G4Media.ro

Orban afirmă că Le Pen şi Meloni ar trebui să lucreze împreună…

Sursa foto: Attila KISBENEDEK / AFP

Orban afirmă că Le Pen şi Meloni ar trebui să lucreze împreună după alegerile europene

Liderele extremei drepte din Italia şi Franţa, Giorgia Meloni şi Marine Le Pen, ar trebui să pună capăt rivalităţii şi să-şi consolideze cooperarea după alegerile din iunie pentru Parlamentul European, a declarat premierul ungar Viktor Orban pentru revista franceză Le Point într-un interviu publicat miercuri, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Dacă reuşesc să lucreze împreună, într-un singur grup sau coaliţie, vor fi o forţă pentru Europa. Atracţia cooperării lor ar fi foarte mare”, a mai spus Orban, imagine a extremei drepte în întreaga Europă, scrie Reuters.

Potrivit sondajelor, partidele naţionaliste şi eurosceptice din Europa vor obţine un număr record de voturi în iunie, în condiţiile în care alegătorii „pedepsesc” principalele partide pentru că nu au protejat gospodăriile de inflaţia ridicată şi nu au oprit migraţia.

Legislatorii care reprezintă astfel de opinii vor face parte probabil din două grupuri rivale, notează Reuters.

Surse au declarat pentru Reuters că şansele formării unui singur bloc puternic de extremă-dreapta în Europa sunt reduse, invocând diferende între liderii săi, Meloni şi Le Pen, cu privire la chestiuni precum poziţia faţă de războiul din Ucraina şi relaţiile cu Rusia.

Întrebat dacă partidul său Fidesz intenţionează în continuare să se alăture după alegeri grupului din Parlamentul European din care face parte formaţiunea premierului Italiei Giorgia Meloni – Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR), Orban a declarat: „Da, acest lucru este încă pe ordinea de zi”.

Orban a spus însă că „totul poate fi rescris” acum în condiţiile în care tabăra rivală a lui Le Pen a dat afară partidul german de extremă-dreapta AfD, pe care el îl consideră principalul obstacol în calea cooperării dintre cele două facţiuni.

Întrebat despre posibilii candidaţi la conducerea Comisiei Europene, Orban a spus că principala sa prioritate este „să scape de actuala conducere” şi că este prea devreme pentru a oferi nume.

Întrebat de Le Point în legătură cu părerea sa ca fostul şef al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, să devină următorul preşedinte al Comisiei Europene, Orban a spus: „Este un bărbat respectabil”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. toți suveranistii sa se uneasca , flat eartheri de pe tot globul…