G4Media.ro

Orban: În calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de Nicuşor…

Orban: În calitate de premier voi sprijini toate proiectele iniţiate de Nicuşor / Aştept un audit serios la Primăria Capitalei. Pe analizele noastre, situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că va susţine toate proiectele iniţiate de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi s-a angajat că Executivul va duce la „bun sfârşit” proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar, de fapt, „generează beneficii pentru Bucureşti”.

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalităţii, la care a fost prezent şi premierul Orban.

„Odată începută activitatea în Consiliul General, evident că trebuie să punem în prim plan interesul Bucureştiului şi interesul bucureştenilor, să sprijiniţi proiectele bune, proiectele care într-adevăr vin să crească calitatea vieţii în Bucureşti, să crească calitatea serviciilor şi să creeze oportunităţi suplimentare pentru fiecare bucureştean. Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că, în calitate de premier, voi sprijin toate proiectele iniţiate de primarul general ales, Nicuşor Dan, şi, mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar, de fapt, generează beneficii pentru Bucureşti”, a afirmat Orban la ceremonia de învestire a lui Nicuşor Dan.

Premierul a precizat că joi s-au emis „autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 kilometri de tronsonul 2 de pe autostrada de centură a municipiului Bucureşti”.

„Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să începem lucrările pe toate cele 3 tronsoane de autostradă de centură a Bucureştiului din zona de sud, astfel încât, într-un timp cât mai scurt, să reuşim construcţia autostrăzii. Cred că Bucureştiul este singura Capitală din Uniunea Europeană care nu are autostradă de centură”, a mai declarat Orban.

El s-a referit şi la adoptarea, miercuri seară, în şedinţa de guvern, a unui memorandum privind reabilitarea a „106 kilometri de reţea primară” din sistemul de termoficare al Capitalei.

„Pot să vă spun, cu siguranţă, că Primăria Capitalei şi primarul general ales al municipiului Bucureşti vor avea bucuria să semneze contractul de finanţare pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din cei 946 de kilometri, un contract în valoare de 278 de milioane de euro. Contract care, sigur, mai avem o singură chestiune de rezolvat, referitoare la chestiunea ajutorului de stat, dar este un contract care poate fi semnat şi care va demara. Evident că are ca rezultat reducerea pierderilor, estimată cu 6 procente, de la 28,6 % la 22,7%”, a spus Orban.

Premierul a menţionat şi o serie de alte proiecte guvernamentale care vizează Capitala.

„De asemenea, multe alte proiecte în ceea ce priveşte extinderea reţelei de metrou, realizarea pasajelor de-a lungul actualei centuri la intersecţia arterelor care ies din Bucureşti, realizarea inelului feroviar şi a master planului de transport, atât pe inelul feroviar, cât şi pe anumite tronsoane din interiorul Bucureştiului. Şi multe alte proiecte care sunt finanţate şi susţinute de Guvern”, a adăugat Orban.

El i-a transmis lui Nicuşor Dan că aşteaptă un audit „serios” la PMB, adăugând că, din analizele efectuate de la nivel guvernamental, situaţia financiară a Bucureştiului este „foarte proastă”.

„Aştept un audit serios la Primăria Capitalei, pentru că, pe analizele noastre, situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă. Şi trebuie spuse aceste lucruri. Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi, în acelaşi timp, vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care-l conduc”, a declarat Orban, la ceremonia de învestire a noului primar general.

El le-a urat spor la treabă primarului general şi consilierilor municipali. „Sunt convins că, din acest moment, toată lumea trage pentru Bucureşti „, a susţinut Orban.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sa-l intrebam pe Catu ce dezastru lasa guvernul meu, 6,37 deficit la 9 luni iar pana in decembrie 9 % deficit cu horeca si cultura aduse la stadiul de cersatori si emigranti!Vand loc pentru teatru de papusi ambulant in Paris.

 2. Daca situatia financiara a Bucurestiului este foarte proasta, inseamna ca situatia din tara este dezastruoasa. Orice prost stie ca de la Bucuresti se distribuie banii in majoritatea tarii. Se ingroasa gluma.

  • Daca atata „arimetica” stii, las-o balta bre Ghiță ! Lucrurile sunt mult mai complexe decat mintiuca ta și apoi in țara, in special în Transilvania nimeni nu a facut prăpădul pe care l-au facut primarii psdisti din București ! Oti’bre, ori iti place, ori nu, oți ‘, oti bestiile !

  • Sorine, ai vrut tu sa spui ceva…..dar nu ti-a iesit. Mai baga o fisa.

 3. Orbane, nu-ti e rusine sa ceri Audit „serios” la Primaria Bucuretsi, DUPA ce voi PNLeii ati PROMIS Audituri peste Audituri cand veti veni la guvernare, ca sa aratati dezastrul lasat in urma de PSDragnea!?
  Unde-s Auditurile PROMISE de voi, Orbane?!
  NU ati facut nici macr 1 Audit, la nici o Institutie publica!!
  Rusine!!!

 4. Orbane, nu-ti e rusine sa ceri Audit „serios” la Primaria Bucuretsi, DUPA ce voi PNLeii ati PROMIS Audituri peste Audituri cand veti veni la guvernare, ca sa aratati dezastrul lasat in urma de PSDragnea!?
  Unde-s Auditurile PROMISE de voi, Orbane?!
  NU ati facut nici macar 1 Audit, la nici o Institutie publica!!
  Rusine!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.