G4Media.ro

Organizația internațională Reporteri fără Frontiere cere ca Iohannis să respingă legea avertizorilor…

Sursa foto: Unsplash/ Chris Yang

Organizația internațională Reporteri fără Frontiere cere ca Iohannis să respingă legea avertizorilor de integritate iar instituțiile UE să condamne legea

Organizația internațională Reporteri fără Frontiere îi cere într-o postare pe Twitter președintelui Klaus Iohannis să respingă legea privind protecția avertizorilor de integritate, votată miercuri de Parlamentul României într-o formă condamnată aproape unanim de societatea civilă.

De asemenea, organizația Reporteri fără Frontiere le cere instituțiilor UE să condamne încălcarea Directivei privind avertizorii de integritate.

Traducerea postării RSF: ”Romania: O nouă lege le retrage avertizorilor dreptul de a se adresa direct presei și îi obligă la un termen de 3 luni înainte de a le dezvălui informații. Președintele@KlausIohannis trebuie să respingă legea iar instituțiile #UE să condamne încălcarea Directivei privind avertizorii!”

Joi, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a anunțat că analizează o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de statul de drept în România din cauza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate.

Un grup de ONG-uri arată că noua lege a avertizorului de integritate, votată în Parlament, este neconstituțională întrucât ea diminuează nivelul actual de protecţie acordat persoanelor care fac avertizări publice, ignorând astfel directiva europeană în materie, pe care se presupune că ar transpune-o în legislația națională. (Sursa foto: Unsplash/ Chris Yang)

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter