G4Media.ro

Oprea (PSD): Noi considerăm că cererea de plată 3 din PNRR trebuie…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Oprea (PSD): Noi considerăm că cererea de plată 3 din PNRR trebuie să îşi urmeze cursul firesc şi să fie depusă aşa cum era calendarul, în mai / Plata 2 de 2,8 miliarde de euro încă nu a fost plătită de Comisia Europeană

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea a declarat luni că social-democraţii consideră că cererea de plată 3 din PNRR trebuie să îşi urmeze cursul firesc şi să fie depusă aşa cum era calendarul, în luna mai, anunță News.ro.

”Noi considerăm că cererea de plată 3 din PNRR trebuie să îşi urmeze cursul firesc şi să fie depusă aşa cum era calendarul, în mai, astfel încât să putem avea dialogul cu Comisia Europeană şi fluxul de numerar să vină în România, în conformitate cu prognozele pe care le-am avut la începutul anului, atunci când au fost aprobate în Parlament toate chestiunile bugetare, indicatorii macroecnomici. Este nevoie ca aceşti bani să vină la timp”, a spus Ştefan Radu Oprea.

El a precizat că a trecut de Senat ordonanţa referitor la guvernanţa corporativă şi a rămas în spaţiul public o chestiune legată de pădurile României.

”Vreau să vă spun un mesaj foarte clar, atâta timp cât PSD se află la guvernare, niciun metru pătrat din pădurile României nu va fi vândut”, a afirmat el. Despre discuţiile privind Romsilva şi alte structuri care trebuie separate, Oprea a arătat că au introdus un amendament în Senat în care este introdusă sintagma ”poate”.

Cererea de plată numărul 2 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se află în evaluare.

Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a precizat joi că nu este adevărat că termenul de primire a sumei de 2,8 miliarde de euro a fost ratat. Reprezentanții ministerului spun că estimează că în aprilie să primească o evaluare de la Comisia Europeană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...