G4Media.ro

Orban, noi atacuri voalate la Cîțu pe tema vaccinării: Nu vreau să…

Orban, noi atacuri voalate la Cîțu pe tema vaccinării: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem

Schimbul de replici de la distanță între liderul PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu pe tema vaccinării continuă. Orban a declarat, joi, că ”trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem”. Premierul Cîțu s-a declarat, marți, foarte mâhnit de afirmațiile lansate de liderul PNL, Ludovic Orban, legat de țintele de vaccinare neîndeplinite.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că nu se consideră responsabil de campania de vaccinare pentru că nu are atribuţii în acest sens ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, însă a menţionat că, în calitate de lider al PNL, a „urmărit sistematic, a realizat îndemnuri şi a propus soluţii”.

Liderul liberal a fost întrebat dacă se simte în vreun fel responsabil pentru modul în care a evoluat această campanie de vaccinare până în prezent, aşa cum sugera premierul Florin Cîţu.

„Cum să fiu responsabil, ce atribuţii am ca preşedinte al Camerei Deputaţilor? Ca preşedinte al PNL, am urmărit sistematic, am dat îndemnuri, am realizat îndemnuri, am propus soluţii. Puteţi să luaţi declaraţiile mele de acum şase luni, de acum cinci luni, de acum patru luni. Pe tema vaccinării, nu poate numai Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. Este nevoie de o implicare a foarte multor instituţii, a foarte multor organizaţii profesionale, a foarte multor structuri pentru a creşte rata de vaccinare. Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european, ăsta este obiectivul şi, evident, obiectivul nostru trebuie să fie de a determina cât mai mulţi români să se vaccineze”, a precizat Orban.

El a fost prezent la ceremonia de Ziua Imnului Naţional organizată în Piaţa Tricolorului.

Context

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat marți că el personal s-a ferit să stabilească ținte de vaccinare, însă cine a avansat astfel de predicții trebuia să și le asume. Atacu lui Orban a fost lansat în contextul în care premierul Cîțu a anunțat până în prezent două cote, una de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie și alta de 10 milioane până în septembrie.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Acțiunea de sabotare a acțiunii devaccibare e făcută clar de Rusia ,BOR,și agenții lor din structuri,PSD,aur,Latrinele Grivco,Ghiță tv și realitatea ori rusia

  2. Nu trebuie sa ne comparam cu nimeni . Guvernul isi face datoria . Cetatenii sunt cei care nu doresc a se vaccina – in mare parte . Un numar impresionant de fake-uri apar mai peste tot .Oamenii , cetatenii nu citesc deciziile guvernamentale ei cad prada capcanelor de tot felul – Opinza de paianjea parca le acopera intelegerea .Nu le pasa de propria persoana de cei din jurul lor . scenaritele fac parte din viata multora dintre noi , uneori persoane educate de la care nu te-ai astepta sa inghita pe nemestecate tot felul de baliverne din presa de scandal .Guvernul Citu dezvolta Romania in ritm accelerat . PIB-ul Romaniei- incasarile la buget depasesc toate previziunile facute de Banca Nationala si de institutiile din exterior . Rectificarea bugetara este pe plus -de multa vreme nu s-a mai intimplat asta – Un corn al abundentei se revarsa peste tara .Pe masura ce filiale, ce pina mai ieri se pozitionau de partea fostului premier, trec in barca actualului , se constata cum discursul se refera strict la persoane fara a ni se arata cum partidul PNL poate readuce votantii ce nu au mai participat la votul din alegerile parlamentare , in rindul PNL, cum se va configura atit de necesara concordie dintre presedinte si noul sef PNL, cum vor fi cheltuiti ,corect ,fara decizii arbitrare banii obtinuti din PNNR , cum vor fii respectati cei care au votat diferit de majoritatea ce acum ofera actualului premier sefia PNL sau nu ni se spune nici macar cine este responsabil de pierderea ultimilor alegeri ale carei consecinte au dus la aceasta grea guvernare de coalitie ,desfiintind practic toate sondajele din acele vremuri .Doar sa va imaginati cum ar fi arata azi o Romanie ce ar fi avut un guvern USR -PNL ce ar fi putut capacita 60 de procente electorale . Intelegeti nefirescul deciziilor luate in preajma acelor alegeri si influenta nefasta a acestora pentru intreaga Romanie ?Singura varianta de redresare a tarii este Citu nou sef PNLsi premier al Romaniei .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.