G4Media.ro

Oraşul Shanghai extinde carantina totală pentru cele 26 de milioane de locuitori,…

Sursa foto: Pixabay

Oraşul Shanghai extinde carantina totală pentru cele 26 de milioane de locuitori, în timp ce analizează rezultatele testelor pentru COVID / Locuitorii au permisiunea de a părăsi locuinţa doar pentru tratament medical

Oraşul Shanghai va rămâne în carantină în timp ce analizează rezultatele unui exerciţiu de testare pentru COVID-19 a tuturor celor 26 de milioane de locuitori, au anunţat, luni, autorităţile locale, conform Reuters, citată de News.ro

Oraşul chinez a impus carantina în două etape pe 28 martie, iniţial în cartierele estice, iar ulterior tot oraşul a intrat in carantină.

Restricţiile ar fi trebuit să se încheie marţi, la ora locală 5 dimineaţa (24.00, ora României).

Potrivit administraţiei locale, oraşul Shanghai va continua să rămână în lockdown total, locuitorii având permisiunea de a părăsi locuinţa doar pentru tratament medical. Nu a fost menţionată o dată exactă când restricţiile vor fi înlăturate.

China a trimis armata şi mii de angajaţi din domeniul sănătăţii în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toţi cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, fiind cea mai amplă astfel de acţiune de la începutul pandemiei de coronavirus.

Pe 3 aprilie, au fost raportate 8.581 de cazuri asimptomatice şi 425 de cazuri simptomatice de COVID-19.

Oraşul efectuează un exerciţiu de eliminare a COVID-19, bazat pe testarea, urmărirea şi carantinarea tuturor cazurilor pozitive şi a contactelor lor apropiate.

China foloseşte în principal testarea în comun, o procedură în care până la 20 de mostre de tampon sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.

De asemenea, oraşul a transformat mai multe spitale, săli de sport, blocuri de apartamente şi alte locaţii în spaţii speciale pentru carantină.

Persoanele care refuză să fie testate pentru COVID-19 fără un motiv justificat se vor confrunta cu pedepse administrative sau penale, a anunţat, sâmbătă, Poliţia din Shanghai.

Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat ţara să elimine focarul cât mai curând posibil, respectând politica de ”eliminare dinamică”.

Sâmbătă, vicepremierul Sun Chunlan a cerut oraşului ”să întrepriundă acţiuni hotărâte şi rapide” pentru ţine sub control pandemia.

Autorităţile din oraşul Suzhou (est) au anunţat că au detectat o versiune a subvariantei Omicron BA.1.1 care nu se potriveşte cu nicio altă variantă din baza de date naţională sau din baza de date internaţională de urmărire a variantelor GISAID, conform presei chineze.

Cotidianul de stat Science and Technology Daily a comunicat că rămâne neclar dacă virusul este o nouă sub-ramură a Omicron şi că apariţia a una sau două versiuni noi este normală, având în vedere răspândirea Omicronului în China.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Din câte am.citit se pare ca în China a apărut o noua varianta… Nu atij de ce am eu impresia dar acest virus este făcut de gunoiul JUMIT China pentru a distruge economic USA și Europa!

  Sper ca OMS/ONU sa deschidă o ancheta, dar greu deoarece acolo se afla slugile Chinei și ale Rusiei!

 2. Ce zice colegii șoșociștu, puriciști și AiURiști? Importăm și noi modelu? Sau ne place să importăn doar ce ne convine din dictaturile adevărate: chiloți ieftini și discursuri antiUE

  • Useristii nu au pic de rușine după ce au fost trup și suflet pentru certificatul de scl.av de sorginte chineza.

  • Cică epilatoarea încă se vrea scanata la intrarea in mall

  • Gogule oameni ca tine nu au pic de rusine sa denunte un certificat dar nu fac asta pentru toata hotiile din Romania care le-au facut altii. Pe voi va intereseaza cine si nu a fost pentru un ceritficat.

 3. E razboi in toata regula, china+rusia vs occident. Deocamdata in faza info + proxi.

 4. Mai chichi picki, putina rabdare.
  Sosoaca e la refacere dupa vizita la ambasada.
  In 2-3 zile o trimitem si va rezolva.
  Fug si liliecii nu numai virusul.
  Numai ca trebuie sa pregatiti cinci ferme si doua abatoare.
  Asta trebuie hranita taticule, nu merge cu doi soricei si trei gandaci.

 5. Aspri, dar severi tovarasii chinezi. Cu virusul, desigur.