G4Media.ro

OSCAR 2022: Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din…

OSCAR 2022: Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

În total 276 de lungmetraje aspiră să fie nominalizate anul acesta la premiile Oscar pentru cel mai bun film, categoria regină a premiilor decernate de Academia Americană de Film, reprezentând din cauza pandemiei cel mai mic număr de pelicule din ultimii zece ani, relatează vineri EFE, citată de Agerpres.

Lista oficială a nominalizaţilor va fi anunţată pe 8 februarie.

Unul dintre motivele care explică această scădere semnificativă a înscrierii candidatelor la Oscar este că perioada de eligibilitate pentru această ediţie a fost de doar 10 luni, având în vedere că anul trecut, când gala a fost amânată pentru sfârşitul lunii aprilie, termenul a fost extins pentru a include şi filmele lansate în ianaurie şi februarie 2021.

Această prelungire a făcut ca în 2021, 366 de pelicule să candideze la Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai mare număr din ultimii 50 de ani.

Totuşi la ediţia de anul acesta, cu numărul 94, nu vor putea participa decât filmele lansate între 1 martie şi 31 decembrie 2021.

Chiar şi aşa, Academia a menţinut modificarea excepţională în regulamentul său pentru a admite în competiţie filmele care au fost lansate doar în ‘streaming’, fără să fi trecut prin cinematografe, cu condiţia să fi avut programată lansarea pe marile ecrane, dar care nu a fost posibilă din cauza pandemiei.

La categoria cel mai bun film internaţional s-au înscris anul acesta trei pelicule în limba spaniolă: „El Buen Patrón” (Spania), „Noche de Fuego” (Mexic) şi „Plaza Catedral’ (Panama).

De asemenea, compozitorul spaniol Alberto Iglesias, un colaborator obişnuit al lui Pedro Almodóvar, s-a plasat în grupul de preselecţie la Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, pentru filmul „Madres Paralelas”.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Numarul redus de filme inscrise se datoreaza si faptului ca una dintre conditiile puse de organizatori inca din 2020 este ca in film sa fie vorba si de un homosexual sau o lesbiana prezentati cu simpatie. Asa ca poate au fost produse filme valoroase dar daca nu indeplinesc aceasta conditie nu sunt admise.

  2. Ce porcarie cu gay ul obligatoriu, ce caraghios. Am mai vazut intr un film un ofiter nazist negru. 😹😹😹 De rasul curului. Nu prin porcariile acestea sau prin interzicerea pronuntarii cuvântului Negru iti arati toleranta fata de acesti oameni.
    Ce capete sinistre ne conduc…