G4Media.ro

Orban: La modificarea legilor electorale, să fie adoptat strict proiectul din Comisia…

Orban: La modificarea legilor electorale, să fie adoptat strict proiectul din Comisia specială, fără adăugiri / ”AEP încearcă să modifice pe uşa din dos legislaţia, înfiinţând entităţi neclare şi încercând să îşi extindă atribuţiile”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a cerut luni ca proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate să fie adoptat de către plen în forma convenită în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, tranamsite Agerpres.

El a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă ar încerca „să modifice pe uşa din dos legislaţia în domeniul electoral, înfiinţând entităţi neclare şi încercând să îşi extindă” atribuţiile.

„Salutăm faptul că în cadrul Comisiei parlamentare propunerile PNL – care au fost conforme cu solicitările preşedintelui Klaus Iohannis, exprimate în scrisoarea adresată către Parlament – salutăm faptul că aceste propuneri au fost adoptate în Comisia specială care a fost înfiinţată prin decizia plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului şi considerăm că este necesară adoptarea în cadrul sesiunii extraordinare a acestei propuneri de modificare, care a fost adoptată în Comisia specială, fără alte propuneri de modificare. Pentru că am văzut că Autoritatea Electorală Permanentă încearcă să modifice pe uşa din dos legislaţia în domeniul electoral, înfiinţând entităţi neclare şi încercând să îşi extindă atribuţiile, şi ca atare mandatul parlamentarilor PNL este ca la modificarea legilor electorale să fie adoptat strict proiectul care a fost adoptat în Comisia specială fără alte adăugiri, care nu au legătură cu obiectul care a stat la baza deciziei Parlamentului de a constitui această comisie”, a arătat el, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Pe 27 iunie, Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru votul în diaspora a adoptat, cu unanimitate, un raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale. Principalele noutăți sunt introducerea votului anticipat timp de trei zile, vot prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale și extinderea perioadei de votare pentru cei care sunt în secțiile de votare din doaspora până la ora 24:00.

Foto: Români stând la coadă la o secție de votare din Koln la alegerile europarlamentare din 26 mai

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asa este,cu hotii astia trebuie sa fii vigilent ,caci sub masca asta a schimbarii subite dupa ce le-a plecat seful la parnaie ,sunt aceleasi lichele preocupate de functii banoase la stat si cum sa faca sa ramana la butoane pana fac tara praf…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.