G4Media.ro

Opoziția politică din Suedia s-ar opune aderării României la Schengen: ”Nu credem…

Sursa foto: Pixabay / Golden Fotonios

Opoziția politică din Suedia s-ar opune aderării României la Schengen: ”Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru”/ Guvernul minoritar nu are sprijin în Parlamentul de la Stockholm (presa suedeză)

După ce Olanda a cerut ”investigații suplimentare” despre statul de drept și corupția din România, și opoziția politică din Suedia s-ar opune aderării țării noastre la Schengen, scrie cotidianul suedez Dagens Niheter. Guvernul minoritar nu are sprijin în Parlamentul de la Stockholm și urmează să înregistreze prima înfrângere în Legislativ. Atât social-democrații, cât și democrații suedezi se opun propunerii de extindere a spațiului Schengen.

 • ”Guvernul nu are sprijin în Parlament pentru poziția sa”, transmite parlamentarul social-democrat Ardalan Shekarabi.

La reuniunea de joi a Comisiei pentru justiție, Guvernul condus din 18 octombrie de Ulf Kristersson a prezentat o propunere prin care Suedia sprijină cooperarea Schengen consolidată. Conform propunerii, Suedia ar trebui să spună da admiterii României, Bulgariei și Croației în cadrul cooperării.

 • ”Credem că, atunci când vine vorba de extinderea spațiului Schengen, trebuie să pornim de la nevoile noastre de a controla intrările și ieșirile și să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele de care avem nevoie în lupta împotriva criminalității”, a mai declarat Ardalan Shekarabi, care este și purtător de cuvânt pentru politica juridică.
 • „Aceasta nu este o problemă minoră. În practică, acest lucru ar însemna eliminarea controalelor la intrare și la ieșire”, a mai spus acesta.

El a adăugat că este surprins că guvernul a înaintat această propunere de extindere fără să o fi stabilit în prealabil împreună cu opoziția politică. De asemenea, el subliniază că au existat probleme cu migranții UE din Bulgaria și România care au fost exploatați în Suedia.

 • ”Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru”, spune Ardalan Shekarabi.

Problema extinderii spațiului Schengen este promovată de actuala președinție a UE, cea a Republicii Cehe, care dorește ca țările UE să ia o decizie în acest sens în decembrie. Potrivit propunerii prezentate în Comisia de justiție, guvernul consideră că atât Croația, cât și România și Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen.

Dar și partidul partener al Guvernului, Democrații Suedezi (SD), spune nu. Poziția de principiu a SD este că dreptul fiecărei țări de a controla frontierele în Europa ar trebui consolidat.

 • „Când vine vorba de Bulgaria și România, Suedia se confruntă în prezent cu probleme generalizate cu cetățeni din aceste țări care abuzează de Directiva privind mobilitatea existentă, ceea ce pune în discuție ordinea publică din Suedia”, scrie pentru DN Adam Marttinen, membru SD al Comisiei pentru justiție.

De asemenea, SD își justifică poziția criticând „corupția generalizată și lipsa de acțiune împotriva crimei organizate, precum și faptul că frontiera externă Schengen ar putea fi mutată la granița cu Ucraina”.

Acordul de cooperare al Democraților Suedezi cu guvernul nu se referă la afacerile externe. Acest lucru înseamnă că SD își poate urma propria linie în astfel de probleme și poate astfel bloca propunerile guvernului. În acord, SD a inclus, de asemenea, un punct conform căruia noul guvern va investiga o interdicție națională a cerșetoriei în Suedia.

DN l-a contactat pe ministrul justiției, Gunnar Strömmer (M), care a refuzat să comenteze.

La 20 octombrie, parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie prin care solicită guvernului de la Haga să nu facă „niciun pas ireversibil” în ceea ce privește aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen până când nu efectuează „investigații suplimentare în ceea ce privește supravegherea frontierelor” de către cele două țări.

În rezoluția adoptată, Parlamentul olandez cere guvernului să asigure investigații suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România și Bulgaria, pe baza faptului că Țările de Jos analizează cu strictețe și corectitudine funcționarea statului de drept și reducerea corupției și a criminalității organizate în ambele țări, iar până atunci să nu facă niciun pas ireversibil”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

119 comentarii

 1. Sa radem cu Marele Califat Suedez, unde peste 20 de ani o sa fie mai multi maro decat albi.

  • The Great Califat of Sweden. Even ISIS could be jealous!

  • Care ți-o fi bucuria?
   Oameni se plâng că în România s-a spart conducta cu tuciurii și tu o dai pe maro în loc să te uiți la tine în ogradă.

  • Rusia e o țară complet albă, dar este o hazna dictatorială, cu economia la pământ, care își trimite oamenii la moarte că așa vrea dictatorul. Așa că rasismul tău nu e bazat pe nimic.

  • Oare s-ar putea lăsa de furat banditii USL cel puțin până intram in Schengen ?

  • Orice român ȋntreg la cap şi liber politic pricepe că PNL+PSD+UDMR nu au ce căuta ȋn Schengen.

  • Pe această cale vreau să vă transmit că sunteți o nație de sclavi, iar sclavii, este cunoscut, nu merită să ridice pretenții. E simplu 🤷

  • Rusia e o hazna rasistă dictatorială, dar se preocupă de UE. Patetic.

  • Pai bre nea Ruslane, mare drepatate ai, ca de obicei. Cred ca iti amintesti cand Simona Halep a castigat Roland Garros, iar francezii au facut gluma aia foarte reusita cu ,,vand fer, vand fer”. Ce nostim a fost, fantastic de amuzant, iar romanii chiar nu s-au suparat si gustat gluma din plin, pentru ca nu sunt rasisti. Chiar si Simona a ras cu pofta de asa gluma frumoasa si de spiritul ironic al francezilor😂😂😂

  • Sa radem mai bine de i.di.o.tii de la noi care s-au grabit sa aprobe intrarea Suediei in Nato…

  • Sa ne opunem și noi aderării Suediei la nato. E simplu.

 2. Sunt convins că e vrăjeală! Sunt înțelesi cu suedezii de când a votat tot parlamentul pt admiterea lor în NATO, că altfel făceam și noi ca Erdogan sau Orban. Și bulgarii la fel!

 3. Noi ce credeam, că dacă România susține aderarea Suediei la NATO, o să susțină și Suedia aderarea României la Schengen?🤭

  • …sau că dacă le vindem pădurile către Ikea și cumpărăm mobilă din rumeguș presat, o să avem o bilă albă?

  • Exact asta e gândirea PSDistă, medievală.

  • Urmașii lui Titulescu mai au de învățat de la Erdogan cum se negociază primirea Suediei în NATO.

  • Titulescu nu ar fi acceptat sa fie primita Romania decat pe merit, nu pe negocieri pe sub masa mila si romaneli.

   Au si romanii demnitatea lor, mandria lor de natiune importanta in Europa. Vor sa fie recunoscuti ca parteneri egali in privinta statului de drept si alcombaterii coruptiei (chiar daca nu si in privinta bibiliotecilor digitale). Nu vor sa fie luati de guler si tarati inauntrul Schengen chiar inainte sa se tranteasca usa.

   Ori sau nu?

  • De cate ori sa vi se mai explice si de catre cine, bre, ca sa pricepeti ca Romania merita?

  • Romania merita dar cum ramane cu mafiotii comunisti USL ?

  • Sunteti siguri ca ii vreti pe astia in NATO?

   https://youtu.be/2OSLXjsqmXg

 4. E timpul sa ne regandim si pozitia noastra. O placuta suedeza Europei.

 5. Nu-i mai sustin nici eu pentru NATO.

  • Si cine trebuia sa se ocupe de proiectul de integrare, am inteles ca in Romania a esuat, dar si in Suedia?

 6. Ce treabă ai tu cu Schengen?
  Și cine te întreabă pe tine de NATO?

  • Am. Treaba mea. Dar eu stiu sa raspund si neintrebata. Acum raspund intrebata, dar alte dati i-am scris si lui Erdogan pe insta, cu @ fara sa ma intrebe nimic. Stii cine ii blocheaza pe ei sa adere sper.

 7. suedia vrea portul constanta!!!

 8. Acum intelegeti ,berbnecilor urlatori,de ce se opun unele tari? STATUL DE DREPT tati, STATUL DE DREPT

 9. Tarile nordice au percepții care se pot schimba si mai cu forța așa, clar ne desconsideră, dintotdeauna. Până să le vină putin rusnacu cu boambele în bătătură erau așa mai pe chill, noi suntem neutrii , suntem speciali, nu ne interesează. Acu’ vor pe fast repede repede in NATO că să-și păstreze nivelul de civilizatie. Turcii, polonezii, ungurii si altii joaca dur si văd ca nu li se mai întâmplă nimic, o fi bine?
  Eu zic ca da, prea mult sluj strică, ca tot au percepții de nezdruncinat, atunci să le mai zgâlțâim un pic

 10. Te roade că nu suntem filoruși.

 11. România se opune justiției și statului de drept pentru că are conducători fără creier de 00 nu duce lipsă.

 12. Doar lichelele USR-iste se bucura ca nu intram in Schengen. O ocazie unica pentru ei sa atace guvernul, parlamentul , toate institutiile statului , crezand ca vor mai avea vreo sansa sa faca cei 5% si sa intre in parlament.

  • Mhaaa, tu iar ai copiat de pe net si la Mate si la Romana, te-au prins si acu’ te certi cu toata lumea ca tu meriti premiul I. Este?

   Iar argumentul tau cel mai puternic este „Da’, doamnaaaaa, si Gigel a cam tras cu ochiu’ …”, ca si cum asta ar schimba cu ceva mediocritatea ta.

   Bravos natiune! Halal sa-ti fie!

  • Ce conteaza cine se bucura? A face USR vinonat de toate, este un papagalism deja uzat.
   Conteaza CINE E VINOVAT pentru „CORUPTIA GENERALIZATA” care ni se reproseaza, pentru LEGISLATIA care favorizeaza „lipsa de acțiune împotriva crimei organizate”.
   Adica mafia, avand ca pricipali piloni USL, CCR, CSM.

 13. Cu granitele vraiste, mai ales cele nord-estice, bulevard pentru traficantii de orice, cu operativi FSB/GRU avand dubla cetatenie romano-moldoveneasca, cu bombardieri pe proxenetism, sclavie, cersetorie si furturi, cu 2/3 moldovalahi muncind la negru, voi vreti in Schengen?

  • Nu sunt eu de vina ca programele pro.gresiste de integrare au esuat, oricate donatii s-ar fi primit. Au esuat si in Romania si se vede treaba ca si in Suedia. Deci da, vreau in Schengen.

  • in vest coruptia e bagata sub pres, parchetele sunt o gluma cand e vorba de politicieni iar cetatenii sunt niste legume amorfizate iar armele automate intra cate vrei prin marsilia araba si drogurile cu tonele prin rotterdam-ul olandez. cate derogari pentru rusnaci s-au votat in olanda de cand s-au stabilit „sanctiunile”?! peste 91 de derogari pana la sfarsitul lui octombrie doar! pana la sfarsitul anului oare cate derogari de la sanctiuni vor fi aprobate? cine e mai filorus, bre? nu cumva stapanii tai pe care ii lingi zilnic ca sa ne denigrezi pe noi, romanii, de 100 de ori pe zi pe aici?

  • Granițele sunt praf, grănicerii închid SCOMAR-ul când vin șalupele cu droguri. Cum să intrăm în Schengen?

  • Jeane tată!
   Ai textele pregătite.
   Te invidiază Soloviov și Skabeeva.
   Cred că la Phenian chiar ai face carieră.

 14. Ba, poate nici in interesul nostru nu e sa intre statul arab Suedia în NATO.

  • Când faci comentarii rasiste, te dai de gol că ești rus. De parcă haznaua ta de țară albă ca laptele e mai bună decât Suedia, economia voastră e praf și țarul vă trimite la moarte.

  • @Ruslan Zinin, există rasa arabă la oameni? 🤔

 15. Si nu intre in nato.

 16. Gata, au gasit olandezii un aliat. Sah, Romania!

 17. romanii sunt niste sclavi de mana a doua. altceva nu mai e de zis 🙂

  • Și se vede clar că așa e și din comentarii. În loc să se manifeste indignare față de aceste două națiuni care încalcă tratatele de multă vreme pe fel de fel de pretexte, își aruncă cu zoaie în cap bucuroși că zoaiele ne stropesc pe toți, nu doar pe ei. Neam de sc.lavi, se vede zilnic în orice. Până la urmă au sahibii nordici dreptate, un asemenea neam nu se respectă și nu-ți bați capul cu respectarea tratatelor cu ei. Scla.vii occidentalilor sunt cei care ne țin în postura asta, nu col.ora.ții, cor.upț.ia sau șu.ții.

  • Noi suntem mai liberi în România decât sunteți voi în Rusia.

  • @Ruslan Zinin
   Dar ce, tu ești în România, măi hahol?

 18. in vest coruptia e bagata sub pres, parchetele sunt o gluma cand e vorba de politicieni iar cetatenii sunt niste legume amorfizate. cate derogari pentru rusnaci s-au votat in olanda de cand s-au stabilit „sanctiunile”?! peste 91 de derogari pana la sfarsitul lui octombrie doar! pana la sfarsitul anului oare cate derogari de la sanctiuni vor fi aprobate? cine e mai filorus, bre? nu cumva stapanii tai pe care ii lingi zilnic ca sa ne denigrezi pe noi, romanii, de 100 de ori pe zi pe aici?

 19. O veste minunata pt Rromulani ……Suedia este invadata de Romani cersetori … Emigrantii Romanistanii sunt pe locul doi in Suedia

 20. Si totusi, de ce inchidem cu totii ochii ? olandezii au mare dreptate, tara asta e plina de corupti, legea se aplica doar la saraci.

  Frate…suntem corupti ca natie….nu suntem pregatiti pentru schengen.

 21. Suedezi au perfecta si totala dreptate. In orasele suedeze au aparut demult cersetorii si TOTI sunt romani. N-am vazut cersetor de alta nationalitate. Le vedeai cu cate un copil in brate si cu unul in carucior, cersind agresiv de insistent, tinandu-se scai de trecatori. De ce si-ar dori suedezii asa ceva?

  • Suedezii spun că sunt împotriva intrării României în Schengen, invocând motivul că vor veni multe „scursuri” ale societății românești acolo la ei. Cu sau fără Schengen, acei cerșetori tot au ajuns în Suedia.

 22. Foarte tare, „suedezul” Ardalan Shekarabi nu ne vrea în Schengen! 😀
  Califatul Eurabiei, această glumă proastă în care un iranian pune sub semnul întrebării calitatea noastră de europeni…

 23. Sa le zica cineva ca Ucraina are deja granita cu Polonia, Slovacia si Ungaria!
  Le e teama ca fara controale la frontiere se deschide culoarul spre Grecia unde vor debarca iar sute de mii de sirieni africani si asiatici care vor ajunge in bogata Suedie.

  • Cam târziu să le fie teamă, e plină Suedia de arăbeți!
   Ardalan ăla e cel mai bun exemplu de „neoviking” închinători la „Odinallah”! 😀

  • Trebuie să fii rus să crezi că-i pasă cuiva că sunt arabi în Suedia. Rusia e albă ca laptele și totuși viața în Rusia e o comedie neagră.

 24. Din punct de vedere comportamental si relațional, și clasa medie și, mai ales, elitele României nu sunt nici acum la standardul minimal al UE. Nici nu mai vorbesc de ,,spatiul S,,. Și maine, pentru a lua pulsul nației, aș face un referendum național cu o întrebare: Sunteți de acord cu deciziile UE?,,. Deci …aș pleca automat din UE, ca fiind cetățean al Franței să zic, știind că voi fi pua alături de ,,un român care ușor face o smecherie, o gainarie mizerabilă, aderă la tot felul de bande, care violează , decapitează cu primitivism, care vorbește la mișto și in bălării, care-și fură căciula si se prostituează moral. Culmea e că ,,cei adaptați perfect la UE,, 1 din 3 români, sunt oameni cu abilități de top, cu respect și considerație în gesturi

  • Cum ai facut tu estimarea de 1 din 3?

   Pare a fi, mai degraba, 1 din 10, daca ne orientam dupa vot, perceptia coruptiei si starea statului de drept.

 25. Ia-ți rația de vodkă, fiindcă Rusia ta nu va ajunge din urmă Suedia. Voi întotdeauna veți rămâne șobolani medievali.

 26. Vrei să ajungă filorușii tăi de la AUR la putere? Comic.

 27. Vineri m am intors din Suedia unde am stat 3 luni cu munca. Singurii cersetori pe care i am vazut erau bineinteles conationali, vasta majoritatea de etnie, purtand mandru portul traditional multicolor prin centrul capitalei suedeze.

  Multi romani nici nu isi pot inchipui ce inseamna sa traiesti intr-o tara in care coruptia nu e endemica asa cum multor suedezi nu le vine sa creda cum pot exista tari cu atata coruptie cum e pe la noi.

  Eu am ajuns sa-i inteleg. Avem probleme mari de rezolvat inainte de a avea pretentii de la altii.

  • Deci aveți conaționali de etnie se încadrează perfect în tiparele coloristice ale neovikingilor și au toate atributele pentru a deveni parlamentari suedezi!
   Cine știe, poate după următoarele alegeri suedeze deputatul suedez Televizor Pardaian ne va da ritos lecții despre „valorile europene”! 😀

  • Exact tipul cunoscut: sc.lav fericit că a fost primit trei luni la spălat ve.ce.uri.

  • Pai explica-le tu ce inseamna sa traiesti intr-o astfel de tara cu cea mai mare rata de suicid din Europa ca sa inteleaga, daca tu zici ca-i intelegi, explica si altora.

 28. Un parlamentar suedez nu are privilegii.
  I se ofera o garsoniera daca nu locuieste in Stockholm doar pe timpul mandatului.
  Salariul este ceva mai mare ca al unui profesor.
  Nu are masina de la stat, nu are secretara nu beneficiaza de pensie speciala.
  La noi conform referendumului trebuiau sa ramana maxim 300 de parlamentari.

  • Un parlamentar suedez ar trebui să fie în primul rând…suedez!
   Când ți-ai făcut etnogeneza pe malul Eufratului e cam deplasat să emiți opinii despre Europa!

 29. Vă atacați între voi inutil, oricum nu contează faptul că (NU) intrăm în Schengen!

  • Este important să fim admisi în spațiul Schengen și foarte util. Problema e că și în UE suntem admiși cu rezerve. Nu ne putem considera integrați până nu scăpăm de MCV și asta e o problemă internă reală. Narativul bazat pe merit și polemica în sensul acesta nu are sens. Nu este vorba despre niciun merit ci despre cum funcționăm că stat. Statul român este toxic pentru cetățenii proprii și deja este toxic și pentru cetățenii UE. Europarlamentarii români sunt complet rupți de realitate. Prezența lor în PE nu este utilă nici Europei nici României, sunt politruci ratați, cu mentalități comunistoide, rătăciți într-o lume pe care nu o înțeleg.

 30. În principiu, argumentul suedez privind statul de drept și independența justiției pentru opoziția la accederea României în Schengen este corect.

  …Dar, nu are legătură cu cerșetorii, aceștia călătoresc liberi în UE și acum.

  Apoi, într-adevăr, negociatorii români (inclusiv din MAE) par să fie incompetenți.

 31. Tot felul de comentatori mai sus care fac parte din categoria celor care au impresia ca daca sesizeaza defecte ale romanilor ei fac parte din alta casta – superioara.
  Nu fratilor tot romani sinteti si voi, tot asociati cersetorilor sunteti si voi. Desigur ca nu este corect acest lucru dar se intampla tocmai din cauza celor ca voi care nu au pic de demnitate. Pana cand noi romanii nu ne vom vedea pozitiv , chiar daca avem bune si rele, ceilalti nu ne vor vedea altfel.

  • Adevărat Comentariu! Respect!!

  • În ce țară trăiești?
   Cum trăiești?
   Cine te conduce?
   Ești umilit în propria țară și te consideri demn!
   Dosarul Revoluției, 10 august 2018, referendumul pentru parlament cu 300 de parlamentari sunt tot atâtea dovezi că nu contezi iar votul tău a fost mereu deturnat.
   În numele cărei demnități vorbești ?

  • @Pictor Vonta
   Traiesc in Romania. Faptele de care spui sunt adevarate dar eu nu las resentimentele sa ma chinuie in legatura cu faptele rele comise de unii semeni ai nostri. Le retin doar pentru a incerca sa le schimb, atat cat imi sta in putere , in viitor. Resentimentele nu schimba nimic Pictore, ele doar ne macina. Dar pentru a-ti putea reprima resentimentele trebuie o anumita evolutie spirituala. Cred ca si aceasta evolutie spirituala este ce asteapta strainii de la noi. Nu toti o au dar majoritatea poporului o are si se cheama “bun simt”.

  • Aveti idee cati romani si-au luat si alta cetatenie? S-au stabilit in tari din Veste, iar copiii lor nici nu mai stiu romaneste? Asta se intampla pt ca majoritatea dacilor liberi voteaza de 32 de ani acelasi FSN(cu denumiri diferite), pastrandu-ne astfel locul de cea mai prapadita tara din UE. Deunazi, o tanara afirma ca cea mai mare realizare a ei e ca a scapat de Romania. Cei care inoata in acvariu, cred ca ala e oceanul, adica nestiind cum e in civilizatie, cred ca Romania e paradisul.

  • Didina
   La nivel mondial, sunt aproximativ 1,5 miliarde de oameni care trăiesc în sărăcie. Iar aproape 800 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă.
   Va veni vremea când oamenii vor migra cu milioanele nu din cauza sărăciei, ci din cauza schimbărilor climatice! Iar unele țări vor fi înghițite de ape!
   Eu aș sfătui-o pe acea fată nu să migreze într-o altă țară, ci pe altă planetă unde omenirea nu e amenințată cu extincția în mai puțin de 100 de ani!

  • @😁
   Despre ce vorbești!
   Nu este vorba despre resentimente.
   Este o situație concretă în care trăiești și pe care UE o evaluează ca să te determine să o remediezi. Punct!
   Ceea ce consideri demnitate este doar un orgoliu fără obiect, iar în acest context este exclusă orice evoluție spirituală.
   În plus trebuie sa admiți că dacă vrei să trăiești civilizat trebuie sa respecți regulile lumii civilizate.
   Atât de simplu e!

  • @Cris
   Cum poti sa dai asemenea sfaturi, cand cea mai faina planeta gasita vreodata in galaxie este asta?
   Doar pentru ca niste isterici ecologisti iti repeta zilnic o conspiratie care pleaca de la un adevar? Au dat in bobi?

  • @ Didina
   Este regretabil ca multi romani isi abandoneaza tara.
   Esti sigura ca sunt fericiti ?
   Multi dintre romanii care isi parasesc tara o fac fiindca nu reusesc in viata. Interesant este ca cei care reusesc in strainatate sunt cei care oricum ar fi reusit (sau au reusit anterior) si in Romania. Ceilalti, cei care nu reusesc in tara dar nici afara cauta justificari si vinovati ( altii decat propria persoana ).
   Nu mai poti vorbi astazi de acvariu cand tehnologia si libertatea de miscare iti permite sa vezi ce se intampla in orice coltisor din lume.

  • bbcearth.com/a-moment-in-the-sun

  • @Pictor Vonta
   Despre ce situatie concreta care trebuie remediata vorbesti ? Indeplinim conditiile din acordul pentru integrarea in Shengen de 11 ani.
   Pictore, e mai bine ca nu intram in Shengen fiindca oricum suntem groapa de gunoi a Europei. Ce ar fi daca nu ar mai fi granite. Tot gunoiul din tarile “civilizate” ar fi aruncat in Romania. Sa nu ma iei cu “coruptia” ca de aceea gunoi etc. Nu accept aceasta idee intrucat in coruptie sunt totdeauna 2. Unul este cel “civilizat” care arunca gunoiul in loc nepermis si celalt este cel care il culege si se bucura de el ( in acest caz Romania).

  • Situația concretă despre care ar trebui sa vorbim este MCV-UL.
   Nu ne putem considera integrați în UE dacă nu rezolvăm toate problemele legate de MCV. Spațiul Schengen vine după.
   Și este surprinzător cum cred unii că dacă am copiat o organigramă un ROF fișele posturilor și am dotat tehnic punctele vamale suntem pregătiți tehnic.
   Asta e România care în 33 de ani a mers mai degrabă înapoi „facandu-se că lucrează”.

  • @alien, cineva etcaetera: am stat 3 luni sa le dau consultanta cu privire la extinderea aeroportului Arlanda, avand propria firma de proiectare, nu de spalat veceuri. Henri Coanda poate ramane la nivel de autogara, din partea mea.

   Voi sunteti dovada vie a faptului ca nu meritam mai mult decat suntem. Traumatizati ca popor, ca natie, asta suntem si de asta ne uram unii pe altii.

  • Deci tot apare aceasta idee ca de 30 de ani romanii voteaza acelasi FSN. Pai nu stiu cum sa va explic dar alte alternative nu au fost si nu sunt. Sa zicem ca singura exceptie ar fi fost primele alegeri dupa revolutie cu Ion Ratiu , Coposu si Campeanu.
   In rest praf si pulbere, conventia si Constantinescu l-au adus pe nea Ilici inapoi, apoi lumea a crezut ca scapa de PSD cu Nastase si au adus unu mai rau ca el, Iohanis cu Ponta … ce sa alegi, usr cu Barna 😁😁😁 sau Ciolos … -s-a votat ce s-a putut, raul mai mic cum s-ar zice.
   Nu cei care au ales sunt de vina ci naravurile celor ce akung la putere

 32. probabil califatul Suediei ar trebui scos din Schengen… si apropo, fraerii astia mai vor in NATO sau nu? ca si asa au de facut niste epurari printre extremisti, sau asa i-au promit lu Erdogan.

 33. Vad ca un comentariu obiectiv , nu este permis a fi publicat pe acest site.
  Trebuie neaparat sa fii USR-ist si antiroman ca sa ai acces cu un comentariu !!!

 34. Nu vi se schimba cu nimic viata, Schengen sau nu. Pentru voi, diferenta consta in a putea sta in Europa Centrala sau de Vest, peste 90 zile. Exact cum pentru noi, cei din Europa Centrala si de Vest, statul in Bulgaria si Romania, nu poate depasi 90 zile.

  Pentru firme se schimba. Va agitati total degeaba.

 35. Ruslan,
  Aur o sa ajunga la putere cu ajutorul vostru si lipsa de respect pentru romanul de rand.
  Asa sunteti voi usereii, o adunatura de asistati social cu pretentii de diva cu oo.

 36. Turcia se opune aderării Suediei la NATO, de ce nu am face-o si noi ? Dacă nici acum în actualul context nu o facem ceva presiuni atunci când?

  • Noi nu avem lideri.
   Nu avem „barbati de stat” .
   Nu avem demnitate !

  • Treabă românească să crezi că dacă te opui intrării Suediei in NATO intri în spațiul Schengen!
   Ce aveți in cutia craniană?

  • Nu e treaba Romaneasca – e pragmatism vestic.
   Marea Britainie a blocat tot ce nu i-a convenit in UE – tot treaba Romaneasca a fost?
   Nu Schengen? Atunci nu, nu si nu la tot.

   Suedia vrea in NATO? Nu. NATO e ok si fara Suedia.
   Cat profit face IKEA? Raspuns: 257% crestere profit in 2021, cu numai 13% crestere a cifrei de afaceri – CE magie au facut oare?
   Unde se duce profitul?

   Etc.

   Parlamentul European a spus ca am indeplinit toate conditiile sa intram in Schengen. Daca muschiul lor nu vrea – trebuie sa avem si noi tarie de caracter. Eu m-am saturat de pozitia ghiocelului. MCV nu are legatura cu Schengen.

  • @Trodor
   Profitul (beneficiile) unei societati care evolueaza in tara DV, se impoziteaza la sursa, in tara Dv. Iar suma ramasa dupa impozitare, poate intr-adevar fi virata in tara mama a societatii, insa… se mai impoziteaza odata, local.
   De aceea, marea majoritate à societatilor prezente in tara Dv, au creat structuri romanesti (care fac parte din societatea mama) si nu scot restul beneficiilor din tara Dv. Renault, Auchan, Carrefour, Decathlon, Société Générale, au creat filiale romanesti (Dacia, BRD, etc) si beneficiile ramase in urma platilor impozitelor in Romania… raman in Romania

  • @Trodor
   Bine mă!
   Ai descoperit pragmatismul lui Gică – contra.
   Când nu ești bun de nimic trebuie să te și fălești.
   Treabă românească de dat cu mucii-n fasole.
   Acum poate pricepi cum e să îndeplinești condițiile tehnice, dar sa nu le poți aplica.

 37. Asta in timp ce slugoii de la Bucuresti au semnat cu doua maini, pe repede inainte, ratificarea acordului de aderare al Suediei in NATO :)))

  • Nea Ilie problemele tale nu se rezolvă dacă moare capra vecinului.
   Dar poți apela la un psihiatru.

 38. Acum vreau sa imi explice Iohanis sa inteleg si eu cum noi suntem OK sa intre Suedia in NATO, dar Suedia nu e ok sa intram in Schengen – pai mai suntem aliati sau nu mai suntem?

  Vreau sa mi se explice!!!

  • Iohannis are multe de explicat, dar cu problema ta nu are nicio treabă.
   Cele două chestiuni invocate nu au nicio legătură una cu alta chiar dacă se înghesuie pe un singur neuron.

 39. Imi plac toti Auristi de latra la asta, dar acest grup de politicieni din Suedia sunt echivalentii lor in ea .. Cam asa ar arata o europa a auristilor, ura intre toate tarile.

  • Relativ – inexact
   Absolut – irelevant
   Ai întors-o din condei antiUE ca să zici ceva.
   Cât ești plătit?

 40. Ca raspuns putem sa afirmam ca nu este in interesul Romaniei ca Suedia sa fie in NATO. Turcii au stiut sa negocieze votul lor, insa noi nu!

 41. Sigur, tu și Putin veți fi primii consultați.
  Acum poți să-ți iei pastilele!

 42. Pe coloana asta de comentarii,parcă s-au întalnit fruntasii cu repetentii.Logica folosită îi tradează pe repetenti,cu argumentele lor puerile,tot sperand ca mai sunt rătăciti care sa le înghită.
  Tarile nordice au in vedere acest indicator dezolant al cersetoriei,”sport”practicat de CONCETATENII nostri.
  Pănă cand statul de drept,cocoțat de Iliescu si Năstase pe tot mai numeroasele „pagode cu turnulete”,nu va fi dat jos de acolo,noi n-o sa putem fi în rand cu lumea civilizată.

 43. România este condusă de mafioți care mictioneaza pe justiție și pe statul de drept. Nu-i putem păcăli pe toți, asta e!