G4Media.ro

Orban: Dăncilă este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă,…

Orban: Dăncilă este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă, nici măcar la programul de vizitare turistică/ Președintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu premierul pe teme de politică externă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că şeful statului, Klaus Iohannis, nu are nevoie să se consulte cu prim-ministrul Viorica Dăncilă în ce priveşte liniile de politică externă, el arătând că, potrivit Constituţiei, cel care conduce politica externă este preşedintele României, transmite Agerpres.

Afirmaţia vine după ce, duminică, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să aibă o discuţie „aplicată” cu Guvernul şi Parlamentul înainte de vizita lui în Statele Unite ale Americii şi că ar fi trebuit să plece cu „anumite linii care să fie abordate” în discuţiile cu preşedintele Donald Trump.

„În conformitate cu Constituţia României şi cu deciziile Curţii Constituţionale, cel care conduce politica externă a României este preşedintele României. Probabil doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă, nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe, în timp ce preşedintele României este, iată, la a doua întâlnire oficială cu preşedintele Statelor Unite ale Americii. Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă, pentru că aceste linii de politică externă, consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, consolidarea poziţiei de stat membru al Uniunii Europene cu un cuvânt greu şi cu influenţă la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO sunt linii de politică externă care sunt susţinute de preşedintele României, sunt susţinute de cetăţenii români şi reprezintă direcţii fundamentale de politică externă pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a susţinut sistematic”, a afirmat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că Viorica Dăncilă ar trebui să rezolve „nişte probleme care au fost provocate chiar de domnia sa ca premier”, menţionând în acest sens OUG 114.

„Cel mult, doamna Dăncilă ar trebui să rezolve nişte probleme care au fost provocate chiar de domnia sa ca premier, de exemplu să abroge OUG 114, cel puţin prevederile din OUG 114 care atacă societăţile din energie şi care riscă să afecteze investitorii importanţi în domeniul energiei, care pot să aibă un impact extrem de favorabil asupra dezvoltării economice a României. Toate prevederile care riscă să naţionalizeze pilonul 2 de pensii, toate prevederile care afectează sistemul financiar-bancar şi, în general, toate prevederile din OUG 114, inclusiv acel fantomatic fond de dezvoltare şi de investiţii aflat la dispoziţia Comisiei de Prognoză, care este un alter ego al CNAIR în materie de contractare de proiecte de infrastructură şi în alte domenii de activitate”, a spus liderul liberal.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Mai sica mandolina , in sfecla ta si capitolul energie , este tot de politica externa .

  • Dacă avea „sfecla” de trol, altfel stătea treaba
   Se pricepea la tot, și la „politică externă” și la „energie” care trebuie să fie „politică” internă, doar a mafioților.

  • Aham.. și mafioții / corupții aia sunt numai într-o parte, nu-i așa? Adică la PSD și ALDE? Și ceilalți, de la PNL și URSS-Plus is cinstiți și corecți, nu-i așa? Ce harneala ieftină și de prost gust aveți pe voi… :)))

  • Ce penibil e un trol când încearcă să schimbe placa, îi iese o „harneala” și mai *ieftină ” și mai „de prost gust” decât atunci când folosește metodele clasice.”Mafioții/coruptii” sunt mafioți/corupți. Punct. Faptul ca trag la PSD-ALDE ca muștele la căcat e pentru că sunt niște muște scârboase iar PSD-ALDE, un mare căcat, mereu proaspăt.

  • Este mai Berevoiesti.Cred ca tu esti singurul supravietuitor de la acea tragedie.
   Deci cazut in cap.
   Investitiile americane in M.Neagra reprezinta cel mai sigur element pentru securitatea nationala.
   Cat mai iei pentru un comentariu?

 2. Treaba gravă e că Veorica nu s-ar înțelege cu Trump nici în limba română :-)))

  • Hai, că trolul „defecat o” persistă în nesimțire și vrea să închidă ca el deși nu are dreptate: „litera” Constituției spune clar: „Președintele reprezintă statul român” iar „spiritul” a fost explicat de CCR: „Președintele este titularul politicii externe”. Negru pe alb. ” Restul” sunt „defecatii” mentale. Asta-i „fandacsia” lor, a postacilor mafiei PSD-ALDE: bat câmpii, turuie tot felul de năzbâtii, dau verdicte și vor să impună altora teoriile lor tâmpite. Cu un tupeu iesit din comun, trolul infect își manifestă ” metehnele de postac” pe care tot el le înșiră ( „vorbit pe lângă subiect, agresivitate, lipsă de argumente, atac la persoană „). E același trol care folosește mai multe fantoșe, ca să pară ca-s mai „mulți” și că ” unii ” ar fi civilizați dar îl trădează clișeele verbale.

 3. Asta dovedește o mentalitate de vătaf și la KWI și la Sică Orban.

  În Constituție scrie clar că președintele nu e de capul lui.

  „ … ART. 91
  Atribuții în domeniul politicii externe
  (1) Presedintele încheie tratate internaționale în numele României, negociate de
  Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului
  , într-un termen rezonabil. Celelalte
  tratate si acorduri internaționale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii
  stabilite prin lege.
  (2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acreditează si recheamă reprezentanții
  diplomatici ai României si aprobă înființarea, desființarea sau schimbarea rangului
  misiunilor diplomatice.
  (3) Reprezentanții diplomatici ai altor state sunt acreditați pe lângă Presedintele
  României.
  ART. 92
  Atribuții în domeniul apăr … ”

  • Carati-va, postacilor de 2 banuti mici, mici de tot, asa cum sper sa fie si procentul veorichii, si-al psd, cand o fi la parlamentare!

  • @Gabriela Constantinescu
   Îmi place ca mereu vorbești argumentat și ca nu ii desconsideri pe cei ca nu împărtășesc aceeași ideologie galbena ca și tine…

  • Betivii se zdrosesc la bocanci si talibanii ideologici la … constitutie!

  • Cele 2 aliniate sunt despre semnarea de tratate internationale si numirea corpului diplomatic. Pentru ambele actiuni e nevoie de acordul mai multor puteri din stat. Mai sunt articole pe tema asta in constitutie. Diplomatia la nivel international e unul din prerogativele principale ale presedintelui, fiind votat ca reprezentant de cel mai mare numar de romani. In administia interna insa, rolul presedintelui redus.

   Cat timp e in SUA, Iohannis nu o sa semneze niciun tratat. Avem tratate semnate deja cu SUA, trebuie discutat cum se implementeaza. Cand va fi nevoie de un nou tratat o sa fie si guvernul implicat. Oricum, dupa gafa monstruoasa cu capitala Israelului pe care nu o s-o ierte niciun stat musulman sper sa o tina ascunsa pe Viorica in tara, sa faca misto de Tariceanu, ca asta ii iese mai bine.

  • Andrei, cele 2 aliniate sunt … 3 si reprezinta simplu si concis care sunt atributiile presedintelui in materie politica externa, prevazute in Constitutie.

   Restul … sunt vorbe goale atata timp cat se abat de la litera si spiritul Constitutiei

  • Mai gicuta, da’ tu care postac esti, ca nu te stiu? De facto, ca sa-l pomenesc si pe-al doilea, nici nu-mi pasa care sunteti voi, ”specialistii” in constitutie postaca ai veorichii, carati-va, mai baieti, voi nici n-aveti vacanta, sarmanii de voi, tot cu postaceala si banutul alb pentru zile negre, mai ales ca zilele-astea negre se cam anunta, dupa cum vad.

  • Trebuie să fie o problemă serioasă la mansardă atunci când bântui netul la ora 4 noaptea și te cerți cu … textul Constituției!

   Dacă … pe lângă toate acestea îi numești/ crezi pe ceilalți postaci, fără a realiza că de fapt TU ai toate metehnele de postac (vorbit pe lângă subiect, agresivitate, lipsă de argumente, atac la persoană) … fandacsia-i gata. Nu-i așa coană Efimița!?

   Epilog
   „EFIMIȚA: Comedie, soro! (minunându-se) Așa o fi!
   LEONIDA: Bunioară și la dumneata acuma, o ipohondrie trecătoare; nu-i nimica… Hai să ne culcăm: noapte bună, Mițule.”

  • „Litera Constituției” spune ca „președintele reprezintă statul român” (art 80) iar „spiritul” a fost explicat de CCR: președintele este titularul politicii externe a statului roman. „Restul” sunt „defecații* de troli ” talibani ideologici” ca *defecat-o”. Punct.

  • Se vede de la o poștă că pe-aici e plin locul de cripto-comuniști, ahtiați după un tătuc pe care să-l pupe-n cur încontinuu.

   Păi băi, Bad-thought, că reprezintă statul nu înseamnă că e Mau Tze Dun sau Kim Jong Un al României, căruia să-i cânte toți țucării osanale deșănțate în timp ce el îi privește ca pe niște viermi cu vădit dispreț.

   Tot în art. 80 se spune că „(2) Presedintele României veghează la respectarea Constituției si la buna funcționare a autorităților publice.” Orice om care poate citi și nu este analfabet funcțional își poate da seama că președintele este prima autoritate publică care, înainte de a veghea ce fac alții, este obligată să respecte Constituția.

   Așa funcționează lucrurile în democrația normală de care aveți atâta oroare, voi, cripto-comuniștii.

   Cum ar fi să se perpetueze peste tot în societate (la fel ca în cazul peștelui care se-mpute de la cap) că orice șăf aflat în vreun post are puteri nelimitate peste toți subalternii și el dictează regulile, indiferent de lege și regulamente!?

  • Mai nou, postacii se uită in oglindă și văd „criptocomuniști, ahtiați după un tătuc pe care să-l pupe-n cur încontinuu”. De când le-a intrat aprozaristul sef la pârnaie, le-au rămas buzele nestrepezite și acuma-s disperați. Trolul „Defecat o” care, de fapt, e un vax total, a tot dat-o cu „Constituția” până i-a venit peste bot înapoi. Dacă e bou și n-a putut să citească, așa a pățit. Acuma o dă la intors cum ar fi „că reprezintă statul nu înseamnă”. Nu-i mai convine „Constituția „. Ba „înseamnă”, fix ce scrie acolo ” înseamnă „, nimic mai mult. Prostiile alea cu ” Mau” sunt din alte „placărți”, dintr-alea d-ale lor, de postaci inculți care nici trei litere nu sunt în stare să scrie. Analfabetul ăsta vorbește de Mao Zedong fără să știe cine a fost. Credea probabil că e o pisică și face „mIau”.
   Degeaba „Tot în art. 80 se spune că” din moment ce amărâtul e analfabet. El doar din „placărți ” poate sa citeasca, mai ales din alea „rezistente” dar nu cuvinte cu mai mult de 4 litere și alea, scrise de tipar (așa a învățat cuvântul ăla care începe cu M și se termină cu E, de râde și acuma bucuros că a făcut o asa descoperire, ca ” Orice om care poate citi”). El „nu este” numai” analfabet funcțional” (întrucât crede că asta înseamnă să nu știi să citești) ci si literal( de fapt, asta inseamna să nu știi sa citești). Ca să arate că a absolvit grădinița, reproduce și proverbe cu „pești” . Probabil că tot de acolo știe cum ” funcționează lucrurile în democrația normală de care” au „atâta oroare” stăpânii lui, „cripto-comuniștii”, ăia care îi ” dau mâncare ” mult vax. Pentru ca trebuie ca cineva să aibă mintea la grădiniță ca să afirme că doar președintele e obligat să respecte Constituția in”democrația normală”,, interlopii și trepădușii lor, nu. La ăia poate să „se imputa” că nu-s „la cap”.

 4. Kiwi are ceea ce a numit !
  O Veorica !

  • Eee, hai că au scos și fantoșa defecat-o la înaintare, n-o mai folosiseră de mult. Aceleași clișee obosite gen „mentalitate de vataf”, ” KWI”, „Sica”, texte copiate de pe internet, fără legătură cu subiectul,.teorii de doi bani și concluzii false. Cu vaca, total.

  • Noroc cu tine Bad@, care înțelegi ce se întâmpla și despre ce se vorbește…

  • Și cu alții. N-au toți ghinion să le pună stăpânii nume de trol Gigi.

  • Bad, esti cam rau:), zi-i si tu ”gicuta”, ca parca propovaduia veorica mai ieri pace si concordie! Eu ma silesc din seara asta sa nu mai sictiresc postacii, fac un efort de ”dragul” veorichii!

 5. Dancila este geloasa pe faptul ca nu este singura nulitate din politica românească și concurența este mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.