G4Media.ro

Orban, despre piețe: Culmea e că plâng pe umerii producătorilor autohtoni pesediștii,…

Orban, despre piețe: Culmea e că plâng pe umerii producătorilor autohtoni pesediștii, care parcă au făcut tot ce au putut în ultimii ani ca să îi pună pe butuci/ Pe închirierea tarabelor s-a făcut o adevărată mafie

Premierul Ludovic Orban consideră că „pe închirierea tarabelor din piețe s-a creat o adevărată mafie” și îi acuză pe reprezentanții PSD că deplâng producătorii autohtoni, după ce „au făcut tot ce au putut în ultimii ani ca să îi pună pe butuci”. Declarațiile premierului au fost făcute duminică seară, la B1 TV, în contextul măsurii luate de guvernul liberal de închidere a activității piețelor în spații închise, începând de luni.

„Noi vrem să lăsăm posibilitatea oricărui consumator să își aleagă de unde să își cumpere marfa. Dacă vrea de la supermarket, își cumpără de la supermarket, dacă vrea de la piață, îi vom lăsa posibilitatea să cumpere de la piață și în continuare, de la producătorii autohtoni. Culmea e că plâng pe umerii producătorilor autohtoni pesediștii, care parcă au făcut tot ce au putut în ultimii ani ca să îi pună pe butuci pe producătorii autohtoni. Ori aici aș spune câteva lucruri”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

„Aș mai spune un lucru. Nu se închid piețele, că așa s-a transmis. Se suspendă pe o perioadă de 30 de zile, vedem cum evaluează pandemia în această perioadă, se suspendă activitatea doar a acelor piețe care funcționează în spații închise. Am solicitat fiecărui prefect să aibă o întâlnire cu primarii și să pună la punct un plan de măsuri astfel încât să ne asigurăm că producătorii agricoli au unde să își desfacă marfa”, a mai declarat Orban.

De asemenea, premierul României a afirmat că există o mafie a închirierii tarabelor din piețe:

„Foarte multe dintre firmele care au luat în administrare piețe nu au făcut investițiile pe care trebuiau să le facă, nu au asigurat condiții de desfacere, inclusiv servicii sanitare. Mai mult decât atât, pe închirierea tarabelor s-a făcut o adevărată mafie, în care puțini producători sunt producătorii care reușesc să facă cu adevărat desfacerea produselor lor. De multe ori sunt niște oameni înțeleși între ei care iau prin închiriere pe o perioadă mai lungă tarabe și impun, în ghilimele, mercurialul”.

Premierul României a transmis că suspendarea activității piețelor în spații închise a fost luată pentru că sistemul medical este în risc de suprasaturare:

„Există un risc foarte mare de suprasaturare a sistemului medical. Oricâți medici anesteziști, infecționiști sau de urgență ai, la presiunea care se dezvoltă, la un număr atât de mare de cazuri, foarte mulți obosesc, foarte mulți își ating limita rezistenței umane. În acest context am luat aceste măsuri, care erau absolut necesare. Măsurile le-am luat ținând cont de evaluările care există, făcute de specialiști în sănătate publică, privind locurile principale unde se infectează oamenii”.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului de monitorizare a alegerilor parlamentare, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Puneti masca Sica Mandolina ca esti in spatiu inchis…fraierule…

  2. „Guvernul meu” are dreptate! Sa fim solidari in lupta cu covidul! Sa distrugem tot! Sa radem tot sub pretextul luptei cu covidul!
    Don Quijote de la Cotroceni luptand cu Covidul!

  3. Băi nene Șică mandolină bețivul ești la guvernare de ceva timp și în loc să rezolvi problemele atunci vină pe PSD ptr nerealizarile voastre.

  4. Mai degrabă PSD face circ pentru a camufla mafia și infractiunile spălate de poliție și justiție.

  5. Are dreptate Luis, Dl Orban nu vezi ca in toate institutiile sunt mentinuti oamenii PSD.Prin decembrie promiteati poporului ca faceți schimbări la toate agențiile si ministere cu toti acei care sunt platiti pe bani grei fără să facă nimic .De ce nu aveti curajul sa scoateți la concurs in mod transparent toate functiile unde sa aiba posibilitatea sa acceadă intr-adevar cei care merita.Numai rude de politicieni am văzut in functii foarte bine plătite. Am văzut cum in ministerul Sănătății in MAE etc sunt angajați tot sinecuri.Deja a trecut 1 an si nu ati facut aproape nimic.

  6. Daca sunteți așa de generos ,poate stați 1 zi întreagă afara ,fără protecție intr.o piata fără acoperiș

  7. Hai, lasă vrăjeala că nu ține. Dacă închideai și supermarketurile mai aveai credibilitate. Dar așa, e clar: sunteți călăii micului întreprinzător local. Practic voi eliminați dintr-o lovitură toată concurența locală a capitalului străin pe sectorul de retail agro-alimentar.

  8. ăsta nu înțelege mai nimic din ce-l înconjoară. un producător nu prea are timp de stat și la piața pt a-si vinde si marfa, ca deh, trebuie sa aiba grija celei rămase rămase pe camp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.