G4Media.ro

Oslo acuză „un grup infracțional pro-rus” pentru atacuri cibernetice care au vizat…

Sursa foto: Pixabay

Oslo acuză „un grup infracțional pro-rus” pentru atacuri cibernetice care au vizat instituții publice și private din Norvegia

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Autoritatea pentru securitate naţională (NSM), acuzând un „grup infracţional pro-rus”, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Atacul cibernetic de tip Distributed Denial of Service (DDoS), conceput pentru a întrerupe resursele de reţea utilizate de companii şi organizaţii, pentru a le împiedica să funcţioneze în condiţii bune, au vizat instituţii private şi publice care oferă servicii importante, a precizat NSM, fără a numi instituţiile afectate.

„Lucrăm pentru a afla dacă există o legătură cu entităţi sponsorizate de stat”, a declarat ulterior şefa NSM, Sofie Nystroem, pentru canalul TV2.

„Suntem destul de siguri că nu a fost obţinută nicio informaţie sensibilă” în urma acestor atacuri, a mai spus ea.

Site-ul Autorităţii Norvegiene de Inspecţie a Muncii a fost indisponibil miercuri, iar presa norvegiană a raportat că s-a aflat printre instituţiile vizate de atac.

„Am văzut recent atacuri similare în alte ţări, deşi niciuna dintre ele nu a raportat vreun impact de durată”, a spus NSM.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...