieţelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniţi pentru a rămâne conectaţi la pieţele naţionale și regionale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. In sistemul sanitar la fel ca si in educatie, nu se mai poate face nimic, e prea tarziu si nici nu are cu cine. Dupa atatia ani in care au fost promovate doar incompetenta, impostura, minciuna, lipsa de onestitate, dupa ce atatia oameni tineri si-au luat lumea in cap pentru ca aici statul nu le mai oferea nimic, acest asa-zis program nu mai are nicio relevanta. Acum, dupa ce PSD a distrus totul iar presedintele si opozitia au stat comod in functii pe bani multi si privilegii in timp ce tara este secatuita si intr-o totala deriva, cuvintele sunt fara sens.Doar o minune ne mai poate salva.

 2. Klaus a numit 2 premieri de la PSD după ce primul premier a atacat justiţia prin OUG, fiindcă ştia că premierii vor fi proşti şi el va câştiga politic.

  Klaus lucrează pentru Klaus şi atât.

  • Pai tocmai pentru ca a avut in fata ceea ce s-a votat in 2016,ANONIMULE,de asta a pus guvern psd,ca au obtinut 46% voturi din 39% prezenta la vot! INTREABA-I PE AIA CARE AU STAT LA TELEVIZOR,LA MECI,IN ZIUA ALEGERILOR,DE CE ACUM SUNT NEMULTUMITI CA LIBERALII VOR SA DEA GUVERNUL JOS SI USRUL NU! Poate ne explica ce naiba poti face cu un parlament fara sustinere !

 3. Pana acuma ce a facut???????

  • Cred ca nu stiti ce spuneti , presedintele nu spune ca doar face , asa cum fac alti candidati ,el chiar va face ceea ce spune , daca cetatrenii ii asigura un guvern favorabil si cu care poate face ceea ce spune , nu ca altii care doar spun ,dar nu ne spun cum , cu cine, pot face ceea ce spun .Nu mai visati , doar intelegeti un adevar simplu ,presedintele nu este omul ce doar spune ,este cel ce si face cu conditia sa votati un guvern favorabil . Cred ca toti vreti binele natiei si nu stiu de ce va tot puneti intrebari stupide si va asociati numele cu efemeridele politice . Chiar nu vreti sa intelegeti , cei ce scrieti pe site -ul G4 media , ca dupa ce se termina alegerile , numele voastre fie ele si pseudonume ,vor fi asociate cu cei perdanti . HAI ca puteti ?

  • Aliosa,vezi-ti de dodonii tai,troll moldovean,lasa-ne!

  • Nu cumva te mai cheama si emil,trolisor?

 4. Mai klauSS-ule , dupa ce ca esti un PARAZIT HYPERIMBUIBAT , mai si MINTI
  percum respiri .
  In toate zicerile tale nu faci altceva , decat sa livrezi rumegus . sau nutret pentru ignoranti si creduli .

  • Nu mai poti posta pe Comisarul sau Aktual24,ca iti cer cont pe facebook ,tie ,lui lita,aliosa,realgogu,rebou sau altor troli rusi,nu?Nu mai e mult si o sa dispareti si de pe aici, @sincer,va spun,la toti anonimii,ca prea atacati toti ca la ordin tot ce tine de Iohannis sau PNL,sputnikarilor!

 5. Acest program prezidențial este ceea ce se cheamă o distopie și „a umbla după cai verzi pe pereți”. Spun asta pentru că actuala arhitectură constituțională stabilește pentru funcția prezidențială alte arii de responsabilitate ( de aici expresia „a umbla după cai verzi pe pereți” ), iar dacă se dorește o „reformă” constituțională în sensul măririi ariei de competență a funcției prezidențiale, în domeniul legislativ, executiv și judecătoresc atunci ne îndreptăm spre o distopie.

 6. Se vad rezultate, ce sa mai vorbim … Duduie librariile de ‘out of stock’. A luat-o romanul rau cu cartea …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.