G4Media.ro

Orban: Proiectul privind măsurile fiscal-bugetare, un ghiveci absolut nenorocit, prezentat într-un mod…

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Orban: Proiectul privind măsurile fiscal-bugetare, un ghiveci absolut nenorocit, prezentat într-un mod mincinos / Ciolacu este un analfabet economic

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat marţi că proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament este „un ghiveci absolut nenorocit” cu numeroase elemente de neconstituţionalitate, transmite Agerpres.

„Cine a scris proiectul cred că e mai degrabă un contabil, dar în acelaşi timp primea sfaturi de la un expert electoral, ca nu cumva să afecteze grupe de votanţi din bazinul PSD. Şi e un ghiveci absolut nenorocit, care a fost prezentat într-un mod mincinos. Ciolacu a încercat să justifice creşterea fiscalităţii, spunând că luptă împotriva multinanţionalelor ticăloase care au venit în România să facă profit şi care nu îşi plătesc impozitul pe profit. Şi, până la urmă, i-a omorât pe români de fapt. Cu ce e vinovat un proprietar de microîntreprindere dacă are cifra de afaceri de peste 60.000 de euro echivalent? Asta înseamnă 5.000 de euro pe lună. Iar peste 90% din proprietarii de microîntreprinderi sunt români”, a spus Orban, pentru B1Tv.

El a mai susţinut că PNL „se milogeşte” de PSD pentru a candida pe liste comune la alegerile de anul viitor.

„Se milogesc de PSD, ca să îi primească pe liste comune. Au ajuns într-o stare penibilă, jenantă. Se milogesc, efectiv, să meargă pe liste. La prăbuşirea care există… Nu poţi să te duci în faţa oamenilor… Te-ai dus în 2020, ai spus ‘Votaţi PNL, scăpaţi de PSD. Nu creşte nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuţie. Facem reforme, desfiinţăm pensii speciale. Dezvoltăm România’. Acesta a fost mesajul de campanie.

Iohannis cu PNL. Inclusiv eu; eram preşedintele PNL şi am avut acest mesaj. Şi după aceea, să aduci PSD-ul la putere, să îi dai conducerea Guvernului şi îţi încalci toate promisiunile electorale, să votezi nişte ticăloşii, nemernicii, mizerii ordinare, care sunt gândite în laboratoarele PSD, pur şi simplu din slugărnicie, fără niciun fel de respect faţă de oamenii care ţi-au dat votul”, a afirmat el.

În opinia lui Ludovic Orban, PSD este condus „mai prost” decât pe vremea Vioricăi Dăncilă.

„Astăzi, din păcate, dacă te uiţi, vezi un PSD care este condus mai prost decât pe vremea lui Viorica Dăncilă. Viorica Dăncilă era parfum pe lângă Ciolacu. Ciolacu este un analfabet economic. Ciolacu este un individ a cărui putere de înţelegere este mai slabă decât 90% din puterea de înţelegere a unui om care lucrează într-o companie privată. Ciolacu este un individ care nu face altceva decât să recite – e adevărat, cu un pic mai mult talent decât Ciucă şi Viorica Dăncilă – nişte texte care sunt scrise de nişte consultanţi, dar care habar nu are, dacă îl iei la bani mărunţi”, a spus el.

Referitor la ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, care a prezentat, marţi, în Camera Deputaţilor, activitatea MAI în domeniul luptei antidrog, Orban a precizat că acesta a atacat USR-ul, în loc să dea explicaţii „pentru recrudescenţa fără precedent” a traficului.

„Este inadmisibil ca un ministru să vină la Ora Guvernului, să i se ceară să prezinte un plan de luptă împotriva traficanţilor de droguri (…) şi a venit, şi ce a făcut? A atacat USR-ul. Şi a predat nişte lecţii de pe o poziţie… nu avea dreptul. El a venit în faţa Parlamentului nu să îi certe pe parlamentari. El trebuia să dea explicaţii pentru recrudescenţa fără precedent a traficului de droguri, pentru cazurile care au apărut, în care s-a văzut clar că poliţia a ţinut în braţe o beizadea care, în loc să fie reţinută pentru că poseda droguri, i s-a dat drumul, şi aşa a avut loc tragedia respectivă”, a declarat Orban.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Punctat foarte corect.