G4Media.ro

Opt angajați la Ambulanța Neamț, reținuți de DNA. Ei sunt acuzați că…

Opt angajați la Ambulanța Neamț, reținuți de DNA. Ei sunt acuzați că au dat șpagă câte 6.000 de euro ca să fie angajați

Procurorii DNA Bacău au reținut joi opt angajați de la Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț – Substația Târgu Neamț, potrivit unui comunicat al instituției. Cei opt sunt acuzați că ar fi dat șpagă – 6.000 de euro de persoană – pentru a fi angajați la Ambulanță.

Șefii serviciului de ambulanță sunt și ei reținuți de miercuri.

Comunicatul DNA:

Opt angajați la Ambulanța Neamț, reținuți de DNA. Ei sunt acuzați că au dat șpagă câte 6.000 de euro ca să fie angajați

În cauza mediatizată prin comunicatul 448/VIII/3 din 20 mai 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a inculpaților:

DOGARIU CRISTINA, LUPU AUREL, BUTNARIU ILIE, EPANU MAGDALENA, MIHĂILĂ PETRU, CIOBANU IULIANA, IFTIME IOAN RĂZVAN ȘI BALAN ALIN-BOGDAN, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț – Substația Târgu Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2 – 10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat și ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul inculpatei Preda Elena, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 euro) pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în instituția mai sus menționată.
Din banii menționați mai sus, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin și 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminița (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus).

Celor opt inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 27 mai 2022, toți inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că, în cauza respectivă cercetările se desfășoară cu inculpații Morenciu Dan Dorin, Preda Elena și Rozoschi Maria Luminița în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. …Si nici un conductor de tren ?!

 2. Vine este a celui care a impus darea de mită.

  • Vina e comună, unul cere, celălalt oferă.
   Puteau să meargă să lucreze în privat, e cererea enormă de persoanal medical în privat.

  • Vina e c.om.ună.
   Puteau să meargă în privat, e c.e.r.er.e mare.

  • @mario3
   La privat trebuie să fi competent, nu cu studi la
   ,, spiru haret”

 3. DNA :)) tot sistemul bugetar e capusat de nepotisme, spagi i-au gasit pe amaratii astia :))

 4. De MAFIA din spitale de ce nu va ocupati ???!!!!
  Ajungeti la persoane „intangibile”…???

 5. Oamenii erau calificati pentru ambulanta, au luat probele si concursurile pe bune.
  Au dat 6000 sa ii puna pe acelasi schimb , ca sunt prieteni buni si nu vor sa se desparta.

 6. Cum dracu sa nu dea spaga cand remuneratia e 1500 eur pe luna…Pe astia ia turnat cineva,ca na,nu a primit probabil.btw,in perioada asta au loc examenele pentru mentinerea pe functii a celor angajati in sanatate, determinat, pe timpul pandemiei,conform unui oug ,evident.Or fi singurii….

 7. Culmea șpăgii! Au ajuns să-și de-a șpagă între ei! Cam ăsta este sistemul de sănătate la care contribuim noi românii.

 8. Iar cine a cerut mita doarme linistit, nu?
  Ala e protejat de mafia USL, of course.