G4Media.ro

Ordonanța de urgență pentru amânarea alegerilor locale a fost adoptată: Mandatele autorităților…

Ordonanța de urgență pentru amânarea alegerilor locale a fost adoptată: Mandatele autorităților locale au fost prelungite până la finalul anului, numărul de semnături pentru viitorul scrutin a fost înjumătățit, candidaturile se vor putea depune electronic

Guvernul a adoptat în ședința de luni ordonanţa de urgenţă care vizează prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale şi a decis reducerea la jumătate a numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„A fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale, luând în considerare situaţia extraordinară actuală, impusă de starea de urgenţă, ca urmare a epidemiei cu coronavirus. Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale până, cel târziu, la data de 31 decembrie 2020”, a arătat Dancă într-o declaraţie de presă susţinută la sfârşitul şedinţei de guvern.

El a menţionat că pentru a propune candidaturi în circumscripţiile electorale, partidele şi alianţele vor trebui să depună liste cu un număr minim de 25.000 de susţinători, iar dosarele de candidatură şi listele de susţinători vor putea fi depuse electronic.

„Având în vedere dificultăţile în această perioadă şi în perioada preelectorală pentru strângerea semnăturilor necesare şi desfăşurarea activităţilor necesare pentru înscrierea în campania electorală, Guvernul a luat, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne, decizia de a reduce la jumătate numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale şi, de asemenea, dosarele de candidatură vor putea fi depuse electronic, iar listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse în acelaşi mod, respectiv în format electronic. Practic, în momentul de faţă, obligaţia privind numărul minim de susţinători a fost redusă la 25.000 pentru a propune candidaturi în circumscripţiile electorale la alegerile locale de către partide politice, alianţe politice, alianţe electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Acestea pot depune în cel mult 30 de zile de la începerea perioadei electorale liste de susţinători la nivel naţional, care cuprind un număr de minimum 25.000 de alegători”, a spus şeful Cancelariei premierului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si poate renuntati si la pensiile alea speciale, suinelor.

  2. Văd că se tot insistă cu porcăriile alea de semnături…. Inclusiv cu tâmpenia ”la nivel național”. Băi nene, în toată Europa civilizată se încurajează democrația locală, partidele sau organizațiile civice locale. Care pot depune candidaturi în mod simplu, fără să piardă vremea pentru a strânge sute sau mii de semnături.
    Ca să nu mai spunem că ideal ar fi să fie liste deschise, să nu mai depindă poziția pe listă de limbile date în fundul baronului local.

  3. VOT ELECTRONIC! Asta trebuie sa introduca mincinosii, nu sa ne abureasca pan’ la iarna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.