G4Media.ro

Organe prelevate de la o tânără de 23 de ani din Neamț,…

sursa foto: Spitalul Dr. C. I. Parhon

Organe prelevate de la o tânără de 23 de ani din Neamț, aflată în moarte cerebrală, au fost transplantate la mai mulți pacienți

Medicii din Iaşi şi din Bucureşti au efectuat mai multe intervenţii de transplant după ce familia unei tinere care era în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe, transmite Agerpres.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant, dr. Raluca Neagu, a precizat că este vorba de o tânără de 23 de ani din judeţul Neamţ.

Potrivit sursei citate, în urma prelevării efectuate la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, ficatul şi corneea au fost transportate la spitale din Bucureşti. Rinichii au fost transplantaţi de medicii de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi unor bolnavi din judeţele Botoşani şi Suceava.

„Este al paisprezecelea caz de prelevare efectuat anul acesta la Iaşi. Ultima prelevare s-a făcut de la o donatoare în vârstă de 23 de ani, s-au prelevat rinichii, ficatul şi corneea. (…) Particularitatea acestui caz este faptul că pacienta era însărcinată şi a trebuit să aşteptăm până când s-a oprit sarcina din evoluţie. Noi am crezut că putem salva fătul”, a declarat dr. Neagu.

Medicii de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi au efectuat transplanturile renale.

„Sunt doi bărbaţi care au primit o nouă şansă la viaţă. Primul pacient, un bărbat de 40 de ani din Suceava, din 2016 se afla în program de hemodializă. Al doilea pacient este un bărbat de 45 de ani din judeţul Botoşani, care efectua hemodializă din 2020”, a declarat dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C.I. Parhon”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...