G4Media.ro

Orban: Cetăţenii din localităţile carantinate vor putea vota în 6 decembrie. Nu…

Orban: Cetăţenii din localităţile carantinate vor putea vota în 6 decembrie. Nu vor exista restricţii

Românii îşi vor putea exercita dreptul de vot în toate localităţile care vor fi carantinate în 6 decembrie, nefiind nicio restricţie în acest sens, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

„Aş vrea să transmit un mesaj că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a afirmat Orban, după şedinţa conducerii PNL.

El a spus că şi cetăţenii infectaţi cu noul coronavirus şi cei din izolare vor putea vota cu urma mobilă.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie că urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină. Deci, se va permite exercitarea dreptului de vot a fiecărui cetăţean, fie că se află în izolare sau în carantină, fie dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a adăugat premierul.

Ludovic Orban a precizat că măsurile necesare se vor stabili prin decizie a BEC.

„Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare se va introduce în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a mai spus premierul.

El a menţionat că pentru votul românilor din diaspora s-a reuşit deschiderea unui număr mare de secţii de votare în străinătate.

„În diaspora am reuşit – îl felicit pe domnul ministru Bogdan Aurescu – am reuşit să obţinem deschiderea unui număr mare de secţii de votare şi va exista posibilitatea exercitării dreptului de vot şi în mod clar suntem în discuţii cu toate autorităţile ca să permită deplasarea şi în zonele care se afla sub restricţii, să permită deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a adăugat Orban.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Orban minte ca de obicei.

  Cati carantinati avem in ilfov si otopeni? Exact..nu au cifrele exacte.
  Cate urne mobile sunt si cat dureaza procesul de votare pt un singur carantinat? Cati oameni pot vota in 12 ore?

  Orban minte!!!

  • In localitatile care se vor afla in carantina la data alegerilor, se va vota la sectiile de votare. In cazurile de izolare la domiciliu sau de carantina individuala ori de internare va fi folosita urna mobila..

  • Draga Radu,

   Repet intrebarile:
   1 Cati carantinati sunt in fiecare localitate?

   2 Cat dureaza procesul de votare pt un singur carantinat? Probabil undeva la minim 30 minute cu tot cu deplasare.

   3. Cate urne mobile sunt disponibile pt Ilfov, Buc, Otipeni, Tm si restul oraselor mari?

   4 crezi ca vor putea sa voteze mai mult deb200 sau 300 oameni la urnele mobile?

   Te faci ca nu intelegi postacule sau poate chiar nu stii matematica elementara.

   Orban minte si denatureaza!!!

  • De ce esti agresiv si lipsit de decenta in discurs? Postac? Nu stiu matematica elementara? De ce trollezi? Banuiam ca ai comentat fara sa fi citit articolul. De asta am completat. Acum, cred asta. Urna mobila va fi folosita doar pentru cazurile izolate. Asa a fost si pana acum. Nu se face votarea la nivelul unei localitati, chiar si carantinate, doar cu urna mobila.

 2. Asta daca vor vrea. Nu exista Obligatii. 🙂

  Ati avut un an sa puneti un sistem de vot electronic in picioare, voi ati mai imbogatit niste combinatozauri securisti cu cateva milioane de euro, au tocat 300 000 000 euro in 3 luni, astia nu se joaca, sunt buni la orice. :))

  Vrei sa-ti dispara Piramidele de la Giza ? Chemi fosta Securitate.

  • Asta e Romania codusa de SECURITATEA CEAUSISTA prim intermediul C.N.S.A.S.

  • Eu unul sper ca votul electronic sa fie introdus odata cu buletinul electronic care va fi introdus din vara viitoare.
   Pana in 2024 au suficient timp sa puna sistemul la punct.

 3. „Aş vrea să transmit un mesaj că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot” – Cred ca asta a fost prima ingrijorare a oamenilor.

  • Fără “bilet de voie” cum e acum adică? Of, și ștampilele alea BOR fi dezinfectate?
   Totul e închis la noi, ne mișcam in maxim restricții aici dar vom vota fără restricții? Sunt bucuroasa pentru asta dar tot nu pot sa nu sesizez ipocrizia …

 4. Ziaristul Chirieac n-a riscat sa moara pentru Firea la locale, nu va risca nici la parlamentare.

 5. Cu voia dumneavoastră, eu cred că în rândul partidelor și al politicienilor există ”o anumită îngrijorare”, parcă ei abia așteaptă să înceapă binemeritata sinecură în Parlament. Noi știm foarte bine că aveți nevoie de noi, așa cum ne-ați obișnuit în ultimii 30 de ani, din patru în patru ani cu acest lucru. Din patru în patru ani, toate partidele și politicienii își aduc aminte de noi, după care ușurați, își văd din nou de treburile lor. Dar tot răul spre bine. Personal am reușit să devin convins cu cine nu am să votez pentru nimic în lume, iar ce a rămas este foarte subțire, dar ce să facem, e penurie peste tot în lume. Mulțumim că faceți totul să ne exersăm acest drept fundamental….

 6. Mda, din păcate pentru PNL, stimate Prim Ministru, cred că nu vor vota mulți pentru partidul vostru.
  Ați abramburit-o rău de tot.
  Mulți se vor întoarce liniștiți în brațele PSD – Pro România , iar unii (din păcate puțini) vor încerca altceva, de genul USR, în speranța că ar putea fi diferit de restul „clasei” politice, deși ultimele luni au arătat că e o speranță tare șubredă.
  Și va mai fi o bucată foarte serioasă de electorat care pur și simplu nu se va prezenta, din varii motive: formă de protest, impresia că oricum nu contează, impresia că oricine ar câștiga tot același lucru e, dezinteres total sau doar frica de a intra în spațiul închis al sălii de vot, cu aerul stătut și posibilitatea de a contacta virusul acolo.
  Ați gândit foarte prost schema. Felicitări pentru încă o dovadă că PNL nu prea are mulți oameni capabili și verticali.

  • Vor fi multi care vor încerca altceva, precum USR.

  • @Bogdan, e și o dorință a mea… dar mă îndoiesc, personal. Zic să nu ne îmbătăm cu apă rece.
   Dacă nu am dreptate voi fi bucuros. Mi-e frică, însă, că am.

 7. Carantina,botniță,piețe inchise , oare care va fi scorul ???

 8. Orban, iohanis, pnl, psd niste excremente putrede!

 9. În declarațiile alea pe proprie răspundere există rubrică „pentru exercitarea votului”?!!!!

 10. Vreau sa-i vad privirea pierduta dupa ce va pierde alegerile. Nu am votat niciodata cu ailalti, dar astia sunt la fel. Nu ii intereseaza nimic.

 11. Pe pagina alocată bețivanului numai reclame cu alcool

 12. Dacă locuiesc în Cluj Napoca, dar am buletin de Zalău (oraș carantinat), o să am voie să merg de la Cluj Napoca la Zalău și înapoi, pentru a-mi exercita dreptul de vot (un drept a cărui limitare e infracțiune)?