G4Media.ro

Opoziția a depus semnăturile de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare pentru respingerea…

Opoziția a depus semnăturile de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare pentru respingerea ordonanței lăcomiei, abrogarea Legii recursului compensatoriu și dezbaterea bugetului

Opoziția a depus solicitarea de convocare a unei sesiune parlamentare extraordinare în perioada 28-31 ianuarie, care să aibă pe ordinea de zi respingerea ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, abrogarea Legii recursului compensatoriu, dezbaterea bugetului de stat. 114 deputați ai PNL și ai partidelor de opoziție USR, PMP și neafiliați aparținând Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului.

„Domnii Dragnea și Tăriceanu, plecați în vacanțe, nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Astăzi, am depus solicitarea și lista de semnături cu mai mult de o treime dintre deputați pentru convocarea, de urgență, a unei sesiuni extraordinare pentru: respingerea Ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, ordonanța care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăcește populația, blochează creditarea și alungă investitorii; abrogarea legii privind recursul compensatoriu și stoparea de urgență a infracțiunilor săvârșite de eliberații lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranța și integritatea fizică a românilor; dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investițiilor, pentru predictibilitate în mediul economic și social“, a declarat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

Ea a precizat că PNL a strâns 114 semnături de la deputații PNL, USR, PMP și Pro România pentru convocarea unei sesiuni extraordinare.

„Președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru! Parlamentul trebuie să iasă din vacanță și să ofere soluții la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deținuți, a creat un haos în toată țara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deținut care a fost eliberat de prevederile acestei legi. De asemenea, să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile românești prin taxe suplimentare, a stopat orice investiție a operatorilor de comunicații și vor produce scumpiri în lanț pentru populație la toate facturile.
Nu în ultimul rând, Parlamentul trebuie să primească și să dezbată Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. România are nevoie de un buget de dezvoltare. Atenție! Buget de dezvoltare – nu buget de subzistență pentru români și pentru căpătuiala baronilor“, a subliniat Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL a mai declarat că, „dacă Dragnea a închis ușa avionului privat și a plecat în vacanță, este treaba lui, însă Dragnea nu poate închide și ușile Parlamentului, ci este obligat, prin semnăturile opoziție, să deschidă lucrările Camerei Deputaților și să dezbată de urgență aceste legi“.

Potrivit Regulamentului, „Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare. Convocarea Camerei Deputaţilor se face de către preşedintele acesteia“.

Foto: Raluca Turcan/ Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. STAI ASA, NU DA NAVALA. SA DEA TODIRAS ORDONANTELE. PENTRU VOI TOTI, MaRTIRILOR.

    • Cand spui „pentru voi toti, martirilor” te referi la cei 114 parlamentari care au initiat aceasta actiune? Ca nu mi-e clar.

  2. Strategie gresita a PNL, ca de obicei, pentru ca in Sparlament nu vor reusi nimic niciodata in actuala legislatura. PNL ar fi trebuit sa actioneze de asa natura incat sa castige increderea electoratului, iar in momente ca acesta sa-l poata mobiliza cu usurinta si sa iasa in strada alaturi de el si de alti cetateni cu simt civic. DOAR CU STRADA SE MAI POT REZOLVA LUCRURILE, ce nu s-o fi inteles in 2 ani!

    • Marcele, de ce „strategie gresita”? Regulamentul de functionare spune clar ca la cererea a o treime din numarul de parlamentari se convoaca sesiunea extraordinara. Ca asa aprobi sau nu ordinea de zi, trebuie sa te intalnesti si sa supui la vot, iar psd-draknea nu mai are majoritatea in camera deputatilor.

  3. Foamea fara masura desfigureaza omul…

  4. PNL-ul nu mai exista … a murit cand sa aliat cu PDL-ul… Adevărații PNL-ilsti îl vor inapoi le Crin Antonescu … aceasta creatura Orban mânjită de securitate este schimonosita de frica … daca i se rejudeca dosarul inchis ??? Acel dosar pt care si vândut demnitatea lui Johanis… A distrus PNL-ul el si aceea traseista blonda

  5. Pnl febra galbena e…..