G4Media.ro

OSCE și-a suspendat misiunea de monitorizare în estul Ucrainei din cauza unor…

OSCE și-a suspendat misiunea de monitorizare în estul Ucrainei din cauza unor manifestații pro-ruse/ Protestatarii cer eliberarea unui rebel capturat de armata ucraineană

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi-a suspendat misiunea de monitorizare în estul Ucrainei după proteste în apropierea cartierului său general din Doneţk, regiune controlată de separatişti, a anunţat duminică monitorul-şef al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, Yaşar Halit Cevik, transmite Reuters.

Circa 200 de protestatari proruşi i-au înfruntat pe monitorii OSCE sâmbătă pentru a le cere eliberarea unui ofiţer rebel capturat recent de armata ucraineană. Misiunea s-a confruntat şi în trecut cu proteste organizate de separatişti susţinuţi de Moscova, dar de această dată demonstranţii au părut să blocheze intrarea în hotelul în care se află monitorii OSCE.

„Din cauza îngrijorărilor pentru siguranţa noastră şi din cauza regulilor şi consideraţiilor noastre de securitate ne suspendăm operaţiunile”, a declarat pentru Reuters Yaşar Halit Cevik, care a adăugat totuşi că monitorii nu s-au simţit deocamdată ameninţaţi de protestatari.

Separatiştii susţin că armata ucraineană l-a capturat miercuri pe unul dintre ofiţerii lor, Andrei Kosiak, în apropierea liniei frontului, cu toate că acesta făcea parte dintr-un comitet comun care supraveghea armistiţiul.

Ministerul Apărării ucrainean a declarat că Kosiak, despre care se spune că are cetăţenie rusă, făcea de fapt parte dintr-un grup de militari ruşi care efectuau o misiune de recunoaştere sub acoperire.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Armata ucrainiană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cum scriu baietii buni pe garduri „Basarabia pamant romanesc”, ati putea scrie „Donetsc pamant rusesc”. Deosebirea sta in numarul de omuleti verzi.

    Insula Serpilor Pamant Serpuiesc?

  2. Separatiști,dictatori,teroriști,comuniști,naționaliști,oricum a ți vrea să le spuneți scîrba față de ,capitaliști,multinaționaliști,corporatiști,uniunea europeană,vest,democrație,începe să fie din ce în ce mai clară ,dovadă a corectitudinii de care au dat mai marilor case regale,masoneriilor,marile familii bogate și imfluente,și nu în ultimul rînd grupărilor mafiote gen bildeberg.