G4Media.ro

Orban îi acuză pe liderii PSD că vor să tergiverseze adoptarea legi…

Orban îi acuză pe liderii PSD că vor să tergiverseze adoptarea legi privind instituirea carantinei și izolării

Proiectul de lege care vizează carantinarea și izolarea a trecut de Camera Deputaților și urmează să fie adoptat și de Senat, în ședința de sâmbătă. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat că parlamentarii PSD au sesizat erori juridice la proiectul de lege, motiv pentru care i-a convocat în ședința de Senat atât pe premierul Ludovic Orban, cât și pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„M-au solicitat pe mine? Asta este o formă de tergiversare a adoptării legii. (…) Dacă cineva mă cheamă, știind că sunt în județul Tulcea de dimineață, la o dezbatere în Comisia Juridică, înseamnă că o face în mod perfid, știind că nu pot să fiu prezent”, a declarat  Orban, potrivit Digi24.

Orban a mai spus că se așteaptă ca și Senatul să adopte rapid proiectul de lege, cum s-a întâmplat la Camera Deputaților:

„Eu am vorbit cu președintele Senatului, în care mi-am exprimat foarte clar argumentele care stau la baza elaborării și înaintării proiectului de lege și solicitarea de a fi adoptat cât mai repede în forma în care a ieșit de la Camera Deputaților. Camera Deputaților a adoptat foarte rapid proiectul și cred că și Senatul trebuie să acționeze la fel”.

Premierul a mai adăugat că PSD a făcut un uriaș rău românilor:

„Reprezentanți ai PSD au făcut literalmente un uriaș rău românilor prin ignorararea pricolului reprezentat de acest virus, prin propaganda deșănțată pe care au derulat-o pentru ignorarea regulilor aferente, prin toate acțiunile pe care le-au întreprins către alte instituții au provocat literalmente un risc major pentru ca oamenii să se îmbolnăvească”.

Proiectul privind carantina și izolarea în timpul pandemiei ar urma să primească votul decisiv, sâmbătă, în Senat. Acesta prevede că o persoană poate fi carantinată doar printr-o decizia DSP care să conțină durata măsurii și calea de atac. De asemenea, izolarea se poate face fără consimțământul persoanei, însă medicii nu pot impune un tratament fără ca pacientul infectat cu coronavirus să fie de acord.

Proiectul de lege propus de Guvern vine să acopere vidul legislativ creat de decizia Curții Constituționale din 26 iunie, de a suspenda Ordinul Ministerului Sănătății care oferea cadrul legal pentru carantinarea și izolarea persoanelor infectate sau suspecte de a fi infectate cu coronavirus.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. vor sa aiba cat mai putini alegatori la vot ? sa se aleaga si tericeanu si guzganianul.

 2. Nu stiu de ce am impresia ca daca erau in „Opozitie”, faceau acelasi lucru … Asta-i specia homo retardo politicus, n-ai ce sa le ceri.

  • Avem aici un caz particular in care puterea de fapt e la opozitie. Iar de drept e aiurea in tramvai…
   Deci scenariul sugerat e nerelevant. In mod normal, daca nu trecea (printr-o aliniere a planetelor) motiunea antiveorica – oi! era sa scriu antivirus – acum psdaldeproudmr ar fi avut o majoritate in care n-ar fi contat nici cat negru sub unghie ce ar fi facut pnl. Am o banuiala chiar, ca am fi ramas in stare de urgenta cum urlau ei mai dinainte de instalarea guvernului orban si pentru care au declarat cu subiect si predicat ca il voteaza. .
   Ca sa nu mai continui cu istoria ipotetica ca ccr nu ar fi avut ocazia sa decida ca o astfel de lege trebuie trecuta prin parlament nu e suficienta o hotarare de guvern cu valabilitate temporara, de altfel.
   Si, in cele din urma psd ar fi fost ultimul partid care, aflat la putere deplin, s-ar fi sinchisit atata de limitarea libertatii individului. Asta e deja de kafka …

 3. Deja mi-e o greață să-i tot aud pe penelisti cum doar se vaita dar livrează numai prostii!
  Florin Roman nu a răspuns unei întrebări punctuale: „de ce acest proiect nu are avizul MJ?” Putea sa spună, ca de obicei, ca PSD e de vină și pentru asta!

 4. Fraier ar fi Orban daca s-ar duce !

 5. Cam toată clasa infractională dezvolta anarhia și golănia institutionala pentru a camufla corupția din Romania.

 6. Primatele urlatoare din PSD vor sa ne aduca la nivelul Brasiliei cu nr de infectati!!! Cand Daddy venea cu vreo idee sa scoata puscariasii din parnaie se executa peste noapte!!

 7. PROSTIA , INCONSTIENTA SI INCULTURA JURIDICA , CARE CARACTERIZEAZA PARLAMENTARUL ROMAN ( CU MENTIUNE SPECIALA PSD ) , sunt mari piedici in calea oricaror masuri legislative pe care trebuie sa le adopte ! Acesti politicieni sunt piedica nr,1 in calea dezvoltarii Romaniei … in ultimii 30 de ani , dar acum este cel mai rau ! Trebuiesc masuri radicale !

  • Da, pentru un virus gripal facem lagăre de izolare, ca la leproși. Ne întoarcem în evul mediu. De ce nu pentru toate bolile contagioase? De ce umblă ăștia cu HIV liberi pe străzi. Sa le punem brățări electronice si să-i urmărim cu satelitul.
   Dacă ar fi o boală care seceră fără milă tot ce infecteaza, as fi de acord. Dar pentru o boală care nu are o letalitate mai mare ca a gripei, de ce sa exagerăm in halul ăsta. Poate ca sa ascundem lipsurile din sistemul sanitar, si pe urma sa facem si noi un ban cu vaccinul. Așa că tragem mai departe cu tunul după vrăbii.