G4Media.ro

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International îi cere lui Joe…

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International îi cere lui Joe Biden să închidă centrul de detenţie Guantanamo: ”Reprezintă nedreptatea și tortura”

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International i-a cerut preşedintelui american, Joe Biden, să închidă centrul de detenţie Guantanamo din Cuba, care funcţionează de 20 de ani.

Această închisoare reprezintă caracterul arbitrar, nedreptatea şi tortura, a declarat pentru DPA, la Washington, Sumit Bhattacharyya, expert al Amnesty în SUA.

Bhattacharyya i-a cerut lui Biden să închidă centrul şi să aducă în faţa justiţiei persoanele care au fost implicate în tortură sau în alte activităţi ilegale la Guantanamo.

În această închisoare militară mai sunt acum 39 de deţinuţi. Acesta a fost înfiinţat sub guvernul preşedintelui republican George W. Bush pentru a reţine fără proces presupuşi terorişti islamişti după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 de la New York şi Washington DC.

Succesorul lui Bush, democratul Barack Obama, a vrut să închidă centrul de detenţie, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei din Congresul american, în timp ce republicanul Donald Trump a dorit să continue să funcţioneze.

Biden, care a fost vicepreşedintele lui Obama, încearcă să ducă la bun sfârşit planurile de închidere a penitenciarului.

Pentru a marca 20 de ani de la deschiderea centrului de la Guantanamo, Amnesty International plănuieşte proteste în mai multe oraşe din Germania şi în alte ţări, sâmbătă.

Primii prizonieri au fost aduşi în lagărul de la Guantanamo – situat pe o bază militară americană din Cuba – la 11 ianuarie 2002.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Wikipedia/ U.S. Navy photo by Chief Mass Communication Specialist Bill Mesta

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Corect, cei mai mari teroristi trebuie eliberati, ca mor de plictiseala, ceea ce nu e drept.

 2. Cum s-o desființeze?
  ACOLO VOR FI TRIMIȘI, LA REEDUCARE, ANTIVAXERII! PĂII….

 3. De ce să-l desființeze? E emblema istoriei lor. Pe un teritoriu furat țin prizonieri oameni furați din țările lor !

  • „ghinion” – Curat ghinion ! Pai vorbesti de funie in casa spanzuratului ? Ca la hotie de TERITORII nu cred ca sunt altii MAI HOTI decat rusnacii – indiferent daca erau taristi, sovietici sau putinisti : Basarabia – Bucovina, tarile baltice (vreo teri? o bucata din Finlanda , cam toata zona Caucazului, innsulele Kurile …. ba si Prusia Orientala cu Koenigsbergul rebotezat Kaliningrad ! Iar de inchisoare a unor cetateni …. Pai rusnacii nu s-au jucat cu un „minuscul lagar – gen Guantanamo – care nu e furat cum afirmi – ci inchiriat cum a fost si Hong Kongul returnat !) Chiar n-ai auzit de GULAGURI – unde au fost inchisi si in majoritate ASASINATI nu milioane – ci ZECI DE MILIOANEde oameni ! Sau sa-ti amintesc de milionul de basarabeni si bucovineni deportati in Siberia sau Kazahstan ! Hait Am ajuns iar la o ocupare eusesca in desfasurare . Troll comunis rusofil sau … rusnac ! mars la Rusia si scuteste-ne de minciunile ordinare dictate de Kremlin SIK KTIR !

 4. Nimic despre drepturile omului nevacccinat? A,stai,nevaxxatii sunt sub oameni ca n-au certificat scanabil.

 5. Sopteste-i lui dragnea: GUANTANAMO. Dupa 2 sec. devine epileptic.

 6. Sumit Bhattacharyya, expert al Amnesty în SUA…
  Asta în ce mai este expert? Mâine-poimâine apar tot felul de ongisti marxisti, care ne vor spune ca teroriștii sunt prietenii noștri și ca trebuie să-i primim cu bratele deschise… Cam ca Joe Biden.

  • Mai baiatule, vorbeste frumos despre experti, ca nu am pascut oile impreuna.

 7. Unde mama voastra erati cand terorisrii au distrus cele doua turnuri gemene din New York si au ucis peste trei mii de persoane inocente ? Sau ce ati facut cand grupari teroriste au ocupat uriase zone in Siria, Irak sau Afganistan si au violat schingiuit asasinat si au redus la sclavie femei si copii ? La Gunatanamo sunt NUMAI TERORISIT imbe cililor ! Haita de pungasi care „papati parale” fara sa faceti ceva util omenirii ! Numai „mancati ra hat” !

 8. In primul rand acest centru de detentie a fost un pas facut spre dictatura. SUA este exemplul democratiei si mentinerea in functiune a ceva ce e un simbol al opresiunii si incalcarii drepturilor inseamna pierderea credibilitatii. De ce sa respecte dictaturile drepturile omului cand SUA le incalca pe fata ?