G4Media.ro

Origami, caligrafie și jocuri tradiţionale japoneze la Sărbătoarea primăverii, în Herăstrău

sursa foto: Unsplash/ Don Kawahigashi

Origami, caligrafie și jocuri tradiţionale japoneze la Sărbătoarea primăverii, în Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami – sărbătoarea primăverii are loc, sâmbătă, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), transmite Agerpres.

„Vă aşteptăm cu numeroase ateliere, precum: origami, caligrafie, jocuri tradiţionale japoneze. Atmosfera de festival va fi susţinută de sunetul „Wadaiko” (tobe japoneze), precum şi de dansuri tradiţionale”, a transmis Ambasada Japoniei în România, într-un comunicat remis AGERPRES.

Cei pasionaţi de artele marţiale japoneze au posibilitatea de a urmări demonstraţii de karate, kendo sau kyudo (tir cu arcul), doritorii având ocazia să probeze yukata sau kimono şi să îşi facă poze printre cireşii în floare.

Programul evenimentului include şi demonstraţii de ceremonia ceaiului, dar şi degustări de „Sake”, o băutură tradiţională japoneză preparată din orez.

Evenimentul, la care intrarea este liberă, este organizat de Ambasada Japoniei în România şi Primăria Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Hanami este un obicei străvechi japonez care celebrează înflorirea cireşilor şi reprezintă un moment de bucurie şi contemplare în cultura japoneză. În această perioadă, japonezii se adună în parcuri şi grădini pentru a admira frumuseţea şi delicateţea petalelor de cireş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează