G4Media.ro

Orban: În situaţia în care într-o şcoală vor fi suspendate cursurile din…

Orban: În situaţia în care într-o şcoală vor fi suspendate cursurile din cauza COVID-19, un părinte va primi 75% din salariu, ca să stea acasă cu copilul

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat luni seara că în situaţia în care într-o şcoală vor fi suspendate cursurile din cauza COVID-19, un părinte va primi 75% din salariu, ca să stea acasă cu copilul.

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. (…) Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile. Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

El a mai spus că probabil va mai creşte numărul cazurilor de coronavirus la copii, care şi până acum, înainte de începerea şcoli, înregistrau un procent semnificativ.

„Trebuie să spunem oamenilor, ca să fie pregătiţi. Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă şcolară care s-au îmbolnăvit este de 6,3%, fără să fie şcoală. A existat o răspândire a virusului şi pe această categorie de vârstă, în populaţia şcolară. Sigur că riscurile sunt foarte mici”.

Foto: Freepik.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Super. Alti bani care cresc pe garduri. Copilul n are mamă sau bunici? Ma imbolnavesc sa vad ca numai stanga avem in tara asta. PNL, partid de centru stanga.

  • Nu știu pe ce lume trăiți dar în anul 2020 in majoritatea familiilor lucrează ambii părinți și bunicii iar din păcate sunt și pensionari care mai lucrează pentru că nu le ajunge pensia!
   Suntem demult trecuți de evul mediu când femeia stătea doar acasă….

 2. …mai putin daca parintele poate face teleworking, ca deh, poti sa si muncesti si sa si ai grija de un copil de gradinita sau clasa 1-4 in acelasi timp…

 3. Daca se inchide scoala, un parinte va lua 75% din salariu. Si cum se stabileste care va fi acel parinte, prin tragere la sorti? 😂

  • Care se intelege cu angajatorul. Parca zici ca toata lumea (angajati si angajatori) de-abia asteapta sa primeasca 75 la suta din brut, cu plafon. Adica aprox. 2000 RON

  • Care are salariul mai mare, că se dă până la 193 lei brut pe zi!

 4. Infiez copil pe timp de pandemie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.