G4Media.ro

Ora 25. Evitați o tragedie națională și apăsați butoanele nucleare

Ora 25. Evitați o tragedie națională și apăsați butoanele nucleare

În România a început deja transmiterea comunitară a coronavirusului. Adică răspândirea necontrolată în comunități, pe care specialiștii nu o mai pot opri decât într-un singur mod: restricționarea drastică a circulației. Economia e și ea în epicentrul unui tsunami fără egal. Mesajul urgent cu care președintele Iohannis și premierul Orban trebuie să iasă acum e clar: vom face TOTUL, fără rest, ca să salvăm antreprenorii și companiile.

Avem un avans de câteva săptămâni față de Italia, Spania și Franța. Trebuie făcut tot ce e posibil acum pentru a stopa răspândirea agresivă a coronavirusului. Altfel, vom ajunge în situația acestor țări care suferă pierderi mai grele decât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial: sute de morți zilnic, spitale copleșite, medici și biologi care cad pe capete, criză de coșgiuge.

Trebuie să învățăm din experiența lor. La fel ca în Italia acum trei săptămâni, și în România sute de mii de români au ieșit sâmbătă la plimbare, cumpărături sau întâlniri în oraș. Vom vedea rezultatul peste două săptămâni.

Suntem în al 25-lea ceas. Nu mai e timp de jumătăți de măsură. Ordonanța Militară (OM 2) anunțată sâmbătă, care restricționează drastic circulația doar pe timpul nopții, trebuie extinsă pentru toată durata zilei. Știm că există discuții aprinse la vârful statului, știm că guvernul și autoritățile medicale cântăresc toate opțiunile și tind să meargă pe o abordare graduală. Nu mai e cazul să ezite pentru că răspândirea virusului e deja incontrolabilă.

Circulația cetățenilor trebuie redusă pentru un timp tocmai ca să câștigăm timp. E timpul necesar pentru ca spitalele să fie utilate, pentru ca noi medici, asistente și biologi să fie angajați și antrenați, timpul necesar pentru a pregăti law-enforcementul și răspunsul la criza spitalicească ce va veni negreșit.

Odată cu restricționarea circulației trebuie întărită aplicarea legii. Sancțiunile prevăzute de Ordonanța Militară pentru cei care circulă noaptea fără un motiv întemeiat (prevăzut de OM 2) sunt ridicole – amendă de la 100 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice. Odată ce restricționarea circulației va fi făcută, ea trebuie întărită prin controale drastice cu forțele de poliție, poliție locală, jandarmerie și armată. În paralel, guvernul trebuie să fie mult mai deschis la comunicare, tocmai pentru a risipi incertitudinile, panica și scenariile panicarde. Experiența ultimelor zile ne arată că, în loc să crească direct proporțional cu îngrijorările cetățenilor, comunicarea guvernamentală a scăzut. Un singur exemplu: conferințele de presă au dispărut complet, comunicarea se face sub declarații de presă care lasă în urmă zeci de întrebări fără răspuns.

În paralel, guvernul trebuie să crească rapid numărul de testări. Testați, testați, testați tot, începând cu persoanele cele mai vulnerabile – bătrânii și cei cu boli cronice grave. Ei vor fi cel mai tare loviți și vor pune o presiune uriașă pe spitale. Deja sunt firme private, ONG-uri și grupuri de inițiativă care au cumpărat teste rapide sau PCR Real Time și le pun la dispoziția statului. Orice ezitare la vârful sistemului medical în a accepta spargerea cercului de firme ”agreate” de baronii sănătății trebuie pedepsită exemplar.

În privința economiei, măsurile anunțate sâmbătă sunt bune, dar prea puține și prea confuze. Mii de antreprenori se scarpină în cap zilele astea și încearcă să vadă cum pot să beneficieze de ele. Încă o dată: e un început bun, pe un fond dramatic, cu un buget ce are mari constrângeri.

Acum e momentul ca președintele Iohannis și premierul Orban să iasă cu mesajele necesare pentru cetățeni: facem totul pentru a salva economia și suntem solidari cu voi.

Ce înseamnă să facem totul?

Totul începe cu rectificarea bugetară urgentă. Guvernul are câteva soluții rapide pentru a face rost de bani: să amâne creșterea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie și să transfere bugetul alocat achizițiilor militare tot în sistemul militar, dar pentru creșterea capabilităților de luptă cu coronavirusul (spitale ridicate rapid de militari, achiziții de aparatură și echipamente, plata militarilor care vor face law enforcement etc.)

Solidaritatea liderilor e și ea esențială, o așteaptă milioanele de români afectați de epidemie. Guvernul, președintele și parlamentarii trebuie să dea primul exemplu: să-și micșoreze temporar idemnizațiile. La fel, pentru cele câteva de pensii speciale trebuie găsită o soluție temporară de micșorare pentru a întări țesutul social care acum e puternic amenințat.

Comisia Europeană a dat deja undă verde pentru ca o parte din banii necesari cofinanțării fondurilor UE în acest an să meargă la sprijinirea eforturilor medicale. Și tot Comisia a anunțat că, în premieră în istoria UE, suspendă prevederile Pactului de Stabilitate care limitează deficitul bugetar la 3%.

Așadar, acum nu mai e o problemă de bani. Ci de voința de a face tot ce e posibil. Iar mesajul trebuie transmis de la cel mai înalt nivel al statului, odată cu noul pachet de măsuri care să țintească cele două mari probleme din economie: nevoia de lichiditate (blocajele financiare sunt la ordinea zilei) și protejarea angajaților periclitați de închiderea temporară a multor afaceri.

Cu alte cuvinte: statul trebuie să ia temporar de pe umerii firmelor grija salariilor, a utilităților și a taxelor și să le furnizeze lichidități. Totul pentru a cumpăra timp până când un tratament pentru coronavirus va fi aproape, iar economia va reveni.

Guvernul, Parlamentul și președintele trebuie să apese butoanele nucleare pe care le au la îndemână: toți banii disponibili trebuie aruncați în economie pentru a cumpăra timp și a da speranțe și asigurări antreprenorilor și companiilor care acum se scufundă.

Dacă nu o fac rapid, s-ar putea să fie tardiv. Italia și Spania ne arată tragedia provocată de ezitările guvernelor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

157 comentarii

 1. Chiar crede cineva ca un guvern PNL cu un aparat de stat slugarnic la PSD poate face ceva?

  Romania are traditie in ratarea oportunitatilor, asta se voteaza de zeci de ani.

  • De acord. Se vor trage pe kr pana cand vor pierde situatia de sub control.

   Trebuia deja instituita carantina cu armata. Totala. N-ai cu cine.

   Mai vorbim de teste?

  • Lipsa de comunicare dăunează grav liberalilor. Mulţi alegători cred că Iohannis şi Orban s-au ascuns după Vela, cum Firea după Bădulescu.

  • SOLUTIE-IZOLARE LA DOMICILIU 6 SAPTAMANI

   AUTORITATILE SA OFERE SUPORT AUTORIZAT-SANITAR HRANA-MEDICAMENTE-
   SUPORT MEDICAL AUTORIZAT LA DOMICILIU PUBLIC-PRIVAT

   NIMENI NU IESE DIN CASA –

   COMPANIILE TELEKOM SA OFERE GRATIS 30 DATE MOBILE GRATIS TUTUROR
   AUTORITATILE SA OFERE SIGURANTA CA GAZUL,ENERGIA ELECTRICA,UTILITATILE SUNT GRATIS 30 ZILE-SA NU IASA DIN CASA

   AUTORITATILE SA INDEMNE LA CALM-VOM REUSI IMPREUNA

   CALM-CALM-CALM

   URGENTA COD 01-IZOLARE TOTALA REGIONALA ROSU

  • Social- oamenii sunt in stare de surescitare nervoasa si teama
   Risc de conflict social
   In magazine exista deja cozi de asteptare.

   URGENT

   Autoritatile sa ofere solutii prin aprovizionare autorizata de hrana-medicamente-psihologi

   Oamenii sa se auto izoleze iar Statul Roman sa ofere strictul necesar si mai ales solutii tehnice de date mobile si filme,emisiuni tv de relaxare.

   Intrezicerea totala sociala a intalnirilor in super market-organizari sociale-sanitare.

   Linii telefonice si sms telefonie,retele sociale de calm.

   STATUL ROMAN ASIGURA SIGURANTA TOTALA.

   CALM-CALM-CALM

  • TEAMA TUTUROR

   Lipsa de hrana,medicamente,suport sanitar,date mobile,utilitati.
   OPRITI TEAMA SI OFERITI SOLUTII.

   AUTOIZOLARE TOTALA.

   COD 01

  • @c. p. :
   Autorul repeta prostia cu amanarea majorarii pensiilor.
   Asa cum s-a putut ca salariile parlamentarilor, ale primarilor, ale medicilor, ale profesorilor si ale altor categorii sa fie dublate sau chiar triplate, trebuie sa fie majorate si pensiile.
   Daca nu sunt destui bani pentru majorarea pensiilor, sa fie diminuate salariile si pensiile nesimtite ale parlamentarilor si ale altor categorii (Curtea de Conturi, CCR, ASF etc), sa fie desfiintate indemnizatiile falsilor revolutionari, sa fie desfiintate indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii, sa fie desfiintat Institutul Tapului Levantin, sa fie desfiintate subventiile acordate partidelor si sa fie confiscate integral averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara.

  • Securistii si procurorii o sa ne salveze de coronavirus, stati liniștiți.
   Iohannis a spus ca e simpla raceala, mergem pe mâna lui. Este om serios, n-are cum sa ne mintă.

  • Scrie pe burtiera unui canal de stiri – cu audiente maxime, se pare: „SANCTIUNI URIASE, pentru nerespectarea izolarii”. Cu v’o doua zile in urma, tot pe acel post de stiri – referitor la inasprirea pedepselor legate de criza covid’19 – cineva a facut o remarca, de genul: „Daca pe multi, nu-i sperie doi ani de puscarie, nu’i vor speria nici zece!..” Autorul articolului, Cristian Pantazi, spune chiar din titlu: „Evitați o tragedie națională! În România a început deja transmiterea comunitară a coronavirusului. Adică răspândirea necontrolată în comunități, pe care specialiștii nu o mai pot opri decât într-un singur mod: RESTRICȚIONAREA DRASTICĂ A CIRCULAȚIEI”. Si continua: „Altfel, vom ajunge în situația acestor țări care suferă pierderi mai grele decât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”..

   Ce inseamna asta pentru o natiune, care in majoritatea sa covarsitoare are in sange, sa nu respecte Legea? Poate insemna – vrea sa spuna autorul articolului – distrugere in masa a propriei noastre natiuni; din neglijenta, din nepasare, din satisfacerea intereselor proprii – cu riscul de a’i contamina (sau ucide) si pe altii – si poate chiar din interese meschine, daca nu criminale: vezi cazul celui care’si scotea masca, si tusea intentionat spre personalul medical! Adica pentru noi ca romani, poate insemna: autodistrugere. Iar Italia e doar unul din exemple, in acest sens; exemple nu numai cat se poate de convingatoare (privind la romanii „inconstienti”) ci exemple „in desfasurare”! Iar cei mai multi dintre oamenii de bine si sinceri, ii vor da dreptate d’lui Pantazi.

   Pentru noi, ca popor balcanic – batucit in coruptie, minciuna, furtisaguri, in sfidarea Legii (chiar multi dintre fruntasii tarii, ne’au fost bune exemple) – pedepsele care se dau, NU VOR AVEA EFECTUL PE CARE CRIZA ACTUALA, IL IMPUNE. Se cere o reactie – nu numai prompta a autoritatilor, CI SI NEMAIINTALNITA: exact ca reactiile in cazul atacurile teroriste.

   Altminteri, nu doar unii din cei ce citesc aceste articole si/sau comment’uri, ci chiar unii din cei ce dau „recomandari” – s-ar putea sa fie sa fie „doar amintire”… ASTA a facut Al Doilea Război Mondial – daca e sa dam crezare celor spuse in articol; iar eu personal, cred ca traim astfel de vremuri! (Si italienii glumeau la inceput, dragi romani – aceia dintre voi, care sunteti „inconstienti” sau nepasatori, sau de rea-credinta!)

 2. Cu ce sa testeze?

 3. Ora 26, Pantazi face febra

  • …moment in care @Ion l-a văzut deja pe Dracu’ în toată splendoarea…

  • Galbejitii inca inca mai spera :)) la urmatoarele alegeri nu veti mai exista!

  • Ion e un postac pesedist sinofil, in cardasie cu jeana valjeana si Alin, niste diversionisti iresponsabili

  • Bai japiță de om din balon…galbejiții? De ce mama zmeilor nu a ieșit Ciolacu,mă, să vă zică tuturor boșorogilor sa stati dracu acasă, să respectați ordinele date de autorități. O sa-ti mai voteze pesedeul tata când vine de la deal! Nu va asumati nicio responsabilitate și mai trageți si în cei care încearcă să facă ceva!

 4. „Nu este suficient să facem tot ce putem, trebuie să facem tot ce trebuie !” Winston Churchill

  • Pacat ca a murit!
   Si nici nu era roman…

  • Altfel, vom ajunge în situația acestor țări care suferă pierderi mai grele decât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
   Inteleg eficacitatea umblatului la sentiment, dar valorile sunt aici, sa ne putem verifica: https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

   Nu mai e cazul să ezite pentru că răspândirea virusului e deja incontrolabilă.” – daca este incontrolabila, trebuie oprit orice efort in directia asta, pentru ca nu mai e nimic de facut. Nu se mai poate controla.

   In plus, e o atitudine de dedublare a personalitatii, nu doar la C.P., ci peste tot: kantianism pentru vulnerabili (trebuie salvati cu orice pret cei in pericol sa moara, pentru ca viata umana nu are pret) si SIMULTAN utilitarism pentru ceilalti (sa le dea statul bani, ca altfel se distruge tesatura sociala si costurile = nefericirea totala vor fi mai mari decat fericirea totala a salvarii celor vulnerabili).

   Hai sa ne hotaram odata ce vrem si sa ne asumam, ca am facut macazu’ ala morisca.
   Desi … n-am vrea o consultare populara pe tema asta, ca ni s-ar strica impresia despre mandra noastra natiune (si sunt convins ca si aiurea e cam la fel. Poate la asiatici sa fie putin altfel).

 5. Perfect spus. Niciun cuvant in plus sau in minus. De acord si cu limitarea circulatiei persoanelor,
  macar pentru doua saptamani.

  • Limitati bai tot. Dupa aia o sa va intrebati, ca niste timpiti ce sinteti, de ce nu aveti rezultatele la care sperati.
   PS.: du-te dracu bai Pantazi, amplificator de frica si creator de panica ce esti!

 6. Pierderi mai grele decat in razboiul mondial? Stiti ce vorbiti d-le autor sau trebuie sa speriem lumea? Sa nu luam razbelul cel mare, sa luam doar un razboi civil: in razboiul civil din America 1861-1865 au murit 10% din barbatii din Nord si 30% din barbatii din Sud, in special de dizenterie si febra tifoida. Ce vorbim?
  Ati fost la Auschwitz? Drepturile noastre sunt sterse cu buretele si un tablagiu de strada ne da ordine cum vrea, stam ca oile la intrare in magazine la cheful unui neica nimeni care a devenit paznic, un primar vine cu ideea de a stampila oamenii carantinati sau izolati. Cu ce suntem mai buni decat nazistii?

  • tu nu esti mai bun cu siguranta! iti permiti sa decizi cine moare si cine traieste! scursura umana ce esti!

  • @bug – atacul la persoana arata lipsa ta de argumente.

  • Pacat ca ,coronavirusul nu stie sa aleaga!!!
   Macar vreo câțiva „super democrati”care cred ca in vremuri speciale, trebuie sa ne comportam la fel ca in orice zi!!
   Oameni ca acestia nu stiu nici sa aprecieze ceea ce presupune un stat democrat, nici sa se lupte cu adevarat cu un stat totalitar!
   Ei au propriile pareri care presupun doar binele lor si al familiilor lor!!!

  • pai tocmai ti-am dat argumente: sa-ti traduc ca vad ca esti tare de cap. faptul ca tu ca un inconstient alegi sa infectezi alti oameni, practic o sa condamni la moarte in special batrani. deci ca si nazistii, crezi ca nu e mare pierdere daca o sa moara batrani. ai inteles? iti fac si un desen?

  • Domnul „Pantazi” , a uitat cumva cand il lingea peste tot pe klauSS , si afirma ca statul este de C_CAT , acum de ce sa intervina guvernul , fiecare pe cont propriu .
   Cine este responsabil are asigurare medicala privata s.a.m.d .
   Acum #gistii si diasporenii schelalaie sa ii ajute statul , ce statul ia trimis prin Europa .
   Fiecare sa raspunda pentru propria viata , daca nu ” La revedere ” .
   Unii vor scapa , in mod sigur .

  • bine ca ai fost tu la asuchwitz…..gretoasa paralela cu ce se intampla azi. nu ti-a sters nimeni niciun drept, relax.
   dar nu mai bate campii.

  • @Plictisitu: Nu, prostane, nu meriti ca cineva sa stea sa iti explice. Pentru ca esti mai prost decat prevede legea. Mars inapoi in casa!

 7. „Totul până când un tratament pentru coronavirus va fi disponibil, iar economia va reveni.” Inca nu ati inteles nimic. Nu exista si nu va exista un tratatament pentru Coronavirus. Asa zisul tratament e un adjuvant, ca in toate bolile virale. Ca si la gripa, unde exista tratamente si vaccinuri, ne vom imbolnavi mai devreme sau mai tarziu toti, in proportie de 95-98% in forme inaparente, moderate sau severe, iar in proportie de 2-5% in forme suficient de grave incat un organism tarat sa cedeze. Asta este boala si vor mai fi. Singura problema reala este presiunea de moment asupra sistemelor de sanatate, in faza de accelerare a bolii. Izolarea sociala isi propune sa reduca aceasta presiune, dar costurile sunt ENORME. Nu va fi exista pur si simplu o revenire economica, iar un jurnalist cu cap si experienta ar trebui sa stie asta. Iar un jurnalist nu ar trebui sa invite guvernul la autoritarism exacerbat, ci la alocare de fonduri pentru ajustarea capacitatii de diagnoza si tratament conform momentului. Altfel, sa va aduceti candva aminte ca ati invocat dictatura.

  • in mare parte ai dreptate dar totusi, uiti complet ca acum nu avem teste, nu avem aparatura ati, nu avem echipamente. deci o sa fie acel. avem nevoie ca de aer de cca 3-4 luni sa putem sa ne pregatim cat de cat. tu intelegi asta?

  • Daca vem nevoie de 3-4 luni, si daca pana atunci trebuie sa stam in case, sunt inutile. De Coronavirus, ne vindecam in proportie de 95%, in cel mai rau caz. De celelalte, never.

  • @Florin Marcu are dreptate. Aceste saptamani de oprire a economiei vor costa mult mai mult decat victimele gripei numita korona shit. Dar jurnalistii fug dupa rating fara sa gandeasca, de parca anarhia la care se va ajunge, daca tor asa vor continua, nu i va ajunge si pe ei ori pe guvernatzi. Rusine presei mincinoase!

  • florin, esti batut in cap, nu intelegi? daca pica sistemul medical o sa moara foarte multi oameni. poate chiar tu sau rude, prieteni? chiar esti sinucigas? sau ucigas? spune-le asta alor tai!

 8. un articol lucid..

  nu e prima oara cand citesc articole de foarta buna calitate scrise de acest domn, Cristian Pantazi..

  • O mizerie de articol facut sa ingrozeasca oamenii. As vrea sa vad interviuri cu bolnavii care au scapat de aceasta gripa, nu mizerii de astea.

  • Un articol alarmist si plin de aberatii
   @Er Cei care au scapat sunt dinadins evitati, ca doar nu e subiect sa prinda la public.
   Prinde vrajeala cu „imi ardeau ochii in cap” de zici ca e primul om care are febra…
   Pierderi ca in al doilea razboi mondial….pfff
   Si clasicii pupincuristi care lauda „luciditatea” marelui autor Pantazi
   Plus trolii care, daca emiti o parere diferita de panica lor generala, incep cu injurii si cu amenintari cu moartea familiei in spitale supra aglomerate…
   Calmati-va oameni buni ca panica distruge sistemul imunitar si, din pacate, si sistemul de gandire rationala, acolo unde exista.

   https://youtu.be/pvQ8_2xqlTk

   comunicatul de presa al Ministrului Apararii din Israel
   Mostra de inteligibilitate pentru toate categoriile sociale, lipsa totala de panica si de referiri la interventia armatei si a jandarmeriei plus, cel mai important, mesajul care la noi nu apare pe nicaieri :
   Cei aflati in categoriile de risc sunt cei care trebuie sa se protejeze si sa fie protejati.
   Nu toti sa stam in casa. Ei sa stea in casa iar noi restul sa muncim ca sa putem avea grija de ei si de copii nostri.

  • Multe dintre povești întrucâtva reale dar prima data gindestete ce imunitate ai căci te atacă atunci când nu mai crezi că e posibil așa ceva, fiți sănătoși și ginditi real.

 9. !Plictisitu

  cu tot respectul o spun, domnia-voastra nu are carte, nu are cartile fundamentale studiate, de aici erorile grosolane pe care le are interventia domniei-voastre..

  exista doua tipuri de rationalitati, substantiale, ce vizeaza scopul si care trebuie sa respecte valori morale si rationalitati instrumentale, aici e de discutat daca ele trebuie sa respecte valori morale..

  intre Auschwitz si situatia de fata deosebirea fundamentala, antagonica este la rationalitati substantiale…acolo totul era indreptat spre ucidere si spre fabricarea mortii, acum este spre viata si salvarea ei

  • Cand distrugi restaurantul sau pensiunea unor oameni, care nu isi mai revin, ce este de viata lor? Ce e mai bine, sa chinui viitorul unor generatii sau sa lasi natura sa isi faca selectia?

  • Băi Plictisitule, bani se mai fac, dar de adus morții înapoi de la groapă n-a reușit nimeni până acum. Vrei să-ți desenez?

  • @AlinaM sau bug – mai ai alte avataruri? Te clonezi?

  • Ți-o fi greu să crezi că există mai mulți oameni cu țiglele pe casă?

  • Sunt prea multi desenatori pe site-ul asta platiti de rusi.

  • @Plictisitu Dacă tot ești mai deștept decât medicii, statisticienii și cercetătorii, ia-ți premiul nobel și du-te.

 10. Ati innebunit toata presa? Numarul de morti e infim, mor mai multi oameni intr-o saptaman in accidente rutiere, mor de sute de ori mai multi de la raceala obisnuita. Virusologi spun clar ca e posibil sa avem acelasi numar de morti si daca ne izolam social. Posibil sa nu castigam mai nimic si sa intram inntr-o recesiune ingrozitoare, oamenii vor muri de depresie si foame apoi!

  Cui ajuta raspandire fricii si exagerarile astea? De ce iduceti isteria asta? Chiar nu mai exista presa lucida? de fapt cei de la recorder au ramas impartiali…

  • total gresit, daca ne izolam luam presiunea de pe sistemul medical si multi vor putea fi salvati. daca ne imbolnavim masiv, sistemul medical va colapsa imediat. majoritatea nu o sa mai aiba sansa la un tratament medical. inclusiv tu! in cazul covid e esential sa avem locuri ati. deci esti in mare eroare amice!

  • De ce vorbiti din ce vedeti la tv?
   „A doua strategie e să încerci să temperezi numărul în timp, pe zile, dar, în schimb, acest lucru prezintă riscul ca, în loc de două-trei săptămâni, să ţină mai mult şi, până la urmă, tot atâtea cazuri voi avea şi cu tot atâtea cazuri grave şi posibile decese.”

   gasesti in articolu asta: https://cluj24.ro/virusologul-molnar-geza-vor-fi-doua-varfuri-ale-epidemiei-de-coronavirus-in-romania-omul-a-sters-granita-dintre-el-si-natura-2527.html?fbclid=IwAR2zjaXFF6XZdMdl7c2OEuIa5dFO2Wc5G1PI4NRpXALW1kQzX-7ruyGkYvc

   Unde vorbeste un virusolog nu Arafat sau Cercel care is plin de isoric de incompetenta!!!
   Iar daca imi zici ca si pentru 500 de oamni salvati merita o sa-ti spun ca mor mai multi in accidente rutiere si nu interzicem masinile da?

   Astia care sunteti atata de neinformati si contraziceti, ati merita sa fiti batuti cu paru

  • Ne batem joc de societate sa salvam cica niste oameni care oricum nu mai aveau mult…si pe care e foarte posibil sa nu-i fi putut salva oricum, nu o sa scampam de virusul asta, trebuie sa nu intelegi nimic din viata ca sa crezi asta, o sa revina in fiecare an la fel ca gripa.

  • @Flaviu:
   Boule in Lombardia nu mor peste 500 de italieni intr-o zi in accidente de circulatie !

  • @Flaviu: asta e un site de stat, ce pretentii ai si tu…

  • @Flaviu:
   Avand in vedere ca tot o sa mori candva ai libertatea sa te sinucizi

  • Eutanasierea este acceptata in multe tari deja. Credeti ca batranii care nu se mai pot misca, care de zeci de ani fac dializa, care sunt in stadiu terminal de cancer cu durerile crunte aferente, nu isi doresc sa se termine? Sunt cinic cu siguranta, dar pentru unii este mai bine asa. Pentru cati? Nu stiu, dar stiu sigur ca dreptul la libera circulatie este un drept sustinut de toti pana acum cand s-a dus dracu’.

  • Tu ai să mori cu siguranță de prostie, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta virusului stai linistit

  • flavius, bou sinustru, ai tu idee cati vor muri si cati vor fi salvati? eu nu vorbesc de la tv bai idiot sinistru! tu esti un analfabet care nu face distinctia intre un virus si o bacterie. eu chiar stiu ce e sars bai boule. iti doresc din suflet sa te infectezi in curand ca sa afli si tu cand o sa te sufoci ca un sobolan mizerabil ce esti! nu ti-a rusine bai boule, medicii o sa moara pe rupte din cauza unor idioti ca tine!

  • Perfect de acord. Vor muri de la criza economica mult mai multi. Sunt sanse mari de convulsii sociale si anarhie, dupa care nu o sa mai ramana nimic. Doar saracie, lipsa de drepturi, bocanci si caschete militare.
   Nu pot, insa, intelege cum ziaristi care pareau sa aiba filon democratic, inghit fara sa clipeasca tot ce debiteaza grupul ocult care conduce Romania prin ordonante militare.

  • Imi place cand ma injurati :)). E dovada ca am dreptate si voi nu aveti argumente… Daca cine ne inchide gura cu argumente ii dorim sa moara? Asta vine de la cei care aveau ca argument ca trebuie sa avem umanitate si sa avem grija de toti. De toti mai putin de aia care inddraznesc sa gandesca si sa se informeze corect ca mine? OK am inteles :))

   Hai ca m-ai distrat cu voi pa! :))

  • haha, flaviulica, tu esti informat corect, tu ai dreptate?! :))) vorbesti de argumente? pai hai spune, daca tot ai dreptate, intrerupem sau nu ARB in caz de infectare? hai raspunde sa vada si lumea ce dreptate ai tu, cat intelegi tu din domeniul asta! te faci de ras prostu’ satului. ti-am facut un print screen la postari sa-ti dau cu ele in cap peste 2-3 saptamani.

  • @bug – si daca n-ai dreptate peste 2-3 luni iti inghiti flegma si te dai la fund cu broastele?

  • @plictisitu’ DA, de acord! poti sa faci un print screen la commentul asta! imi doresc din tot sufletul sa ma insel, sa ai dreptate! nu vreau raul nimanui, din contra tot incerc sa avertizez lumea, sper ca asa voi putea salva cat mai multe vieti. doar ca eu stiu despre ce este vorba. cunosc suficient de mult domeniul asta si stiu ce dezastru poate sa provoace un virus. acest covid nenorocit este un super-sars. din pacate, atunci cand se va porni tavalugul, majoritatea dintre noi vom fi pe cont propriu. si nu mai dureaza mult. ma uit cu ingrijorare pe statistici si vad 10000 de decese provocate in 10 zile iar trendul este ascendent cu peste 1600 decese ieri. nici nu vreau sa ma gandesc cati morti vor fi peste 100 de zile!

 11. @ Opinați că Pantazi probabil că dorește să se angajeze la firmele de catering, să facă rost de bani munciți în vreme de pandemie, ?

 12. Domnule Pantazi, achizitiile se fac de la SUA, vreti sa nu mai onoram comenzile?F16, F 35?

 13. Deși a inventat un titlu forțat, șocant și fără de înțeles rațional, autorul articolului de mai jos a scris convingător, realist, plauzibil îndemnând la un fel de mobilizare generală a politicienilor și societății civice, la înăsprirea urgentă a măsurilor adoptate de către autorități prin Ordonanța Militară de ieri și la disciplinarea generală a națiunii spre a nu deveni o a doua Italie. Subscriu celor scrise.

 14. In ce calitate semneaza recomandari catre populatia Romaniei cu privire la situatia pandemica exprincipele dezmostenit pe motive de bataus si tolanitor de bicicliste, nicolae al Romaniei??!! Romania l-a infiiat p’asta si poporul nu stie??? Ce autoritate a statului roman i-a dat drept lui nicolae al Romaniei sa emita comunicate semnate catre populatie??? In stare de urgenta ,intr-o tara normala ca afara nicolae era carantinat la puscarie imediat.

 15. https://m.hotnews.ro/stire/23742636

  Ni, dixit OMS
  Nu izolarea sociala rezolva problema. Nici macar pe termen scurt. Ci testarea pe scara larga, izolarea infectatilor, urmarirea contactelor. Cititi, domnule, ca nu e bine sa fiti im presa si sa ramaneti in urma cu informarea daca vreti sa dati solutii.

  • Bravo , un om care stie sa se informeze!

  • Lucrul asta nu se poate face la noi, nu avem resurse pentru așa ceva ,la săraci izolarea este singura soluție

  • Asa, bun. Cum aplici testarea pe scara larga pentru toti locuitorii planetei? Gandeste-o pana la capat daca tot ai inceput.
   Masurile de izolare sunt cele mai la indemana, este pandemie nu un singur focar epidemic.

  • Tu si @flavius, vad ca sunteti informati. Spuneti, oprim ARB pe infectie? Vedeti voi, degeaba cititi si nu intelegeti nimic .. credeti ca sunteti informati dar informarea presupune analiza informatiei, lucru de care voi nu sunteti in stare. … din cauza unor nesimtiti ca voi o sa moara oameni

  • Multe dintre povești întrucâtva reale dar prima data gindestete ce imunitate ai căci te atacă atunci când nu mai crezi că e posibil așa ceva, fiți sănătoși și ginditi real.

 16. In acest moment, numarul victimelor coronavirusului in intreaga lume este de cca 13.100. Iata mai jos un extras prezentat de wiki referitor la … gripa. Este un citat din WHO!

  According to the World Health Organization: „Every winter, tens of millions of people get the flu. Most are only ill and out of work for a week, yet the elderly are at a higher risk of death from the illness. We know the worldwide death toll exceeds A FEW HUNDERED TOUSENDS people a year, but even in developed countries the numbers are uncertain, because medical authorities don’t usually verify who actually died of influenza and who died of a flu-like illness”

  In acest context, ar fi foarte intelept sa separam planurile. Daca incercam o abordare logica, coronavirus este, ca origine, fie natural, fie artificial. Vad ca foarte multi au declarant ca virusul e 100% natural. E ciudat deoarece daca ar fi artificial, acela care l-a scapat, fie cu voie, fie din greseala, n-o va recunoaste ever never. Sa presupunem totusi ca ar fi natural (ceea ce, personal sunt convins). Situatia nu poate fi apocaliptica. Orice nou virus, nu este decat „un pic” mai performant. Nicidecum superletal. Nu ar fi logic. E ca si cand la o partida de box jucatorul nostru, sa spunem Sanitas Humanitas a inceput un meci cu unul, Sars Cov-Doi. Pana acum, al nostru I-a invins in primele 5 secunde ale meciului, prin KO, pe toti advesrsarii, sa spunem Johnson, Dempsey, Carpentier, Joe Louis, Cassius Clay, Foreman, Tisson, nu mai zic de ruso-ucrainieni abandonati si mai devreme. Intreb, oare de ce ne-am teme de acest meci?

  • In sfârșit un comentariu logic, exact asa stau lucrurile

  • Bun comentariu, subscriu.

  • pai iti spun eu, eu ma tem pentru ca stiu biologie, chimie, stiu ce e acest super sars. stiu cum arata un ct la plamani pentru o persoana infectata. eu stiu de ce e in stare. tu, in schimb, esti analfabet, nu ai invatat niciodata nimic, nu ai idee ce e acest virus. cand, in prostia ta infinita o sa le duci virusul parintilor tai si o sa-i vezi cum se sufoca, poate o sa intelegi atunci … pana atunci insa, ai dreptate, nu ai de ce sa te temi de ceva asa de mic :)))) si sa le spui asta medicilor extenuati care lupta cu disperare sa tina in viata idioti ca tine! de curiozitate, cati oameni ar trebui sa moara astfel incat sa-l consideri o chestie serioasa?

  • @bug, unde esti in stagiu de “pneumo”, Nasta?

  • Cifrele mortilor de gripa sunt umflate. Dupa cum spune acolo sunt estimari, nu au murit niciodata atatea persoane in spitale cum se intampla acum. Este ceva studiu frantuzesc unde de acum o saptamana spuneau ca in 2 saptamani in franta au murit mai multi oameni la ICU si au fost internati mai multi oameni in stare grava decat in tot anul in franta. Estimarile in cazul gripei se fac in functie de numarul de cazuri din spitale si se extrapoleaza la intreaga populatie . Deci e doar o estimare, pot sa fie mai multi sau mai putini morti in realitate. Exista specialisti care spun ca numerele in cazul gripei sut extrem de umflate deoarece cazurile grave ajung in mare majoritate la spital si multi dintre cei vulnerabili se vaccineaza.

   Acum te intreb si eu pe tine, cand a fost ultima data cand ai vazut atatia morti din cauza gripei? Cand a fost ultima data cand ai vazut biserici pline cu sicrie in afara de revolutie? Cand a fost ultima data cand cu toate ca populatia e inchisa in casa numarul mortilor e de cateva sute pe zi?

 17. Taiati pensiile speciale !

  Amanarea majorarii de pensii cu 40 %, este esentiala!

  Restructuraea aparatului de stat de paraziti.

  Romania nu are resursele financiare necesare pentru a mai plati pensii de lux , si alimentarea puturosilor angajati la stat.

  Banii trebuie pompati in economie.

  Parazitii politruci din parlament trebuie sa renunte la veniturile nesimtite.

  • Pai sunt pompati in economie. Aia care muncesc la stat si aia cu pensii speciale cheltuiesc la magazine si la restaurante. Mai bine pompati decat asa nu se poate.

  • @ bebe…ci pensa gli corona stai tranquilo….

 18. „Butoanele nucleare”. A luat-o si Pantazi razna.

 19. Exceptand preambulul acela tampit si complet fals cu pierderile de vieti omenesti care ar fi mai mari azi in Italia decat cele din timpul WW2, restul este absolut corect !
  Nu-i moment sa ne lamentam ca nu mai putem umbla teleleu pe strazi noaptea.
  Ce prefera hipsterii care se dau mari aparatori ai drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, dar daca ii pui sa enumere cateva din drepturile inscrise in Constitutia noastra in afara de dreptul la viata , de libera circulatie si de dreptul la munca nu mai sunt in stare sa mai spuna vreun altul ? Sa poata zburda in voie inca o saptamana doua pt ca apoi sa ajunga pe un pat de spital, tarand dupa ei membri ai familiilor, parinti, copii, sau sa accepte cateva saptamani de recluziune pt ca apoi sa poata sa benrficieze in voie si SANATOSI, de toate drepturile cele sunt conferite ?
  Uneori binele se face si cu forta ! Astazi trecem prin astfel de momente in care, impotriva vointei unor naivi, a unor suavi sau cinici inconstienti, trebuie luate masurirestrictionare temporare.
  Nu se poate sa te numesti om cu scaun la cap si care vazand ce au patit italienii si spaniolii din cauza neconformarii la reguli, sa doresti sa traiesti ca si inainte de pandemie, nerespectand noile reguli temporare de convietuire sociala !

  • nu uita care e sursa in RO:
   1 – angajati ai statului. unul baga in carantina guvernul, celalalt scoate din uz un spital intreg
   2 – cei veniti inapoi din italia si spania care nu au fost testati la sosire, nu au fost izolati

   eu stau in casa, prostii din parc sa fie arestati. dar 120k persoane au revenit in tara fara carantina si teste

  • Cateva saptamani de recluziune si dupa aceea ce facem? Iesim afara si izbucneste epidemia.

   Virusul n-o sa dispara, un vaccin va fi disponibil peste un an, poate mai mult. Nu am deloc incredere in izolarea totala, atat timp cat nu avem un plan de iesire din ea (habar n-am, cand o sa avem x mii de paturi dotate cu aparate de respiratie artificiala, y sute de mii de teste disponibile). Altfel, distrugem economia, cream tensiune in societate si doar amanam inevitabilul.

   O solutie alernativa ar fi izolarea doar a categoriilor cu risc crescut (identificarea persoanelor respective si punerea in carantinasau izolare fortata pana avem un vaccin disponibil sau se imunizeaza natural restul populatiei – deci pentru vreun an, asa), cu sustinere financiara si logistica de la stat si ong-uri.

 20. Din Starea de Necesitate nu are voie să lipsească un Mercurial al prețurilor pt că în lipsa lui această Stare emisă de Guvern devina părtașă la explozia speculei , de asemenea derogarea de a mai plăti ratele la bănci pt a evita contacte cât mai multe și din NECESITATEA cetățeanului de a folosi acești bani într-o alimentație bună pt imunizare , vitamine , medicamente , dezinfectante , și evident este o NECESITATE eliminarea birurilor cunoscute sub denumirea falsă Pensii Speciale pt a fi folosiți în combaterea CV 19 .

 21. Butoanele nucleare ar trebui apasate doar pentru a rade de pe fata pamantului acea tara mizerabila care produce cate o zoonoza o data la cativa ani, care polueaza mai mult decat tot restul lumii la un loc si care este pe cale sa lase tot restul lumii fara locuri de munca.

 22. eu am inteles ca statul roman nu are capacitatea largirii capacitatii de testare…deci lasati-o moarta cu testarea populatiei…noi nu suntem in stare sa asiguram protectia doctorilor si politistilor…

  am inteles ca aceasta gripa se ia foarte usor…

  am inteles ca fata de celelalte gripe cel ce are acest virus nu-si da seama ca-l are

  am inteles ca la 10 imbolnaviti 2 pot fi in stare foarte grava….

  am inteles ca mortalitatea este de 30 de ori mai mare decat la o gripa obisnuita ( 3 la suta comparativ cu 1 la mie)

  aflu ca in Italia mortalitatea a ajuns la aproape 10 la suta din cei imbolnaviti, la 150 de secunde moare un om

  despre ce trebuie facut? ne uitam la China…care au inchis toate spatiile publice, au ajuns sa sudeze usile la locuintele colective…

  despre modul chinezesc de rezolvare a problemei puteti intra pe https://www.youtube.com/watch?v=0W0B2Qg3r2k&t=4s

  despre dotarea politiei chineze in detectarea purtatorilor de virus… https://www.youtube.com/watch?v=WXULTL91Qwg

  datul din gura ca sport national! ati inlocuit lupta impotriva Ciumei Rosii si nevoia de anticipate cu *expertiza* in combaterea coronavirusului…

  • „aflu ca in Italia mortalitatea a ajuns la aproape 10 la suta din cei imbolnaviti”
   asta e o minciuna romaneasca raspandita de postaci ca tine

   dar de germania ati auzit? franta? uk? chiar si spania. aia nu e tot oameni si ei? de ce nu moare si ei? sunt pe alt continent in izolare?

  • @Ion Prostea, la întrebarea ta „de ce nu moare si ei? „, răspunsul e simplu: „moare” și ei, doar că nu la anvergura din Italia. Diferențele sunt date de stadiul de infectare al populației, de măsurile luate de autorități, de procentul celor care respectă izolarea, de numărul de medici, de spitale, de aparate, de echipamente, de consumabile. Toate astea se numesc VARIABILE. În funcție de numărul de variabile și de valorile acestora, rezultatele diferă.

   La numărul de spitale, medici, echipamente, stăm cel mai prost din UE, deci singura soluție să nu ajungem toți la spital în același timp (pentru că asta înseamnă că majoritatea bolnavilor mor), e să stăm dreaq acasă și să mâncăm ce avem în cămară!!!

  • @Alina M, aka bug – nemtii au iesit relaxati la soare, britanicii au participat la concursuri etc. Te dai rotunda ca le stii pe toate, dar esti doar un postac rus.

  • @Plictisitu Bă, Igor Blegovici, vezi că a ieșit raport oficial UE despre propaganda rusă care vântură conspirații, negări ale situației, îndemnuri la nesupunere față de regulile impuse de autorități. Tu ești doar un idiot util care pune la îndoială tot ce zic medicii, iar asta favorizează interesele moscovei. Uită-te la comentariile tale și vezi cum se potrivesc, găgăuță ce ești.

   Dacă mă dau rotundă e pentru că din biologie (dar nu din medicină) îmi câștig pâinea. Bug ăla de mai sus zice că le are cu chimia și biologia, nu contest, dar apari tu, marele specialist în altceva să explici ceva ce nu înțelegi. De-aia te-am luat la unșpe metri.

  • Și aia cu nemții au ieșit au ieșit la soare, asta e, hai să fim mai deștepți decât ei. În unele zone ale Germaniei s-au dat câteva reguli noi: singur în mașină spre locul de muncă, singur la cumpărături, singur pe balcon. Pedeapsa e de 2 ani închisoare sau 25.000 euro amendă, tocmai ca să-i facă să nu mai iasă la plimbare. Alte argumente idioate pentru ieșit din casă mai ai?

 23. Sa faca, corect, dar cine? Acest aparat de stat plin de politruci si rudele lor, plin de incompetenti de cea mai mare speta? Cine sa ia masurile necesare? Acest Ludovic care n-a muncit o zi din viata lui?
  Sa fim seriosi. Daca suntem realisti vom face exact ce spune pilotul inaintea impactului: Brace! Brace!

  PS: Mai stiti strategia nationala de aparare a lui Iohannis? Aia ce circula pe net ca un banc: Fugiti! Cam aia e.

 24. Poate ar fi necesar sa priviti sau sa privim cu totii doar faptele . In decursul celor patru luni din momentul in care in China s-a consemnat primul deces cauzat de epidemia de coronavirus , doar 10.000 de pesoane au decedat . Daca privim insa in oglinda , ce putem observa la nivel de economie . Deciziile politice se indreapta peste tot in lume si au in vedere un singur lucru si anume inchiderea tuturor formelor neesentiale de productie la nivel de economie . Cu alte cuvinte ramane acceptabila doar producerea acelor componente strict necesare vietii de zi cu zi . Industria aeronautica cu toate componentele ei si cea de automobile se inchide . Marile lanturi de magazine de imbracaminte si tot ceea ce inseamna ca un cuvint accesorii de acest fel dispare , marile evenimente sportive si culturale ce contin aducerea laolalta a mari mase de oameni sunt reduse spre zero , Consumul de petrol este si el micsorat foarte mult , toate industrile ce sustineau aceste mari categorii economice dispar zi de zi . Doar industriile producatoare de alimente de orisice fel si cele atasate notiunii de medicamente raman in picioare .Omenirea poate trai si asa o lunga perioada de timp ,digitalizarea cu toate componentele ei preluind viata cotidiana a tuturor . Simplificarea vietii noastre ,acum in faza incipienta , poate produce mari schimbari la nivel de intelegere imediata .Cuvintul de ordine pare a fi -punct si de la capat -. Un singur cuvint este cel ce produce rapid toate aceste schimbari , un cuvint numit FRICA. Omul rezultat in urma acestei epidemii nu isi va mai dori nici masini super lux , nici plimbari inutile cu avionul , nici haine de firma ce le satisfaceau pina mai ieri propria mindrie si nu va mai accepta nici marile aglomerari de pe stadioane in marile spatii de aduceau in fata lor evenimente sportive sau culturale de amploare . Cu totii de vom gindi de doua ori cind vom dori sa participam la astfel de evenimente . Politic totul se simplifica ,devine necesara solidaritatea si eliminarea tuturor situatiilor de imbogatire a unora in dauna altor semeni concomitent cu eliminarea din spatiul politic a celor care nu doresc asta . O alta ordine mondiala se poate zari la orizont . Cititi toate acestea doar ca o posibilitate, nu ca un adevar ,doar ca pe o fictiune .

  • De acord cu tine! Se pare ca revenim la ce e mai important!

  • Amice, numarul mortilor a ajuns la 15000 cu 5000 morti doar in italia in 3 saptamani. Italia singura a ajuns la cca 600 morti pe zi si vin din urma puternic multe alte tari. In 3 luni, daca nu se actioneaza ferm si rapid numarul mortilor va trece de 50000. Si asta e estimare optimista. Stai sa vezi in toamna-iarna! Vaccin in masa abia la anu’! Si stai linistit, ca sa se intample ce zici tu ae trebui sa se schimbe natura umana. Au trecut peste omenire rele similare sau mai rele si nu au reusit sa schimbe natura umana. Asa ca asteapta tu linistit o noua ordine mondiala :)))) frica nu a schimbat niciodata omenirea si nici nu o sa o schimbe! De ce? Pune mana pe niste carti serioase de psihologie si o sa afli de ce ….

 25. „Solidaritatea liderilor e și ea esențială, o așteaptă milioanele de români afectați de epidemie. Guvernul, președintele și parlamentarii trebuie să dea primul exemplu: să-și micșoreze temporar idemnizațiile. La fel, pentru cele câteva de pensii speciale trebuie găsită o soluție temporară de micșorare pentru a întări țesutul social care acum e puternic amenințat.” Apropo de asta, prin legea salarizării Bugetul de Stat este împovărat cu plata majorarii cu 25% a salariilor primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene care implementeaza proiecte pe fonduri europene. Adică UE ne dă bani pentru ca să implementăm proiecte în folosul cetățenilor și le folosim ca pretext pentru a plăti în plus de la Buget politicienii. Politică de coeziune îi zice. Ce mizerie!

 26. ,,tardiv”Italia a fost prima care a luat măsurile astea, de două săptămâni se stă în casă și s-a oprit aproape toată economia ,voi vă scremeti abia acum și nu prea vă iese, stați în casă și nu mai umblati ca idiotii pe străzi

 27. De acord cu izolarea maxima dar…
  Sa dea bani statul firmelor? Antreprenorilor?
  Si eu sunt antreprenor dar lucrez in it. E altceva.
  Doar lucrez remote la fel cum făceam și înainte.
  Dar nu as vrea sa îmi dea statul bani.
  As vrea ca statul sa dea Basic income. O suma de bani fixa pentru toată lumea.
  Simplul post de mai sus e dovada ca capitalismul e mort. Poate era și timpul.

 28. Domnul Pantazi implora instaurarea dictaturii, curios lucru ,probabil e planul elitelor pentru NWO .

 29. Sa taie pensiile speciale prima data si apoi discutam. Pana atunci sa ma suga!

 30. Exceptand „mortii din al 2-lea razboi mondial”, sunt de acord cu tot ce spune Pantazi. Daca nu se iau masuri urgente, acum, astazi de testare masiva, izolare stricta, maine va fi prea tarziu, spitalele si sectiile ATI vor fi suprasaturate, alti bolnavi vor fi abandonati, condamnati sa moara la casele lor. Nu-i imposibil sa stai 2-3 saptamani in casa, unii vor suferi, dar de asta nu se moare. Sa dam ragaz celor ce se ocupa de sanatatea noastra sa faca provizii (masti, dezinfectante), sa construiasca de urgenta spitale cu sprijinul armatei. Sa se faca rapid rectificarea bugetara si sa se pompeze bani in economie. Trebuie sa recunosc ca masurile luate pana in prezent sunt bune, dar acum trebuie accelerat cu mai multa indrazneala. Sa vedem acum daca exista solidaritate la romani, cati dintre cei cu pensii nesimtite, cu salarii cumulate cu pensia vor renunta de buna voie la ele, pe perioada crizei ?

 31. De acord, numai ca:
  „Marcel Ciolacu RESPINGE ideea tăierii de salarii pentru bugetari: „S-a mai întâmplat, nu am văzut să fie atât de eficient.”
  20.03.2020
  Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a respins, joi seara, varianta unei eventuale reduceri a salariilor bugetarilor.
  Întrebat în cadrul unei emisiuni la la B1TV dacă, pe fondul crizei economice, ar trebui luată în calcul măsura tăierii salariilor bugetarilor, Marcel Ciolacu a spus că s-a mai întâmplat acest lucru în România şi nu a fost eficient.
  „Eu sper să avem un guvern mai inventiv şi mai dibace. Ca să faci tăieri de salarii este la îndemâna oricui. S-a mai întâmplat lucrul ăsta în România şi nu am văzut să fie atât de eficient. Poate, dacă vom găsi până la urmă un alt ministru la finanţe, vom găsi şi altfel de soluţii. Nu am auzit de nicio tăiere de salarii în Franţa, în Germania sau în Statele Unite. Dacă doriţi să ne întoarcem la un scenariu prost jucat şi prost gestionat de acum câţiva ani, eu nu sunt de acord”, a declarat liderul interimar al PSD, potrivit Agerpres.

  Marcel Ciolacu a adăugat că, dacă guvernul actual are nevoie de specialişti, PSD poate să-i pună la dispoziţie, fără să fie tăiate salarii şi pensii şi pentru a depăşi această criză.”

  Asa, asa, sa vina „specialistii” PSD in frunte cu analfabeta Veorica si habarssitul Orlando, sa intram direct in faliment!
  PNLeii vor plati ei singuri aceasta criza, DACA nu propun ACUM Impozitarea progresiva a Salariilor uriase ale Bugetarilor si a Pensiilor SPECIALE si mai URIASE !!!
  NU prea dau semne, sunt iresponsabili!
  Nici macar NU discuta subiectul, desi faptul ca Bugetul va avea LIPSA mare de BANI e la mintea cocosului din curtea PSD!
  In 25 Martie trebuie sa apara DEZASTRUL: Ministerul de Finante va publica Executia bugetara pe Luna Februarie 2020!
  Vedem cat de mare e dezastrul pe Februarie, cand inca multe firme erau active!
  ACTIONATI ACUM, Economia NU asteapta pe cei care NU iau Decizii RAPIDE!

 32. 1. Domnule Pantazi stiti cati italeni, francezi si spanioli au murit in al II-lea razboi mondial? Poate ne furnizati si noua cifrele, ca sa putem compara in cunostinta de cauza?
  2.”Masurile economice luate sunt bune”; „acum nu mai vorba de bani”. Probabil ca aveti impresia ca vor cadea saci cu bani din cer. De unde? Ca nu mai munceste nimeni, in afara de cetatenii cu epoleti si cascheta, iar revenirea la un regim normal de munca va fi incredibil de lunga. Toti au nevoie de bani, inclusiv SUA si Germania . Pe noi nu o sa ne bage nimeni in seama.
  Deci de unde bani? Incasarile vor fi spre zero. Urmeaza convulsii sociale, apoi revenirea dictaturii, si cine stie, komunism is back!

 33. Normal ca autoritatile ezita. Cat de simplu este sa pui tara pe butuci? Daca cineva are impresia ca sunt suficiente 2-3 saptamani de izolare totala si epidemia va trece ca prin farmec se inseala. In primul rand ca izolarea totala nu exista si nu se va putea implementa niciodata. Nu ai cu ce sa o faci. Cine o va supraveghea? Cand ai 1-2 politisti pe comuna cum isi imagineaza cineva intreg la minte ca aia o sa poata supraveghea sute, mii de oameni? Care au terenuri de lucrat. S-au o sa le lase parloaga ca poate scapa cu ajutoare de la stat pana la anul? La fel in orase.
  Suntem in situatia in care putem accepta un grad de mortalitate la persoanele cu risc sau intrarea in anarhie totala cu pierderi economice si de vieti mult, mult mai importante. Intrarea in anarhie se face repede mai greu e sa restabilesti tesatura sociala. foarte greu.
  Cat de naiv sa fii sa-ti imaginezi ca tara se va incolona si va intra in izolare totala cateva saptamani, cat o fi nevoie, ca sa rezolvam problema?

 34. ! Ion

  ziceti: *„aflu ca in Italia mortalitatea a ajuns la aproape 10 la suta din cei imbolnaviti”
  asta e o minciuna romaneasca raspandita de postaci ca tine*

  domnia-voastra nu intelege cand citeste?! am spus cu subiect si predicat: Italia!

  banui ca aveti coronavirus, varianta mioritica, adica fixata la nivel de cerebel!

  solutia de vindecare in acest caz este mult mai simpla…o galeata apa rece 10 l la care adaugati clor 1 l si tineti 30 de secunde capul in galeata, pauza un minut si apoi alte 30 de secunde si apoi va tamponati foarte usor cu hartie igienica folosita, pentru astuparea porilor si chiar indepartarea virusilor de cap..

  astia cand simt un anumit miros fug de rup pamantul..

  lasati sa se usuce, puteti merge chiar la piata si la cumparaturi, dar la venire neaparat un dus foarte cald, pentru indepartarea clorului!

  Angelo Borrelli, șeful Agenției de Protecție Civilă, a anunțat că au fost înregistrate 4.821 de cazuri noi.Numărul total al cazurilor a ajuns la 53.578, dintre care 4.825 au murit, iar 6.072 au fost declarați vindecați. 943 de pacienți au fost declarați vindecați în ultimele 24 de ore.

  sursa: https://romania.europalibera.org/a/italia-zi-neagr%C4%83-793-de-mor%C8%9Bi-%C8%99i-6-557-de-noi-cazuri-%C3%AEn-24-de-ore-bilan%C8%9Bul–53-578-de-bolnavi/30501421.html ieri, 21 martie

  *Autoritățile, citate de El Mundo, spun că 324 de oameni au murit în doar 24 de ore, bilanțul total al deceselor fiind acum de 1.326. În ziua precedentă, 235 de oameni au murit, ceea ce arată că epidemia este în creștere accelerată. Numărul cazurilor de persoane infectate a ajuns și el, sâmbătă, la 24.926.*
  in https://www.libertatea.ro/stiri/spania-coronavirus-cazuri-decese-

  deci rata de decese in Spania este de peste 5 la suta… o gripa obisnuita are o rata de decese de 1 la mie deci de 50 de ori mai periculoasa..

  repet, coronavirusul pe care-l are domnia-voastra nu este unul obisnuit, lucreaza la cerebel si trebuie tratat asa cum v-am spus mai sus…

 35. O prostie de articol scris fara pic de cap. Poate ne explica autorul ce crede ca va rezolva daca lumea nu va iesi din casa x luni si se inchid fabrici, scoli, restaurante, etc? Ce este interesant, este faptul ca autorul are solutia la rezolvarea crizei:

  „statul trebuie să ia temporar de pe umerii firmelor grija salariilor, a utilităților și a taxelor și să le furnizeze lichidități.”

  Intrebare pt autor: Pentru cat timp statul sa faca acest lucru? O luna este de ajuns, 2, 3, 6?

  Dar de unde sa furnizeze statul lichiditati? Da drumul la tiparnita cu bani? Adica devalorizeaza leul si mai mult astfel incat economiile oamenilor se vor duce naibii, preturile vor exploda (ca deh, Romania importa masiv)

  Ce se va intampla daca dupa x luni, sa spunem ca am scapat de virus, cineva din afara tarii il readuce si il propaga din nou? O luam de la capt? Oamenii de stiinta spun clar ca acest virus va continua sa se raspandeasca pana la 2 ani de aici in colo insa jurnalistii panicati scriu articole cu titlul BUTOANELE NUCLEARE!!!.

  WTF, si mai cereti si 2% din impozit sa fie directionat catre voi. Comic rau de tot…

 36. pe bunicii nostri i au chemat la razboi si sau dus.. pe noi ne roaga sa stam in casa.. si nu stam..cine nu sta 15 zile in casa.. bonus 5 ani de puscarie…furnizorii de apa,curent, gaze, tv, net.. sa nu intrerupa la nimeni furnizarea serviciilor…vom regla platile pe parcurs…problema mare e sistemul sanitar adus in colaps de GIO PSD… aia cu pensii speciale..!! nea Ludoviceee plafoneaza salariile la 5000 lei.. pt toti bugetarii.. cui nu i convine sa plece in privat..redus aparatul bugetar la 500000 pers..anulate toate pensiile speciale… doar doctorii, asistente,laboranti, biologi si personal medical din toate categoriile merita sustinuti.. confiscati averile lui dragnea-udrea-mazare & co .. sa i scoateti din puscarie si folositi cobai pentru teste anticorona virus..

  • Am zis ca nu mai comentez pe site-ul asta, dar nu ma pot abtine cind vad aberatii logico-comice ca cea de mai sus.
   Ma, nene, nu poti sa sustii inchisoare de 5 ani pentru aia care nu stau in casa 15 zile si apoi sa zici ca bugetarii sa se mute la privat. Pai si privatul crezi ca-i tine acasa si le da si bani?
   Cum sa spui ca furnizorii de apa, curent, gaze, net sa nu intrerupa la nimeni furnizarea serviciilor dar ceri ca oamenii sa stea in casa 15 zile? Cum vine asta, toata lumea sa stea in casa, numai gunoierii sa vina sa ia gunoiul?? Si soferii sa aprovizioneze magazinele alimentare, si postasii sa aduca ziarele, si aia de la cablu sa vina sa repare internetul si gata, tata, in rest toata lumea in case.
   Ok, hai sa stam in case toti 15 zile, 30, cit o fi nevoie, dar sper ca toata lumea (Pantazi included) realizeaza doua lucruri simple:
   1/ daca virusul e destul de puternic pina la urma toti o sa-l luam. Se pare ca ideea de baza aici e sa-l luam treptat ca sa nu punem presiune pe sistemul medical.
   2/ probabilitatea sa sufere o mutatie este mare (asa sint virusii, organisme simple si sensibile si sa nu uitam ca s-a mai intimplat; ala de gripa se reinventeaza in fiecare an aproape iar asta de corona abia ce-a trecut acum 4-5 luni printr-o rebranduire cind a trecut de la liliac la om). Ce facem atunci, intram in criogenare? Stam acasa acum 2 saptamini, mai stam 3 cind o sa ne imbolnavim, la vara mergem 3 saptamini la mare in concediu, cum vine toamna racim o saptamina, si apoi, in noiembrie, da peste noi Corona 2.0 de ne trimite direct in epoca de piatra.
   Imi pare rau, mie nu mi se pare o solutie statul acasa.

  • pai de ce sa plece? vor intra in somaj, iar statul le va da mai mult…dar in acest caz nu va mai avea cine sa aplice ,,bonusul”. Se cam bate cap in cap ce spui tu

 37. 2020 cand bloggerii au mai multa minte cat politicienii.

 38. Un lucru e clar: doar vaccinul, cand va fi sa fie, ne va salva
  Pana atunci trebuie tras de timp

 39. Ma intrebam cum ar fi fost acum cu Guvernul Dancila! Adica daca nu cadea ?!

  • Eram ca la tragedia de la Colectiv!
   ZERO stocuri de materiale medicale necesare(a repetat Raed Arafat aseara!) si cu minciuni de genul: „Avem de toate, suntem dotati mai ceva decat spitalele din Germania sau Franta”, asa cum ne-a mintit PSDul la tragedia de la Colectiv timp de aproape 6 ZILE, cat au REFUZAT sa trimita tinerii raniti la Spitalele din tarile UE care s-au oferit sa ajute Ranitii din Romania!
   „Peste 60 de TINERI NEVINOVATI au murit, din vina EXCLUSIVA a PSD, uite cum populistul Minsitru al Sanatatii PSDistul Nicoae Banicioiu ne MINTEA ca Spitalele din Romania au de toate, timp de aproape 6 ZILE au MINTIT asa si Banicioiu si Raed Arrafat, in timp ce trimiteau scrisori catre Norvegia, in care cereau ajutorul mentionand ca Romania NU are de nici unele:
   Blog Robert Turcescu: „EXCLUSIV: Documente care arată că Arafat și Bănicioiu au mințit apoape 6 zile după #Colectiv.
   Va mai aduceti aminte cum in primele zile de dupa #Colectiv, numitii Arafat si Banicioiu spuneau ca avem de toate pentru a trata victimele? Ca Romania se descurca si ca nu e nevoie de trimiterea pacientilor in strainatate si, atentie, ca nu avem nevoie de echipamente?Iata ce declara pe 1 noiembrie 2015, fostul Ministru al sanatatii, Nicolae Banicioiu:

   ”Chiar mai devreme ma suna doamna ministru din Moldova, insa i-am comunicat ca nu, chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment, medicii nostri pot gestiona situatia. Franta, Germania, am primit din foarte multe parti astfel de solicitari… Momentan noi ne descurcam foarte bine, ne descurcam foarte bine, iar mediici nostru pot face fata cu brio oricariei situatii. Nu este nicio diferenta intre medicii care au venit si medicii de aici!”

   Daca vreti sa vedeti si video aceasta declaratie, uitati-va la acest material.

   Acum iata si DOVADA ca spitalele noastre nu aveau destule echipamente medicale absolut obligatorii in situatii de urgenta! Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii de la acea data, Dorel Sandesc, le-a scris norvegienilor sa ne ajute cu ventilatoare mecanice, catetere, aparate de monitorizare a functiilor vitale etc, asa cum puteti citi in documentele pe care le public aici in EXCLUSIVITATE. Ce e foarte grav insa este ca aceasta cerere de ajutor a fost trimisa, ATENTIE, la aproape SASE zile dupa tragedia din #Colectiv, adica pe 05.11.2015, la ora 23.31! Deci vreme de o saptamina, Arafat si Banicioiu s-au incapatinat sa dovedeasca ei ce bine gestioneaza criza, apoi au dat in bilbiiala si au inceput sa ceara ajutor din strainatate pe doua directii: transferul ranitilor si echipamente medicale.
   In aceste conditii, privind Documentele de mai jos, putem sa ne intrebam daca nu cumva ambitia acestor doi indivizi, Arafat si Banicioiu, de a arata ca ei pot sa faca fata situatiei si ca au si cu ce sa-i faca fata, a dus in final fie la pierderea unor vieti, fie la agravarea situatiei unora dintre raniti? ”

  • Este simplu : salariile erau dublate , pensiile triplate , cele speciale infinit sporite , bisericile erau singurele deschise si nu aveam nici un infectat de corona ca mincam numai rosii romanesti ,iar pe Site-ul G4 media scria numai stefanel cel mititel . Acum ai inteles . Textul este un mini pamfletel,dar nu scris de stefanel , oarecum cel mititel, ca o coada de catel , huh – iaca pozna c-am scapat-o , ma apucai sa scriu in versuri .

  • @de la valeeeeu: mi-a placut, mi-am facut portia de ras pe ziua de azi!
   Am mai ras zilele trecute cand am primit un mail cu „Supravietuirea prin UMOR”, nu-l vazusem!!!
   https://www.cotidianul.ro/supravietuirea-prin-umor-cum-isi-mai-descretesc-romanii-fruntile/

 40. !Radulescu Marcel

  1. nu am fi avut golaneala cu anticipate, Orban 1, Citu…

  2. s-ar fi economisit timp, nu ar mai fi fost nevoie de sesizarea curtii si nici de deciziile CCR-ului

  3. presedintele ar fi plantat pe 6 martie singur pomi !https://www.europafm.ro/klaus-iohannis-si-ludovic-orban-au-plantat-copaci-in-campania-romania-planteaza-o-padure-cat-o-tara-audio/

  • Si in plus, i-am fi avut pe analfabeta Veorica si pe habarnistul Orlando, „decat” ei pot FACE Economia sa „duduie” in vremea Corona si chiar pot trimite afara virusul periculos din mandra Romanie!!
   Si ce „bine” ne-ar fi fost, „decat” PSD poate asigura fericirea romanilor mandri!!

 41. @Flaviu in sfarsit mai gasesc analize rationale si fara panica ce impanzeste canalele media
  Catre toti latraii care nu stiti decat sa injurati si sa puneti la zid pe toti cei care isi mai folosesc lobul occipital, e clar ca in afara de injurii si citate din Arafat si Antena 3 nu prea aveti nimic de spus
  Au murit 65 de oameni de gripa sezoniera anul asta in Romania panicatilor.
  Analizati cifre nu mai sariti ca hienele cand cineva enunta un rationament, fie el si partial gresit. Macar incercam sa judecam. Va roade tare ca unii pot judeca limpede si nu dau buzna sa isi cumpere hartie igienica?

  • haha, bolovane, vezi ca nu ai nimerit lobul corect 😀 ai idee care sunt functionalitatile principale ale lobului occipital? :))))). si am o veste proasta pentru tine si pentru noi toti de altfel. in curand vom avea mai multi morti de covid pe zi comparativ cu cat a ucis gripa in tot sezonul asta. evident, nu e o certitudine, sper din tot sufletul sa ma insel insa din pacate sunt sanse foarte mari sa se intample asa …. si sfatul meu, incearca sa-ti folosesti si alte parti ale creierului, nu doar partea occipitala 😀

  • Lobul occipital se blocheaza atunci cand apare frica teama, tovarase specialist in toate.
   Eu nu imi permit ca tine sa jignesc toata lumea, doar enunt un lucru cunoscut deja. Panica te face sa nu mai judeci limpede, eu pe seama panicii pun judecatile gresite ale unora.
   Dar la tine, cu parere de rau, cred ca panica doar a agravat niste conditii preexistente de disfunctionalitate in gandirea rationala

 42. Trebuie sa fim obiectivi ,in lume sunt laboratoare unde se inventeaza si se creaza virusi mortali si mai putin mortali. Intodeauna in spatele acestor virusi care ies din aceste laboratoare cu voia sau farà voia lor ,una percentuale din omenire moare iar o alta mica ,mica percentuale se imbogateste. Cum a zia Eugen Ionescu ” Ideologiile ne despart iar visele si frica ne unesc”

 43. si subventia pentru partide!

 44. !lili
  !de la valeeeeu

  era la mine unu in sat, lumea ii spunea Prostanel….

  odata, la crasma, se plangea el de nevasta ca nu stiu ce nu a facut si fu intrebat de ce a luat-o pe a lui Gicu si nu a luat-o pe a lui Nicu!

  raspunse ca a lui Nicu nu i-ar fi facut baieti!

  oamenii au inceput sa rada si i-au spus ca sexul copilului il da tatal la care Prostanel le zise: de unde stiti voi mai asta, eu aveam treaba cu aia a femeii, eu am mirosit-o bine!

  asa si domnia-voastra, prin comparatiile pe care le faceti….

  • stefanel cel mititel ce facu c… pe el se-ncurca la circiumiora cu prostache de la tara ,iar sarmanul stefanel tot degraba plin de el …? se-ntreba doar in doara , ce miroase a feciora ? si raspunse amuzat – era el plin de r…t Prea stimate stefanel nu fii suparat defel este doar o epigrama , nu spera si nu ai teama .

  • stefanel cel mititel mai abtine-te nitel

 45. „Altfel, vom ajunge în situația acestor țări care suferă pierderi mai grele decât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial: sute de morți zilnic, spitale copleșite, medici și biologi care cad pe capete, criză de coșgiuge.”

  Ce faci bre , te-ai plictisit in casa ? Cum poti arunca in media asa enormitati?

  • #Cristi: „enormitati”?!
   Retineti, va rog: Criza ECONOMICA mondiala ce va urma va DEPASI criza Coronavirusulul asta!
   Mai vorbim, sper sa mai ne auzim pe forum multa vreme…sanatosi sa fim!

 46. !

  !Cristian

  nu domnia-voastra a sustinut ca nu ar trebui sa deplangem faptul ca la penitenciarul din Satu Mare au murit 3 detinuti din cei 10 ( zece) aflati in camera in urma faptului ca s-a dat foc la saltele si ca daca o facem suntem cu psd-ul?

  inainte de a judeca eficacitate sau noneficacitatea unor masuri ar trebui sa fiti subiect al unui adevar….iar pentru domnia-voastra adevarul este ca trebuie sa moara oameni!

  adica, sotia, copiii, parintii, unchii si matusile….inteleg eu bine cum puneti problema?

  cred ca ar fi mai bine sa va faceti un proces de constiinta!

  daca exista asa ceva!

 47. 1 amânare plata rate cu 3-6 luni (nu vrăjeli făcute de bănci pe cont propriu)
  2 primăriile locale sa invetarieze toti bătrânii care trăiesc singuri pentru care angajații din asistență pe email sociala sa le ducă mâncare, medicamente
  3 gratuitate 3-6 luni pentru utilitati
  4 plafonare pret la medicamente/alimente/combustibil, iar speculanții sa le fie închise afacerile
  5 patrule militare 24 h

 48. Iohanis si Orban iau decizii cu ochii pe procente. Nu mai asteptati nimic de la Johanis si guvernul PNL. Sunt niste incompetenti retardati.

  E ora 25. Suntem deja in stadiul: „Fiecare Pt El…”

  • Taci, bre, analisto!!
   Ne dadusi gata, poate aduci si argumente, altfel cam subtirica postarea!
   Pute a PSD!!!

 49. !lili

  domnul Marcel Radulescu pune o problema….eu zic ca in mod gresit, dar orice om are dreptul sa puna o problema!

  in ce cred eu ca consta greseala!…nu poti compara modul in care functioneaza un sistem cu un mod ideal, virtual, in care ar functiona un sistem!

  pre mintea domniei-voastre nu poti compara ca te-ai insurat cu x/ maritat cu x cu ce ar fi fost daca te-ai fi insurat cu Y/ maritat cu Y…alta persoana, cu alta genetica, alta personalitate, altfel de copii, altfel de socri, etc…

  poti sa faci altceva…daca te-ai maritat cu x si daca ai luat o decizie care te-a dus la situatia A, ce ar fi fost daca atunci alta ar fi fost decizia, unde ai fi ajuns!

  ….si atunci vezi valoarea, importanta acelei decizii..

  genul ala de situatii cand faci un copil si ala pleaca in strainatate, si esti singur si te gandesti ca bine ar fi fost sa fi nu fi facut avorturi si sa fi avut mai multi copii..

  deci nici vorba de a putea compara guvernarea Orban cu guvernarea Dancila….intra foarte multe variabile in joc..

  numai un propagandist, adica ala care stie cum arata sfarsitul lucrurilor s-ar putea hazarda sa spuna ca mai bine era cu…..

  intotdeauna se compara un real cu un alt real… dar nu cu o alternativa posibila, cea care nu a fost sa fie….

  pot spune insa altceva…ce ar fi fost daca guvernarea Orban nu ar fi fost manata de a obtine puterea si de a o da cu anticipatele…cat s-a pierdut aici…

  cat s-a pierdut cu propunerea Orban 1, Catu…si atunci vedem prostiile acestei guvernari…asta nu inseamna ca teoretic vorbind, guvernarea Dancila nu ar fi facut prostii..evident nu astea, poate altele, nu stim care…

  daca oamenii ar sti ce prostii ar fi putut sa se intample daca ar fi luat alta decizie, nu am mai fi avut istoria pe care am avut-o…cati din nemtii din Germania anilor 30 si care si-au dat sufletul pentru Hitler in acel moment au putut anticipa 1945?

  oracolele lui Delphi ne mai bantuie inca? dogmatismul istoric al comunismului ne mai umple visele si spaimele?

  domnia-voastra sunteti o persoana care nu cauta adevarul…..sunteti o persoana dogmatica…le stiti dinainte pe toate si aiveti adevarurile la degetul mic…nu cititi decat ceea ce va confirma punctul de vedere, nu vreti sa aflati informatii decat ceea ce va confirma punctul de vedere…aerele de superioritate la tot pasul, directorat de constiinta la fiecare secunda..

  mecanismele de aparare cognitive sunt foarte puternice…

  acest tip de om a fost omul politic al anilor 50 in Romania! cand va citesc postarile imi inchipui cum era acela..plus mijloacele de a te baga in puscarie daca nu erai pe linie..

  din punct de vedere intelectual nu sunteti o persoana interesanta…

  si in plus ne despart principii fundamentale…eu nu as fi scris niciodata o petitie prin care sa cer de 1 decembrie 2018 dezmembrarea tarii si trecere la federalizare…asa cum a facut si a marturisit ca a facut domnia-voastra…

  din acest moment ca atare, nu doar ca nu sunteti o persoana interesanta intelectual, va consider o persoana lipsita de crediblitate morala in a produce judecati de ordin politic actual..

  • Omule, esti dus rau….nu-mi pierd cu tine timpul pretios…

  • Nu vă războiti pe gratis din cauza celor de la putere, Ei au de toate, Cei care au avut puterea aproape 30 de ani nu au făcut mai nimic, Ba au făcut, salarii grase, pensii pe măsură, Altceva!? Grași ca Porcii, paraziți în toată regula, Realitate pură, Nimeni nu poate contesta acest lucru, Cum credeți că ar putea merge lucrurile bine cu asemenealacomi

 50. E prima dată când cineva atinge nervul sensibil. Tot ce spuneți d-le Pantazi, este corect și pertinent, însă trebuie apăsat cu mai mult pe bisturiu. Cheltuielile publice în buget au un capitol de salarii în care 1 milion de bugetari neesențiali în această pandemie, câștiga în medie peste 1000 EUR pe luna fiecare . Dacă guvernul rupe mâța-n două și pe fondul stării de urgență suspendă toate termenele civile, administrative, fiscale, judiciare, etc., și ne tine pe toți (pensionari, bugetari și privați neesențiali) în acasă, până la sfârșitul acestei stări de urgență, cu salariul minim pe economie, nu iese din limitele bugetare și câștigăm cel mai prețios timp.

  • Bugetarii sunt tinuti acasa cu salariul normal nu cu cel minim. Doar privatii stau cu maxim 75% din cel mediu. Ca de obicei privatii trag greul si noi vorbim de capitalism; e socialism ascuns.

 51. !lili

  parafraza dupa Courteline: * nu exista mai mare onoare ca aceea pe care o obtii cand un om care atenteaza la valorile fundamentale ale unei natiuni te face *dus rau**

 52. !lili

  noroc ca suntem in democratie, altfel cereai autoritatilor sa ma interneze in spitale de specialitate daca nu chiar la inchisoare!

 53. Execrabil articol. Alarmism de joasa speta si pseudo-solutii.
  Cam cat timp aproximeaza dl Pantazi ca statul va trebui sa preia plata salariilor din domeniul privat? Si, cu mult mai important, cu ce bani? De unde, daca dl Pantazi cere raspicat sa se puna sigiliu pe tara?

 54. Cu ocazia acestei epidemii și a stării de urgenta, multe aberații economico-financiar-sociale s-ar putea regla dacă s-ar vrea. Aceasta criza este în același timp o buna oportunitate de a rupe pisica acolo unde politicienii n-au avut curaj sau interes pana acum. De aceea as vrea mai multa determinare și acțiune din partea guvernului în aceasta perioada.

 55. Prea multa panica!

  Da, criza e grava, dar este nevoie de solutii inteligente. Este evident ca problemele apar de la contactul intre oameni. Solutia germana prezentata azi, in care ai voie sa iesi din casa, dar singur sau cu persoane din aceasi locuinta este cea corecta. Si reduce efectele nocive pe care le are o carantina totală.

  Sunt mult mai periculosi cei care se inghesuie in magazine sa cumpere mancare, decat cineva care bea o cafea singur pe o banca in parc.

 56. Sunt 100% de acord cu continutul acestui articol precum si cu majoritatea comentariilor. Din vechime molimele erau stopate prin izolare. Este prima masura de bun simt in fata unei boli la care nu cunoastem nici leacul si nici macar boala in detaliu.

 57. Solutia ecsa ne imprumutam nu sa taiem. Degeaba taiem ca nu e destul. Trebuie sa ne imprumutam 30-60 de miliarde de Euro ca sa acoperim cheltuielile statului. Statul sa nu opreasca nicio cheltuiala fiindca nu are rost.

 58. Bă da multă lume proastă în lumea asta. Inteligența și pregătirea se vede la cum vă injurați pe aici. Băgații mă pe toți la pușcărie, că și cu pușcăriile stăm bine, ca și cu spitalele. În câteva luni or fi câteva mii pasibili de pușcărie. Numa dacă s-ar putea cât stau la răcoare să-i țineți voi și ăia care-i bagă acolo din banii voștrii, dacă dau statu român în judecată că nu au condiții la pârnae să plătiți tot voi despăgubirile care sigur le primesc și să nu uităm că recidiva în iubita noastră țară e peste 80% și când or ieși ăia cu specializarea făcută (până atunci la cum am pornit o fi greu la tot omu) să vină ăia tot peste voi: jafuri, furturi, tâlhării,inșelaciuni etc. Ce să mai zic: să aveți parte de ei că voi îi duceți la specializare. Cam atât…..și pt ăia care cred in soartă știu că din fața ei nu poți fugii.

  • sunt 11 milioane de oameni fara adapost in europa, iar cifra nu este exacta. mai sunt si diasporezii si „diasporezele alea cu fuste scurte si ciorapi rupti”, aia nashpa nu aia bunii care sunt inca la izolare afara desi sunt sanatosi. P=astia „RAII” cine-i tine in frau? cine ii va aresta si UNDE ?? puscariile sunt supraaglomerate deja! cine le da de mancare, intr-o tara unde s-a anuntat usor asa, ca in curand vom ramane fara alimente dar vor sa inchida pietele IAR supermarketurile deja au verze-n cap – astepti cuminte la usa si ti-i se ia temperatura si tensiunea la usa de catre ANGAJATII METRO CARE AU AJUNS DOCTORI? ABUZUL ESTE LA PUTERE! VOM FI CONDUSI DE CORPORATIILE SUPERMARKETURILOR CARE NE VOR SPUNE IN CURAND CA NU MAI PRIMESC BANI CI „DOAR CARD”. CHIAR NU VEDETI DICTATURA CE VINE? pentru ca asta este ideea de fapt, sa intram in faliment iar HOTII SI CRIMINALII sa supravietuiasca? ANARHIE si RAZBOAIE CIVILE GENERALIZATE! ASTA ESTE IRESPONSABILITATEA DE FAPT!

 59. VANZATORI DE NEAM IPOCRITII „BINELUI COMUN” SI A ISTERIEI GENERALIZATE ! „CU MASCA FARA MASCA” (IZVOR DE AUTOIMBOLNAVIRE MAI RAU DECAT ORICE VIRUS SAU BACTERIE – GURA ESTE CEL MAI INFECT ORGAN AL OMULUI) ! TARA DE SPALATI PE CREIERI PE DE O PARTE SI INTERESE OCULTE PE DE ALTA PARTE! CINE SPUNE CA A AVUT „CORONAVIRUS”? CINE STIE „ADEVARUL”? O MASCARADA CARE NE ADUCE FALIMENTUL TARII SI POSIBILITATEA UNEI DICTATURI PENTRU A PRIMI FONDURI EUROPENE ! ASTA ESTE ADEVARUL DE FAPT. TARILE PRIMESC BANI PENTRU A SE AUTOFALIMENTA PENTRU INSTAURAREA SALVATOAREI DICTATURI GLOBALE – ATENTIE !! OMUL DE RAND DOAR SE CHINUIESTE FARA BANI IN IZOLARE DESI ESTE SANATOS! CEI CARE AU O PROFESIE SUNT ARESTATI LA DOMICILIU, FARA RESURSE, FARA ALIMENTE SAU MEDICAMENTE, MAI ALES BATRANII SINGURI, DAR SUNTEM OBLIGATI SA PLATIM TAXE SI DARI! DIN CE ?? FACETI CERERI LA PRIMARIE?? PE BUNE??

  Ray Kurzweil:“Pana in 2020 va fi un singur guvern mondial“

  David Rockefeller:„Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala.„

  Bertrand Russell:“Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

 60. !de la valeeeeu

  am citit epigrama…

  are o mare calitate, arata cine sunteti…

  Limbajul este expresia fiintei, zice Heidegger..

  • Nu prea intelegi ,un text poate exprima dincolo de expresia sau dorinta unei fiinte ,el nu are legatura cu credinta personala si cuprinde o sumedenie de cerinte altele decit cele sufletesti . Poate dupa ce citesti aceste rinduri o sa intelegi sau poate nu ?

 61. Eu vă doresc multă sănătate, Dar aveți grijă ce spuneți (scrieți), Căci tot ce e rău se poate întoarce împotriva voastră.

 62. Vreau să vă întreb pe toți, Ce părere aveți despre acest virus ucigaș care este de o mie de ori mai mortal decât alți viruși agresivi? Este acest virus creat Artificial sau este o creație a naturii datorită mizeriei produsă de Om

  • Avem parerea ca nu este de 1000 de ori mai mortal decat nicun alt virus agresiv, rata reala a mortalitatii fiind undeva sub 0,5 %