G4Media.ro

Opozantul Kara-Murza le cere rușilor să nu “dispere” după moartea lui Navalnîi…

Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Opozantul Kara-Murza le cere rușilor să nu “dispere” după moartea lui Navalnîi / Putin, un bătrân răzbunător, fricos și lacom, care își menține stăpânirea morții distrugând tot ceea ce percepe ca o amenințare

Opozantul încarcerat Vladimir Kara-Murza le-a cerut joi rușilor să nu „dispere” și să continue lupta pentru democrație, după moartea în închisoare a lui Alexei Navalnîi, transmite agenția AFP.

„Încă nu mă pot împăca cu ceea ce s-a întâmplat, nici din punct de vedere rațional, nici emoțional. Dar dacă cedăm în fața tristeții și a disperării, exact asta vor ei. Nu avem dreptul să facem asta, le suntem datori tovarășilor noștri căzuți la datorie”, a declarat dl Kara-Murza, vorbind la o audiere în instanță prin videoconferință.

Prieten de lungă durată al lui Alexei Navalnîi, Vladimir Kara-Murza a fost, de asemenea, un apropiat al lui Boris Nemțov, un alt opozant ucis în apropierea Kremlinului în 2015.

Kara-Murza a reușit să transmită un mesaj publicat marți pe rețelele de socializare de către echipa sa.

„Responsabilitatea pentru moartea lui Alexei Navalnîi îi revine personal lui Vladimir Putin, întrucât Alexei era prizonierul său personal”, a scris el.

„Un bătrân răzbunător, temător și lacom își menține stăpânirea morții distrugând tot ceea ce percepe ca o amenințare la adresa puterii sale”, a adăugat opozantul, referindu-se la președintele Vladimir Putin.

Kara-Murza, cetățean ruso-britanic, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a fost acuzat de trădare, de răspândirea de „informații false” despre armata rusă și de menținerea legăturilor cu o „organizație indezirabilă”.

Aceasta este cea mai grea pedeapsă impusă unui opozant din istoria recentă a țării. Potrivit susținătorilor săi, acesta se află, de asemenea, într-o stare de sănătate foarte precară, ca urmare a faptului că a fost otrăvit de două ori în trecut.

În mesajul său, el a spus că a aflat de moartea lui Alexei Navalnîi de la radioul din celula sa în 16 februarie, ziua în care administrația închisorii a emis un scurt comunicat în care anunța moartea principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Din închisoarea sa din Siberia, Kara-Murza și-a exprimat speranța de a „transforma Rusia într-o țară democratică europeană normală și liberă”. „Alexei a spus: nu renunțați. Este imposibil să renunți”, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...