G4Media.ro

Orban: Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu în…

Orban: Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu în cazul suspendării cursurilor într-o şcoală

Guvernul va acorda părinţilor, în noul an şcolar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită şcoală pe motive ce ţin de pandemia COVID-19, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.

„În perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, aşa cum a fost, (…) va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%”, a explicat Orban.

După ce a participat joi la inaugurarea Muzeului mineritului, proiect reabilitat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, el a fost întrebat de ziarişti dacă părinţii ai căror copii vor rămâne acasă după începerea anului şcolar vor fi sprijiniţi financiar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. asta minte ca la usa cortului, s-a primit 75%/din salariu mediu. Orbanicius presupune eronat, ca toata lumea are salariu mediu… ipotetic, daca m-as incadra cu salariu in salariul mediu, atunci si doar atunci s-ar putea spune ca a fost platit cu 75%/din salariul sau.

 2. orbanicius, daca un copil contacteaza virusul de la scoala si il duce la bunica-sa, si batrina moare de COVID-16, ce vei face? o ai pe constiinta…

  • După logica asta, ar trebui pentru totdeauna să stăm încuiați toți în case, pentru că pe lângă COVID mai există și gripa, infecții bacterii, infecții virale, etc care pot fi aduse din comunitate. Infecții care nu vor dispărea niciodată pentru că nu trăim într-o lume sterila.
   Guvernul, asa cum e el, a luat măsuri raționale și a gestionat aceasta perioadă cât s-a putut de bine. Nu vreau nici să mă gândesc cum ar fi fost cu Dancila….

 3. Copiii primesc tablete și părinții bani pt învățământ online. Superb! Dar sursa fondurilor ne-o spune și nouă?! Și la ce impact bugetar se așteaptă și ce va întreprinde daca vor fi 70% din școli închise, cum va plăti atâtea sute de mii de părinți?

  • Din pensii, dar nu din cele speciale.

  • Doar la legea pensiilor contează sursa fondurilor pentru Citu, Alexandru, Orban, Florin Salam – pardon, Florin Roman, Daniel Fenechiu, Mario de Mezzo și ceilalți penedelei guralivi, nu te-ai prins?!

 4. Sa scrie aici cel care a reusit sa instruiasca un copil cum se face scoala on-line folosind metode on-line. Ca daca mama sau tata nu se pricep, mai putem apela doar la strabunicul veteran de razboi…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.