G4Media.ro

Orban: Guvernul va continua programul „Prima casă”. PSD lansează zi de zi…

Orban: Guvernul va continua programul „Prima casă”. PSD lansează zi de zi noi dezinformări, noi minciuni pe piaţă, care sunt demontate prin deciziile şi acţiunea Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul va continua programul „Prima casă”, pentru care au fost alocaţi 2 miliarde de lei, şi a acuzat PSD de dezinformare, pentru că i-a acuzat pe liberali că vor întrerupe programul.

„Disperat că a pierdut puterea după ce şi-a bătut joc 3 ani de ţară, PSD lansează în fiecare zi minciuni, noi şi noi minciuni. Ultima minciună este o campanie mizerabilă în care populaţia României este dezinformată în mod vădit privitor la «Prima casă», în care PSD aruncă pe piaţă minciuna gogonată că PNL şi Guvernul PNL nu mai finanţează «Prima casă». Guvernul a avut prevăzută suma, este cred în plafon de 2 miliarde, urmează să emitem hotărârea de guvern cu stabilirea condiţiilor pe anul în curs şi, ca atare, dezmint categoric această minciună gogonată, această nouă minciună gogonată care arată cât de neruşinaţi şi de lipsiţi de respect faţă de cetăţenii României sunt cei de la PSD, care continuă zi de zi să lanseze noi dezinformări, noi minciuni pe piaţă, care sunt demontate prin deciziile şi acţiunea Guvernului de zi cu zi”, a spus premierul.

În urmă cu două zile, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spunea că nu ştie dacă va mai fie nevoie de Programul „Prima Casă”, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor a acuzat, miercuri, guvernul Orban că a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere, pentru că a alocat pentru pentru „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020.

„Guvernul PNL a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere. Guvernul PNL a alocat pentru Programul „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program, față de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obțineau credite avantajoase prin acest program. Subfinanțarea din acest an înseamnă practic oprirea programului”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Stie domnul Orban! Acum 2 ani credea ca bancile pentru locuinte sunt acele banci care dau credite in programul „prima casa”!

    • În mod normal prima casă trebuia derulat numai prin băncile de locuințe și numai dacă de constituia avansul la banca respectiva prin economisire.
      În forma actuală este mai mult un ajutor pentru banci. Orban ar face să oprească programul prima casă

  2. Orice program de genul ,, Prima casa ” , ,,Prima masina ” , …… este imoral si incalca drepturi fundamentale . Ele sint folosite de orice guvernare pe post de pomana electorala din anii cetatenilor contribuabili .

  3. Bună ziua!Orban ăsta care în fiecare zi analizează acest program de 2 luni de cand este premier prin tradare și nu se uită la ce declara miniștrii lui,trebuie sa analizeze cum au dezinformat și dezinformează PNL!!!!Ca sa îi aduc aminte ,Citu a spus ca nu este un program interesant pentru ei iar el ,de doua luni ,pe principiul alta intrebare!!! face pe interesantul și spune ca o placa „vom analiza”.Pana când analizați domnule Orban programele economice????Acum vreți sa va salvați șeful ca nu va mai avea imunitate peste 4 ani și va ocupați doar de justiție pe modelul:procurorul meu,judecătorul meu,curtea mea,ambasadorii mei….Doar programele economice nu sunt ale mele!!!!!Și pentru cei care comentează :programele economice nu sunt pomeni ca nu plătiți dumneavoastră ratele!!!Toate țările „de afara”(ca ne-ați distrus liniștea cu sloganul ăsta! !)Au diverse programe de subventionare:a agriculturii,al turismului,a sănătății, Etc. De aceea Diaspora cere ca afara:acolo cu salariul minim poți sa iti iei rate la o casuta (nu la un palat!!!),la mașină (nu la bolizi !!!),la mobila,Etc. Se vede ca v-ați duș „afara”doar în zonele de shopING sau nu ați fost deloc!!!Deci,Orban nu psd-ul dezinformează, tu analizezi prea mult!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.