G4Media.ro

Ordonanța lăcomiei: USR și PNL acuză guvernul că lovește în mineri și…

Ordonanța lăcomiei: USR și PNL acuză guvernul că lovește în mineri și micile firme

Deputata USR Cristina Prună susține că minerii de la Complexul Energetic Oltenia sunt primele victime ale guvernului PSD-ALDE după adoptarea OUG 114/2018, ordonanța lăcomiei. Și deputatul PNL Virgil Popescu acuză guvernul că, prin celebra OUG, a lovit în întreprinderile mici și mijlocii.

”Intrarea în grevă a minerilor de la CEO nu este decât consecința manierei nesăbuite, girată de ALDE, prin care Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici au înțeles să gestioneze sistemul energetic național. Vrând să pedepsească „lăcomia” companiilor străine, primii care au fost loviți de populismul celor trei sunt angajații unei companii a statului român, care are un rol fundamental în asigurarea securității energetice. În plus, anul trecut, compania a înregistrat pierderi însemnate. Consecința opririi activității de la CEO are repercusiuni profunde. Zilele acestea, producția de energie autohtonă este diminuată, iar România își asigură cererea internă cu surse de import la prețuri record”, arată Cristina Prună într-un comunicat de presă.

„Prețul plătit de CEO pentru poluare, adică certificatele de CO2, este în continuă creștere. În acest context, taxa de 2% pe cifra de afaceri și plafonarea prețului nu sunt decât lovitura de grație, întrucât Guvernul blochează la un nivel insuficient viitoarele venituri ale companiei. În acest fel, CEO are toate șansele să se transforme într-o gaură neagră precum Complexul Energetic Hunedoara. Acest lucru periclitează și șansele companiei de a se retehnologiza și de a investi în noi linii de afaceri, precum capacități noi de producție pe gaz sau regenerabile. Consecința? Locurile de muncă de la CEO vor fi și mai nesigure, iar securitatea energetică a României va fi vulnerabilizată”, a mai spus Cristina Prună.

Virgil Popescu spune că după apariţia celebrei OUG 114, printre cele mai afectate de măsurile pompieristice sunt chiar Întreprinderile Mici şi Mijlocii româneşti.

”Tot mai mulţi reprezentanţi ai IMM-uri mi-au semnalat în ultima săptămână faptul că, de la începutul anului, au primit notificări de la furnizorii de energie prin care erau anunţaţi de cresterea tarifului la energie electrică cu până la 30%”, a scris Popescu într-un comunicat.

”Aşa cum am mai spus, suprataxa de 2% aplicată pe cifra de afaceri a companiilor din Energie a început să îşi facă efectul începând cu 01.01.2019. Producătorii de energie sunt obligaţi să plătească taxa de 2% pe cifra de afaceri, furnizorii la rândul lor plătesc 2% atât pe energia cumparată de la producători, cât şi pe tariful de furnizare, în timp ce distributorii plătesc 2% pe tariful de distribuţie”, spune Virgil Popescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează