G4Media.ro

Orban, întrebat dacă ar trebui majorate amenzile pentru cei care nu respectă…

Orban, întrebat dacă ar trebui majorate amenzile pentru cei care nu respectă regulile în pandemie: Cu siguranţă ar fi trebuit; în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi şi-au arătat efectul. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia CCR

Premierul Ludovic Orban afirmă că autorităţile fac uz de toate instrumentele posibile pentru ca un număr cât mai mare de oameni să respecte regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Întrebat dacă consideră oportună majorarea sancţiunilor aplicate celor care nu respectă aceste reguli, primul ministru a răspuns afirmativ, însă a precizat că acesta este apanajul Parlamentului:

 • „Ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul”, spune Orban.
 • „Orice măsură de restricţie vedeţi că generează extrem de multă opoziţie în societate. Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii fiind în campanie electorală tocmai pentru că am considerat că este absolut necesară introducerea acestor restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri. Mai mult, avem la dispoziţie instrumente precum carantinarea şi aţi văzut că am luat decizia de carantinare peste tot unde DSP a solicitat carantina. (…) Încercăm să utilizăm toate instrumentele legale, să mobilizăm toate forţele de ordine pe care le avem pentru a putea asigura respectarea regulilor de protecţie şi pentru a sancţiona încălcarea regulilor de protecţie. Pe de altă parte, asta este: există o minoritate în populaţia României care nu respectă regulile”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui crescut cuantumul amenzilor aplicate celor care nu respectă regulile de protecţie şi de răspândirii noului virus, primul ministru a răspuns afirmativ.

 • „Cu siguranţă ar fi trebuit, dar ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul, care Parlamentul a stabilit actualul nivel a amenzilor”, a susţinut Orban.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. @Sica Mandolina Demisia calăule!

  • Gruparea de stil mafiot PSD-istă care face tot ce-i stă în putere să-și mențină accesul la putere cu prețul vieților Românilor și celor care iau votat . Se vede foarte bine ca PSD a luptat și lupta împotriva propriului popor comițând ilegalități și chiar INFRACȚIUNI pentru a induce populația să creadă că nu există COVID-19 sau că nu e așa grav.

 2. Gandire comunista, intrebare capcana…. La 300 de cazuri au blocat tara si ne spun ca amenzile si-au aratat efectul, acum la peste 10000 vor amenzi mai mari si ne cer sa ii votam.

 3. Dar să ne spună și el ceva ce nu știm, nicio șansă!

 4. Un pierde-vară! S-a văzut că a pierdut-o.

 5. Orbane, hai sa lamurim populatia, nu din cauza CCR-ului au fost anulate acele amenzi, amenzile au fost anulate din cauza incompetentei Guvernului Orban care nu a fost in stare sa emita o lege care sa respecte constitutia Romaniei. Practic, legea permitea organului de politie sa decida cuantumul amenzii fara un barem stabilit prin lege si nu in functie de gravitatea faptei, cum era normal, logic si constitutional. Deci am rugamintea sa termini cu prosteala asta.

  • Băi, ia gandeste inainte sa scri! Cum sa fie in stare guvernul sa faca o asemenea lege, cand organismul legiuitor, e parlamentul, nu guvernul?
   Iar parlamentul, de cine este dominat? Nu de PSD? Pai atunci, cine nu a vrut sau nu a fost in stare sa faca legea despre care spui?

 6. Nu mărirea amenzilor este solutia.
  Trebuie pus în practică legea. Corect si pt toți. Nu , pe tine nu te amendez ca te cunosc, ( nici macar nu iti atrag atentia), si pe „fraier” îl taxam de nu are ce mânca mîine.

 7. Ascultam de președintele României,stăm acasă nu mai mergem la vot boicotăm alegerile prin neprezentarea la vot în 20 de zile se va suspenda singur acest guvern

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.