G4Media.ro

OPINIE Cum am fost înjurați și jigniți de Mădălin Hodor, Mihai Demetriade…

sursa foto: Colaj G4Media

OPINIE Cum am fost înjurați și jigniți de Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru pentru că am arătat cum TVR a spălat Securitatea comunistă

La sfârșitul lui iulie am publicat în G4Media un articol despre cum Securitatea comunistă a fost spălată la televiziunea publică TVR, într-o emisiune în care se vorbea despre ”șansa femeilor” de a intra în sistem și în care securiștii erau prezentați drept oameni ”absolut minunați, cu greutăți, onești”. Emisiunea punea sub semnul întrebării mai multe fapte ale Securității, folosind declarațiile audio ale unor foste securiste. TVR nu a intervenit nicio secundă cu precizări și informații despre torturile și crimele Securității.

Două zile mai târziu CNA s-a autosesizat și a cerut un raport de monitorizare a emisiunii și a sesizat CNSAS cu privire la producția TVR.

În tot acest timp, TVR nu a răspuns solicitării trimise pe e-mail, nu a formulat un punct de vedere public și nu a transmis vreun drept la replică. TVR nu a răspuns, de fapt, nici până astăzi.

În schimb, eu și colegii de la G4Media am fost înjurați și jigniți de Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, angajați CNSAS, și scriitorul Florin Iaru. Niciunul nu a explicat însă unde am greșit în articol sau ce informație a fost prezentată incorect. Cea mai recentă reacție a fost a lui Florin Iaru, în 12 august, la trei săptămâni de la articolul despre emisiune.

A doua zi după reacția CNA, Mădălin Hodor publică un mesaj pe Facebook în care ne înjură de morți, ne face ”jegoși”, ”lăutari”, ne cere să ”dăm jos labele de pe adevăr” și spune că s-a enervat atât de tare de ”linșajul emisiunii”, încât o să scrie despre asta. Mădălin Hodor anunță că oamenii vor fi ”și dezamăgiți”, dar ”și uimiți” de ce va scrie.

După două zile, istoricul de la CNSAS publică pe Facebook un mesaj lung la finalul căruia se identifică printr-un hashtag cu emisiunea TVR, ”#JeSuisAdevaruriDespreTrecut”, dar nu spune nimic despre conținutul acesteia.

Începe mesajul prin a lăuda echipa TVR care realizează emisiunea și spune că ar trebui apreciată pentru că a ajuns la 271 de episoade. Apoi curg jignirile la adresa mea, a colegilor și cititorilor G4Media.

Cititorii mei ”nu citesc decât titlurile”, iar toți ”cei care au discernământ ar fi trebuit să închidă articolul” după primul paragraf, în care am sesizat că emisiunea a fost difuzată la patru zile după ce G4Media a publicat integral proiectele de legi privind securitatea națională, care sporesc semnificativ puterile serviciilor secrete.

Apoi, Mădălin Hodor imaginează scenarii despre ce aș gândi eu, iar pe scenariile făcute de el, spune că ”fur curent”.

Istoricul CNSAS nu se oprește din atacurile la persoană și cere să ieșim din presă, pentru că suntem manipulatori, hateri și securiști, apoi indică (în mod greșit) unde este sediul redacției G4Media. Nu explică de ce suntem hateri, nu arată unde am manipulat, nu aduce niciun argument.

Subliniază că sunt tânără și mă face ”găină beată care se excită” la construcțiile securiste. Mă acuză că sunt responsabilă de ”un val de hate” care a pornit împotriva TVR, că am implicat televiziunea într-un scandal public și că din cauza mea au existat ”zeci de indignări și reclamații”.

 • Notă: În articol am prezentat, pe minute și secvențe, fără aprecieri personale, declarațiile care au fost făcute în emisiune și informațiile prezentate și am remarcat faptul că TVR nu a intervenit să explice ororile comise de Securitate, care a fost pusă astfel într-o lumină favorabilă.

Angajatul CNSAS continuă spunând că am scris ”tâmpenii”, dar nu arată care sunt acestea, și mai spune că ar trebui să-mi demonteze afirmațiile din articol, dar NU o va face pentru că ”subiectul e prea vast”.

Îi numește pe cei care ar urma să nu fie de acord cu el (dacă ar scrie) ”băgători de seamă” și ”specialiști de serviciu” care ”vor sări cu topoarele”. Refuză să vorbească despre conținutul emisiunii pentru că ”se gândește la doamnele de la TVR” care ar fi supuse ”unui nou val de hate” și nu dorește ”să le prejudicieze”.

În concluzie, ce am făcut eu este ”lăutărism istoric”, apreciază angajatul CNSAS.

Mădălin Hodor indică eronat și modul în care CNA a reacționat după articolul meu, spunând că ”emisiunea a fost, la presiunea mediatică, reclamată la CNA”, când, de fapt, CNA s-a autosesizat, conform declarației lui Valentin Jucan consemnată de G4Media.

Istoricul CNSAS își încheie mesajul la fel cum a început: Apără TVR și echipa care a realizat emisiunea, anunțând public că se cere a fi invitat la CNA ca să explice de ce realizatoarele emisiunii nu au greșit și cum au fost supuse oprobriului public din cauză că ”cineva a simțit nevoia să scrie o mizerie”, persoana fiind ”lipsită de competență pe subiect”.

În comentariile postării, mai multe persoane îi cer insistent lui Mădălin Hodor să își spună părerea despre emisiune, spunând că au urmărit episodul cu femeile din Securitate și nu li s-a părut în regulă.

Istoricul CNSAS refuză, subliniind că nu vrea să comenteze conținutul emisiunii, adică exact ceea ce a fost analizat în articolul G4Media: doar conținutul. Mădălin Hodor mai spune că așteaptă să i se ceară ”opinia profesională” de către persoane ”abilitate” ca să comenteze emisiunea. La unele insistențe răspunde cu ”nu ați înțeles nimic” și ”faceți parte din publicul țintă al articolului”, apoi spune că poate va scrie, dar după ce se va pronunța CNA în cazul emisiunii TVR. De ce contează decizia CNA? Cu ce ar schimba decizia CNA, indiferent care ar fi ea, conținutul emisiunii sau opinia lui Mădălin Hodor asupra conținutului emisiunii?

Imediat după mesajul lui, un alt istoric CNSAS, Mihai Demetriade, publică o postare pe Facebook în care consideră că emisiunea este „bună chiar dacă cu nuanțe și diferențe”.

Nici în mesajul lui nu e clar unde e greșit articolul și ce nu e scris corect, dar consideră materialul ”un derapaj critic” și o ”înfierare proletară”. Între timp, Mihai Demetriade a șters postarea sau i-a schimbat regimul de acces din public în privat.

Cei doi istorici CNSAS care nu au comentat conținutul emisiunii, dar au înjurat sau jignit G4Media sunt aceeași care au scandalizat familiile victimelor Experimentului de la Pitești, în 2019. Mădălin Hodor a spus despre victime că sunt ”căcați cu ochi care se torturau între ei pentru un blid în plus”, iar Mihai Demetriade a apreciat că ”victimele nu sunt chiar victime”. CNSAS s-a delimitat atunci de ei.

Cea mai recentă reacție a fost a scriitorului și jurnalistului Florin Iaru, ieri, la trei săptămâni de la articol. Nici el nu a indicat, concret, eventuale erori din articol, dar a concluzionat că sunt prea tânără și nu citesc suficient.

Florin Iaru a publicat un articol în Cațavencii, în 12 august, în care redacția G4Media este desconsiderată, la fel și eu: ”La vîrsta ei, cu redacția ei, e mai ușor cu scrisul decît cu cititul”. Mădălin Hodor publică imediat o postare pe Facebook accentuând că scriitorul ”a spus perfect”.

Florin Iaru consideră că realizatoarea emisiunii ”a fost trecută prin răzătoare”, deși nu am făcut nicio apreciere la adresa ei, și spune că emisiunea este ”nevinovată”, deși recunoaște că jurnalista le-a lăsat pe angajatele fostei Securități să vorbească ”libere ca păsările cerului”.

Scriitorul găsește o explicație pentru care TVR nu a intervenit cu precizări despre crimele și torturile Securității: Florin Iaru spune că exact acesta era scopul emisiunii, să îl facă pe spectator ”să gândească, să reacționeze în fața răului, să simtă indignare”.

Cum rămâne însă cu spectatorii care nu știu ce a însemnat Securitatea? Care nu știu ce a fost acest instrument criminal, cu ce s-a ocupat el, ce metode folosea, câte vieți a furat, cum a nenorocit? Ce șansă au acei spectatori, care sunt din ce în ce mai mulți cu trecerea timpului, să simtă indignare? Cum pot ei reacționa în fața răului?

În concluzie, problema mare cu această emisiune este că a prezentat unilateral punctul de vedere al Securității, fără ca el să fie demontat de o voce critică, ceea ce a transformat emisiunea într-o manipulare grosolană.

A lipsit din emisiune ingredientul principal: tocmai părerea istoricilor care să spună și să explice, după ce angajatele TVR au prezentat Securitatea în culori calde, care este adevărul despre această instituție a terorii din România.

Or, tocmai această mare lipsă a emisiunii se prefac cei trei apărători ai ei că nu o văd. Și tocmai pentru că nu au argumente valide să apere o emisiune de neapărat cei trei au recurs la simple jigniri și atacuri la persoană în lipsă de altceva.

Este totuși un mister cum anticomuniști profesioniști ca Iaru, Hodor și Demetriade au devenit subit atât de indulgenți și de înțelegători cu o tentativă, destul de grosolană altminteri, de spălare a Securității la postul public de televiziune la doar câteva zile după scandalul legilor securității.

Este ca și cum, stimați cititori, poetul Florin Iaru ar publica odele deșănțate ale poeților Vadim Tudor sau Eugen Barbu la adresa lui Ceaușescu, în Revista Cațavencii, fără niciun aparat critic, iar domnii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade l-ar aplauda frenetic, cu argumentul suprem că, în sfârșit, cititorii Cațavencii sunt puși să gândească cu mintea lor.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

136 comentarii

 1. saracu hodorica scrie numai beat pe facebook, deh e moldovean :DD

  • Se pare ca romanii nu merita democrația…trebuiau lăsați în kakatul lor patriotic de comunism…cel puțin pentru 99% din ei…pacat de morții de la revoluție…

  • La 33 de ani e la „Revoluție” ne conduc aceiași comuniști – securiști, Securitatea e tot Securitate – SRI + Jandarmeria, Partidul comunist e tot acolo – USL.
   Integrarea României in lumea civilizata se face in ritmul in care Nomenklatura comunista poate jefui avuția tarii fără a risca pușcăria.
   Ce-am rezolvat ?

  • Stimată domnișoară jurnalist.
   Dacă, într-adevăr, articolul dlui Hondor e plin de adjective, micuțul meu articol nu are nimic din ingredientele necugetate pe care le folosiți. Citez:
   „Cum am fost înjurați și jigniți de Mădălin Hodor, Mihai Demetriade și Florin Iaru”.
   Dacă sînteți onestă profesional, citați-mi și mie înjurăturile și jignirile. Și, dacă le găsiți, eu promot să vă ver scuze.
   Faptul că sînteți incultă nu e un păcat. De aia, oamenii învață cît trăiesc și, cînd pricep, își cer scuze.

  • D-le Iaru,
   Sunt de părere că d-șoara jurnalist s-a pripit un pic băgându-vă in aceeași oală cu slujbașii CNSAS-ului, un fel de „lu.pi paznici la o.i” hrăniți regește ca să pună cât mai des batista peste țambalul Istoriei, dar o mica curiozitate nu-mi dă pace: totuși, de ce ați simțit nevoia să luați apărarea femeii-sec.urist, din instinct galanton sau aveți convingerea că doar bărbatul-sec.urist a fost capabil de tor.tură fizică și psihică ?

  • @Iaru ”să gândească, să reacționeze în fața răului, să simtă indignare”. Ai vazut emisiunea? A fost spalare pe fata. Jurnalistic daca vrei sa trezesti reactii de genul trebuie sa ai o alta abordare, dar sunt convins ca stii de fapt.

  • Hau,hau .. mau,mau !! Eternul si fascinantul Românistan „ieuropean” si versatzii .. „intelectuali” utili .. ptr mafia statalã si hidra $€kuristo oligarhã („care este”) 🇷🇺👹🕴️💨💩

  • @iaru nu ești nimic altceva decât un comunistoid atât timp cât folosești „sînteti” si „cît” in loc de sunteți si cât. asa ca ma.rs in Rusia că acolo îți e locul.

  • #asd@asd,si eu sunt moldovean…sau ardelean,dar tu esti p.r.o.s.t .

  • Am vazut si eu luarile de pozitii dupa publicarea articolului initial de G4media si chiar ma intrebam de ce dl Hodor nu vine cu un punct de vedere argumentat, articulat si documentat. Afirmatii gen „fura curent” si „inculta” (din partea poetului Iaru) descalifica grav orice initiativa de a face lumina pt opinia publica. Felicitari G4Media ! Va urmaresc cu interes.

  • Ca să nu supere pe nimeni nici la Centenarul Încoronării din 15 octombrie 2022, România își ține Muzeul Național de Istorie în reparații din 2002, iar cercetătorii sunt pietoni săraci, pe când fosta securitate pare a avea azi urmași tot mai bogați, încât își poate lustrui convenabil imaginea. Mai întâi, a scăpat de incomodul dosar Fenomenul Pitești, în toamna lui 2019, când inclusiv Demetriade, Hodor și alți publiciști l-au socotit drept fenomen… legionar, și salut! Acum, aflăm că și sub Ceaușescu securitatea era cât se poate de drăguță, avea și fete cu ochi albaștri! Deci, tot înainte! Va urma.

 2. Cine este atât de filantrop , și te plătește ?

  • E vorba de resurse,se primesc eșantioane pe baza acestora se face ziaristica,unde toți la o adică scriu pentru propășirea țării benevoli foarte puțini majoritatea obligați de Doamna Foame, familie etc.
   Ori cine dăruiește altruist eșantioane?
   Bine că gm4 e încă independentă da și ei ca Eminescu când era sufleour la teatru.

  • Vedeți cum te deformează banul încasat în monedă exotică?! Nici picat cu ceară nu mai poți crede că pe lumea asta mai sunt și jurnaliști fără de prihană, financiar vorbind…

 3. Dezamagitor ca dl Hodor nu face deosebirea intre observati critice si eventualul ,,atac” la realizatori. Chiar el evoca ororile securitatii, din anii ’80, prin tortura psihica intr-un podcast pe yt. La fel, Florin Iaru a suferit din cauza securitatii. Oameni inteligenti, dar care se lasa dominati de resentimente meschine.

 4. Hodor ala e un taranoi cu aere de intelectual.

 5. Scuzați! E adevărat! Numai voi aveți voie sa înjurați! Să vă fie clar: lăturile pe care VOI le aruncați îndeamnă și pe alții să arunce cu mizerii! Asta ați adus în societatea românească! Acum, tăceți și înghițiți!

  • Nu ne arati si niste dovezi in sustinerea celor afirmate specialistule in lături?

  • Ce m.o.r.ț.ii m.ă-t.ii cauți aici dacă nu îți place, rusofil d.is.t.r.us ?

  • Ionut tu lucrezi part time ca postac sau ai norma intreaga ?
   Cat primesti in weekend ?

   Mai iesi la aer ca nu iti face statuie la partid. Faci doar munca patriotica.

  • Ionute, se uita securitatea pe ce postezi ca sa-ti dea banii de postare dupa ?

  • Johnuțe, du-te bă dreacu in lupa noastră…

  • @ Ionuț – Sa-mi arati si mie pe site-ul asta unde vezi opinii cu injuraturi si laturi, hai, vino cu argumente, postacule, nu cu minciuni.
   PS: Nu ma refer la comentariile anonime de la articole, asta cred ca ti-e clar.

  • @Kafka – citește comentariile de mai sus! Sunt aprobate de G4media deci pe placul redacției! Va mai amintiți și articolele cu m#ie PSD? Nu zic că nu ar merita zic numai de mesaj! 😁

  • Corect, ce mișto e când se cearta vechea securitate cu noua securitate

  • @Ionuț,
   Te rog să nu te legi de „m#uie PSD”! In primul rând obscen l-ați perceput voi, noi de cele mai multe ori l-am strigat cu „perdea”, adică „Nu e PSD”, in sensul negație că cel mai mare partid din Românica ar fi pe felie cu „vecinul” din Kiseleff 6…
   In al doilea rând tricourile au fost de calitate, iar imprimeul a rezistat cum nici măcar nu am sperat, așa că n-am să arunc un bun de calitate doar pentru că mesajul imprimat supără poporul învățat să aleagă doar după ce a încasat un litru de ulei și un kilogram de faină…
   PS. G4M nu blochează decât user-ii care calcă pe bec, adică pe cei care pun in pericol prin comentariile lor activitatea Redacției, iar atunci când o face de cele mai multe ori blochează de la 8 la 17, întrucât seara chiar și cel delegat să apese tastele „block” sau „delete” trebuie sa meargă la cumpărături sau altundeva…In rest nu e vorba de cenzura/blocaj în adevăratul sens al cuvântului, ci e vorba de un progrămel care triază cuvintele obscene și incomode, dar progrămelul devine confuz atunci când între litere introduci spatii sau puncte…

  • @Ionuț,
   Te rog să nu te legi de „#..e PZD”! In primul rând obscen l-ați perceput voi, noi de cele mai multe ori l-am strigat cu „perdea”, adică „Nu e PZD”, in sensul negație că cel mai mare partid din Românica ar fi pe felie cu „vecinul” din Kiseleff 6…
   In al doilea rând tricourile au fost de calitate, iar imprimeul a rezistat cum nici măcar nu am sperat, așa că n-am să arunc un bun de calitate doar pentru că mesajul imprimat supără poporul învățat să aleagă doar după ce a încasat un litru de ulei și un kilogram de faină…
   PS. G4M nu blochează decât user-ii care calcă pe bec, adică pe cei care pun in pericol prin comentariile lor activitatea Red.acției, iar atunci când o face de cele mai multe ori blochează de la 8 la 17, întrucât seara chiar și cel delegat să apese tastele „block” sau „delete” trebuie sa meargă la cumpărături sau altundeva…In rest nu e vorba de cenzura/blocaj în adevăratul sens al cuvântului, ci e vorba de un progrămel care triază cuvintele obs.cene și incomode, dar progrămelul devine confuz atunci când între litere introduci spatii sau puncte…

 6. In privinta lui Iaru, ce sa zic, nu toti imbatranim la fel, apoi, el a mai avut episoade d’astea de „scaldat” cu puternicii zilei (azi secu-i „la butoane” mai mult ca niciodata), si nici departe de „acoperitii” secu nu e din cate stiu eu! Ma rog, in privinta lui, macar nu-l platesc in mod direct (ca altfel…nu stiu) din taxe si impozite, pe cand pe ceilalti doi ii platesc, in calitate de „salariatI” CNSAS…rusine lor, imi vreau banii inapoi, nu mai vreau sa-i platesc! La modul cum se exprima Hodor asta, nu numai ca n-are nimic in comun cu un „istoric”, dar e atat de „golan” ca nici galeriile de fotbal nu cred ca l-ar primi in randul lor! Fie la el si familia lui, acolo!

 7. N-am văzut emisiunea TVR, n-am citit articolul care l-a decompensat pe Hodor.
  Dar sunt niște adevăruri absolute:
  1. TVR e o mizerie, Sărmăluță – Cristache + Coroiu – Cristoiu ne-au de.z.g.ustat la ora de maximă audiență vreo 2 ani. Așa ceva nu mai poate fi iertat vreodată
  2. Hodor e un obez cu ceva securiști p.r.i.nşi la pal.m.a.r.es. Suntem în Romania, nici acum mare parte din arhivele se.c.u.r.i.tății nu au ajuns la Cnsas. Au fost expuși doar cei pe care SRI-ul a vrut să îi expună, cazul Petrov -B.a.se fiind exemplul clar. Dosarul a ieșit la iveală după ce B.ase nu mai era util. Probabil și Varanu uitase tabla împărțirii cand a fost expus și băgat la zdup. Rezultă clar că Hodor e al „sistemului”, chiar dacă o știe sau nu.

  • Știți nu e așa care e diferența între TV USR și o televiziune națională, plătită din taxele tuturor românilor, majoritari nefiind rezistenții!? Dacă vreau sa aflu punctul de vedere al USR și SRI sau pe Digi24 De aceea ai telecomandă!

  • Ionute maica, da tu ce cati prin ograda noastra, ca aci nici macar telecomanda nu-ti trebe, te-ai ratacit, sau e…”cu intentie”?! In alta ordine de idei, TVR-ul lu peste, e d’aia „publica” (ca-i ea confiscata de „ai tai”… asta-i alta poveste), e platita inclusiv cu banii „rezisti-lor”/USR-istilor de-ti stau tie in gat (esti marcat rau de ei, mai copile), tu tot…la luna, nu te ia nimeni „de serios”, da tu nu si nu….o fi pe linie de partid departamentul „lipit afise virtuale”?!

  • @Adriana – dacă vreodată o să vezi că eu postez înjurături atunci….. mai vedem! Eu vă spun doar că să nu vă plângeți că nu sunteți mai buni decât TVR! Nu am să înjur NICIODATĂ G4media chiar daca nu sunt de acord cu ei!

  • Ionuț
   Nu doar că ești un postac plătit, dar nici nu prea te duce mintea.
   Digi 24 este post de propagandă PNL 100%.

 8. Niste Dinu Paturica sperand ca acum o sa le dea si lor ceva timp „pe sticla” TVRul USList 🙂
  Dinesti de o calitate inferioara

  • @ unOarecare
   Adevarat si in acelasi timp foarte trist. O analiza extrem de precisa a lucrurilor.

 9. Va simpatizam si va sustinem!

 10. Noua sekuritate este infiltrata peste tot, inclusiv la CNSAS, a racolat si „scriitori” ratati ca Iaru, si reactioneaza violent cand se spune adevarul in G4 despre vechea sekuritate. Azi, 95% din presa e cumparata de PSDPNLUDMR, cu bani publici, si canta ode sekuritatii lui Ceausescu. TVA, Latrina3, RTV, iRealitatea, B1, toate fac parte din aparatul de propaganda USL, sunt de partea mafiei sekuriste vechi si noi, reunita guvernamental de Iohannis.

 11. „Intelectualii” cu epoleţi au recepţionat ordinul pe unitate şi ordinul se execută nu se discută!

  PS: Cine crede că CNSAS este altceva decât un prezervativ al fostei şi actualei Securităţi să se întrebe ce rezultate notabile a produs această instituţie căpuşă pe bani publici unde s-au inventat posturi pentru toţi ciocoii securoi.

 12. Stii cum e? Ajungi ceea ce consumi
  Ei daca au citit numsi comunism oare ce au ajuns?
  Dezamăgitor comportamentul acestor oameni.
  Am vazut emisiunea de la TVR si mi s a facut greata.

 13. niste laudaci ai securitatii cu apucaturi de securici

 14. Istorici CNSAS? Ce e aia?
  Limbajul lor ii descalifica pentru orice activitate intelectuala. Iar atacul virulent la persoana ii descalifica pentru orice activitate publica. Intr-o tara normala. In Romania capturata, însa, ambele ii recomandat pentru propaganda de partid si de stat.
  Ce lipsește din articol este un scurt bio al indivizilor, sa știm ce partid i-a pus acolo unde i-a pus si pe cine servesc ei de fapt.

 15. Sa vedeti ce frumos il spala institutiile statului roman pe Ceausescu insusi. Vizitati vila somptuoasa cu piscina interna din Primaverii in care au locuit ana***betii. Nici maca o singura data nu e numit dictator sau cr***nal. Abuzurile, crimele, violarea drepturilor individuale si civile, megalomania, teroarea psihologica instaurata, munca fortata si condamnarile politice la puscarie, politia politica a securitatii, demolarile abuzive, bagarea Romanei in faliment in anii 1980 si frigul si foamea care au urmat, nimic , absolut nimic. Numai despre cum mancau ceausestii rosii si legume romanesti. Greata suprema.

 16. Ca să înţelegeţi care e dilema noastră trebuie să vă facem introducerea şi să vă spunem că sunt două ramuri principale de nebuni:
  ——————
  -(1) – Sunt cei la care arată toate semnele că sunt sănătoşi la cap dar nu reuşesc să treacă testele psihologice.
  -(2) – Sunt cei la care arată toate semnele că nu sunt sănătoşi la cap dar reuşesc să treacă cu brio testele psihologice.

  Dilema noastră este: din ce categorie de nebuni credeţi că fac parte, dintre cei care nu sunt conştienţi că sunt nebuni sau dintre cei care sunt conştienţi că sunt nebuni şi le place?……Vă dăm şi o ajutătoare: aceeaşi întrebare şi la acelaşi răspuns veţi ajunge şi în legătură cu PSD şi PNL deşi răspunsurile sunt diferite pentru fiecare dintre ei dar scopul care îi uneşte e acelaşi, e posibil ca acuma să înţelegeţi.😏

 17. Secur1tatea romaneasca odioasa este si va fi.
  Marii istorici nu discuta cum se scria la comanda pe vremea secur1stilor ?
  Sau cum erau pers3cutati si t0rturati ? Nu au bun simt pentru ca nu respecta pe cei care au suferit.

  Concluzie : Cine se mai uita la TVR ? De ce mai exista TVR ? De ce se baga atati bani in TVR ?

 18. Niste cârnați care au dat de bani și influența,iar acum și-ar vinde și neamurile pentru a spăla Securitatea…

 19. nu stiu ce asteptari aveti de la un neica nimeni ca Iaru. un „om al strazii” in literatura romana si un disperat dupa o clipa de atentie din partea oricui. nu-l mai bagati in sema si nu-i mai pomeniti numele, nici macar in sens negativ. e un nimeni…

 20. Se plătește atât de bine la TVR, de ajung să se lepede toți de orice urmă de bun simt…?!
  De unde vin banii, de la PNL sau de la PSD ?

 21. Ha,ha,ha! Ce știe USR? Să se plângă! Pe 10 august aruncă cu bolovani în jandarmi 8 ore, dau ăia cu gaze, auleu ce ne-au făcut!
  Scriu un articol în care îi jignesc pe ăia de la TVR, ăia răspund, auleu ce ne-au făcut!
  Nu consum TVR, vorbesc de principii!

  • Vorbesti ca sa nu taci, de fapt. Cu pietre aruncau galeriile aduse de PSD ca sa dea o scuza jandarmilor sa atace.

  • Mai e cazul să-ți explic că bolovanii erau scrijeliți in atelierele din Kiseleff10 cu mesajul:”De la Daddy, cu dragoste!”, iar cei însărcinați să-i arunce aveau piepturile tatuate cu numele echipelor preferate, cei mai mulți cu „Câine Roșu până la final!” și „Hai „U” Craiova! Olguțo, te iubim/ Că ca tine nu găsim!”…?!

  • Maica, tu postezi p’aci nu de ieri d-alaltaieri (la fel ca Ionut, Eugen si altii – poate sunteti numa 1…2, stiu eu?), da, in mod sigur, principiile nu te/va da/dau afara din casa, asa ca…”ciocu mic” pe tema asta!

  • Fiți mă bărbați și asumați-vă! Și acum pe 10 august mai să vă bateți între voi! Bot cu aialaltă și-au distrus aparatele! Nu mai mințiți! Copy ați dat cu bolovani și ați fost complici pentru că nu ai permis jandarmilor să îi ridice! 10 august = mineriadă!

  • Dupa cum comentezi pe aici cred ca n-ar fi deloc rau sa consulti un psihiatru.

 22. Hodor, pupacul progresului si tovarasul USRului :)))))

 23. Madmoazel
  Oricât ai fi de trufanda gazetărească văd că, totuși, ai veleități de ipocrizie și auto-victimizare degrab’ aducătoare de reach.
  Știi foarte bine că cei trei sar calul pentru că își apără niște amici de la TVR și bag seama că te așteptai la asta când ai publicat articolul acela.
  Ești fetiță mare, scrii la gazetă, treci mai departe!

  Textul de azi e cam de nota 6, ți-am scăzut un punct pentru ultimul paragraf: e foarte trasă de păr și prea mălăiață tentativa ta de a prelungi meleul, sper că ți-e clar că, pentru a fi luată în serios de cei trei, trebuia să vii cu un material cât de cât interesant nu cu faze de olimpiadă județeană de clasa a cincea! :)))))

  • Dumnezeule … comentariul asta pare scris fix de aia trei securici bosumflati la care se face referire in articol :))
   Pare ca fata are dreptate ca prea s-au inghesuit astia sa dea „replica” de „baieti mari”

  • Fătuca are dreptate clar, dar pozna celor trei este doar o smetie pentru o veleitară și n-are nici pe departe amploarea pe care demoazela o pretinde.

   Mai are mult până când vreunul din cei trei s-o trateze altfel decât la categoria „și altele“.
   Fix de aia nota 6: subiect bun, material sub-mediocru.

 24. G4 trebuie sa cenzureze orice comentariu sau opinie care contine invective.
  Si sa cenzureze orice raspuns care injura sau indeamna la violenta.
  Asta daca are pretentii de gazeta serioasa!
  Daca nu, e ca Romania TV dar in online.
  pe Ddigi24 nu postezi comentarii, iar pe Hotnews nu am.vazut înjurături ca aici indiferent cine ce scrie.
  Sunt de acord ca lumea sa comenteze si sa isi expună parerea in legatura cu un subiect , dar sa înjuri si sa jignesti autori, persoane sau alti comentatori nu e normal.

  Asa ca stimati.comentatori care faceti asta, lucrul asta spune foarte multe despre voi, in primul rand! Apoi despre Hodor sau Iaru… sau cine o fi cazul.in alte situatii.

  • Da buey bosulică așa facem, cum zici tu! Dar ce zici, până ne dăm noi păpucii cu cremă, ne pupi un pic în cur? :)))))

 25. Hodor nu este la prima ieșire în decor. Este cunoscută violența de limbaj cu cei care își permiteau (uneori argumentat) să îl contrazică. Se pare că a ajuns să fie treaz numai când doarme…

  „Documentarul” aceea de la TVR a fost clar cu dedicație și conceput la ordin de spălătorii de securici. Ei dacă lui Hodor și Demetriade nu li s-a părut că a fost o mizerie telecomandată atunci înseamnă că pot să arunce la pubelă neutralitatea unui istoric care cere respect. Cât despre Iaru, nicio surpriză.

 26. Este indiscutabil faptul ca Securitatea a comis abuzuri de proportii, mai ales in perioada 1948-1965. Dupa revizuirea consistenta, in 1965, a pozitiei politice si penale privind in principal activitatile legionare si anticomuniste, Securitatea si-a schimbat semnificativ abordarea. Cu exceptia cazului Gh. Ursu (inca controversat), nu este cunoscut niciun caz SOLID documentat de executie a vreunui disident in Romania, condus si efectuat de Securitate, ramanand doar atentatul de la sediul Europei Libere, si acesta cu multe semne de intrebare (https://romania.europalibera.org/a/podcast-arhiva-pagini-din-istoria-europei-libere-lucian-stefanescu/31444612.html).
  Cat priveste detinutii „politici” DE DUPA 1965, multi au afirmat ca ar fi fost condamnati de fapt politic, dar sub alte acuzatii , insa niciunul, dupa 1990, nu a deschis vreo actiune in justitie de reabilitare sau macar contestare a motivului condamnarii.
  In fine, inca sunt multe persoane care adera in continuare la pozitii de factura soteriologica (gen „sfintii inchisorilor” etc.), evocand milioane de detinuti politic si sute de mii de decese in inchisorile comuniste romanesti intre 1948-1964 [Radulescu-Zoner], cand in prezent IICCMER documenteaza doar 89 mii detinuti politic si 3900 decese in aceeasi perioada. Dar e de inteles, avand in vedere mentalitarul autohton si justitia romaneasca, care solidar au „alocat” 64 mii de morti si 250 mii de raniti pentru „revolutia” din 1989, basca „teroristii” care inca mai bantuie imaginarul moldovalah…

  • Marsh ma pensionar bugetar USList!

  • D-le,d-nă Jay,ce-oți fi,serios după 1965 a existat doar cazul Gheorghe Ursu?
   Despre cazul Paul Goma nu ați aflat?
   Dar despre cazul Doina Cornea?
   Cazul muncitorului Vasile Paraschiv v-a ajuns la urechi?
   Despre SLOMR,Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din România,având printre lideri un anume dr.Ionel Cană ați auzit?

  • Cata incultura! Nu ati auzit de executia Doinei Cornea! Pai se poate? Cornea a fost martirul de la mijlocul liniei intreite, executia ei fiind pasu l intermediar dintre moartea lui IiIiIIIiiiisus pentru noi si uciderea lui Burduja la 11 august.

 27. Sper că vorbești de Eugen și Ionuț , doi indivizi care mustesc de dejecții și de invective . Acești adevărați adepți ai doctrinei putiniste , dragniste și voiculesciene sunt reprezentativi pentru nemulțumirile tale .
  „Draga” ilarry , faptul că g4 are bunul simt sa nu oprească inepțiile zilnice a celor doi și nu numai, arata democrația de opinie a unui formator de opinie neafiliat la banul public precum :Latr A3 , neRomania tv , irealitatea TV, secDigi 24 .
  Clar !

 28. Iaru am impresia că e gică-contra de meserie, el trebuie să fie neapărat împotriva curentului, indiferent care ar fi curentul. Hodor, în schimb…omul pendulează între penibil și grotesc, a devenit incredibil de grobian și e clar ca lumina zilei de unde îi vin banii. S-a bazat pe bunăvoința publicului apărută în urma dezvăluirilor lui și conflictului cu Coroiu, etc, dar acum e practic tot ce e mai dezgustător la marii „intelectuali” care se apleacă după cum bate vântul. Demetriade e un Hodor mai mic care vorbește un pic mai frumos.
  Dar da, dacă de la ceilalți doi nu aveam așteptări, Hodor în schimb e o dezamăgire colosală și cumva el crede că dacă sunt USL-iștii la putere acum, o să aibă și el o viață bună pe vecie, indiferent cât de enervat pe el e publicul care îl adora odată.

 29. Respectuos le recomand o carte pentru deplina edificare asupra rolului “benefic”,”patriotic”a Securității .Cartea se numește Amintiri din întuneric scrisă de preotul Nicolae Grebenea.Sa auzim de bine.

  • @ Biden
   Salut acest tip de a nominaliza ” binefacerile” securității ceaușiste și a celei kaghebiste” prin scrieri despre vremurile dureroase ale acelor ani cumpliți .
   Indivizi care habar nu au de atrocitățile ” blândei și patrioticei securități ” își expun păreri . Unii interesati , alții din obișnuința de asi da cu părerea fara a avea tangență cu realitatea . Este și cazul lui Cristoiu ,respectiv Iaru .
   Cât privește cititul cărților , cine mai citește o carte în Romania ? Atât de puțini că sunt nereprezentativi procentual .
   Un lucru este cert : spiritul revanșard al ideologiei voiculesciene , turnul de control al securității post decembriste ” sprijinit de președintele iohannis, îndreaptă Romania către Moscova , respectiv lumea a treia .
   Economic au reușit prin capitalul sovietic și jaful generalizat al bugetului public de către actualii guvernanți .
   În justiție bătălia este aprigă și clanurile Dorneanu , Savonea, Ciordache și lacheii pesedisti sunt la un pas de victorie ( cu complicitatea PNL) .
   Sper că banii de la UE și intervenția acestora ca și în cazul Poloniei și Ungariei sa STAVILEASCĂ derapajul de la drumul spre civilizație al României , de la statul de drept și de la o construcție economică solida pe baze juridice vest europene .

  • Puteți încerca și Tortura pe înțelesul tuturor, scrisă de un student ajuns în închisorile comuniste.

 30. Este exclus, greu de crezut, ca niste intelectuali, pentru că asta sunt cele trei persoane, recunoscuți pentru activitatea lor, să fi avut această atitudine publică grobiană. Pare mai degrabă o campanie agresiva de defăimare a acestora de către… ale cărei dedesubturi sunt, deocamdată, greu de înțeles.

 31. Pe mine sa ma lamureasca cineva de ce pe G4Media nu merge scris ‘S e c u r i s t’ daca ‘cur’ merge … Ca facea ieri unul pe istetul …

 32. Stiu ca-i ultima voastra problema, dar scris simplu, cuvantul ne arunca la ‘Trimiti comentarii prea repede’.

  Cand aveti de gand sa terminati cu ipocrizia asta ?

  Spune, frate, cu subiect si predicat, de ce nu trece.

  Da-mi un counter pt. ‘cooldown’. Stiu ca e de munca, dar avem cel putin doua probleme diferite doar sub aspectul asta.

 33. Nu cumva Serviciile aleg filtrele si voi habar n-aveti ? :)) (Nu neg Posibilitatea!)

  Nu prea le place Istoria .. Fac tot ce le sta in putinta sa stearga dosarul … sa-l claseze, sa-l expire, dar Cioarda ramane.

  Si de-ar fi doar cioarda … Dosarul Hexipharma, pe langa toate crimele ‘din culpa’, ascunde si ‘omor cu premeditare’. Cam aici se termina Mafia si incepe Mafia …

 34. @ Jay
  Cred că și oglinda pe care o privești se sparge după atâta potop de cuvinte mincinoase și nedrepte , pe care cu seninătate le înșiri .
  Probabil ești unul din torționari sau un tânăr care habar nu are de suferințele poporului român . Nu ale nomenclaturiștilor securiști și comuniști .

  • @Asistent. Te inteleg, atat poti. Nu e usor cu educatia, inclusiv informare corecta, surse legitime, emotii controlate…

 35. Ce sa va mai spun, baieti ? Unde-i boala e si suferinta. Am rezumat Umanitatea intr-o propozitie. Lacomia e boala, frica e boala, sunt rude, trec prin acelasi punct in creier.

 36. Își mai amintește cineva cum a fost distrus ICR? După același model…distrugand imaginea oamenilor care il reprezentau la acea vreme…Pare ca asistăm la o încercare de terminare a CNSAS.

 37. Acum, sincer sa fim, e mai finuta Mafia de Romania decat altele … La noi au fost asasinati foarte putini oameni care au incurcat Sistemul …

  N-o sa cred in SRI pana nu rezolva problema cu Ghita. I-am crezut zdraveni la cap pana cand au inceput sa apara fel si fel de gremlini. Anul asta, au dat tot pe fata, cu Iohannis cu tot.

 38. Uite, sunt aici deja. Asistam la o incercare de terminare a comentariilor relevante.

 39. JUSTITIA DIN ROMANIA IL VREA PE SEBASTIAN GHITA JUDECAT ! CHEIA TUTUROR CHEILOR ! V-o zice un Candidat Maestru.

 40. Ghita, Nero de Romania, Arde SRI, daca-i nevoie. Si are cu ce ! Ca stie Tot si d’aia nu-l prind, ca toarna Tot. + ca nu prea merge sa-l asasinezi … Fiind IT-st, si-a deploy-at bine puzzle-ul … Poza exista. Pacatul zace in sanul Justitiei Europene . Toata lumea Tace !

  Si Poza e doar 1/1000 parte.

 41. Acum, ce pretentii sa ai cand toata Romania e de 76 de ani o Securitate ?

 42. Macar de-ar apara Tara dar nu stiu ce apara ca nici macar pe ei nu se apara cand taie cu atata voiosie ‘craca’ de sub picioare …

 43. #PARLAMENTULROMANIEI #EU #CEDO #WHITEHOUSE #HAGA #VENICE Veniti si luati Lumina !

  • Am vazut reportajul despre securiștii cinstiți si cu greutăți, foarte muncitori si patrioți, …. ( cu ceva timp inainte sa luati dumneavoastră atitudine )… sincer mi s-a facut scârbă, nu am reușit sa ma uit pana la capăt. Documentar făcut de securiști pentru securiști.
   Securiștii aia „buni” care te rapeau de pe stradă si te băteau până iti țâșneșna „borșul ” prin toate orificiile . Si toata bataia era primita pentu ca ai scris si tu un jurnal in care te plangeai de foame, frig si lipsă de libertate.
   Ma bucur ca totusi G4media.ro a făcut ceea ce trebuia facut. Felicitări

 44. Emisiunea n a avut nicio importanță…a fost doar vehiculul care a introdus compania de defăimare…gen poneiul roz cu svastica de la ICR New York…vezi Revista 22, Corina Șuteu…

 45. Nu prea va place cand sunteti si voi criticati.
  Dl. Hodor a spus doar ca lui nu i se pare asa partinitoare emisiunea, si ca securitatea nu a lucrat singura, oamenii au ajutat securitatea cateodata fara sa fie obligati sau fara sa li se ofere nimic. Ceea ce este foarte adevarat si ce se poate vedea si din emisiune.
  Si nu, nu orice emisiune trebuie sa spuna exact ce vor cei de la G4 si cum vor G4.
  Nu va mai victimizati atat!

 46. ..Si nu mai Cenzurati atat !

 47. Chiar ma chinui sa pun un articol care nu le convine ca intreg trust-ul e de 1/2 extrema dreapta : https://jacobin.com/2022/08/food-gas-oil-prices-speculation-war-ukraine

  (pt. Nasui si restul comentatoriilor de la articolul lui)

 48. ” fără ca el să fie demontat de o voce critică, ceea ce a transformat emisiunea într-o m a n i p u l a r e grosolană. ” Cat timp exista CENZURA, n-aveti voie sa aveti pretentii .

  Pusesem un articol ‘de stanga’, ati inchis ‘thread-ul’ dar 100% l-ati respins inainte.

  L-am repus aici, chiar daca-i off-topic, care va e problema ?

  Aveti probleme grave cand jucati ‘agent dublu’.

  Uite, scriu fel si fel de abjecti fel si fel de abjectii dar nu poti scrie ‘ m a n i p u l a r e ‘ , ‘ s e * * * * * t ” , ‘ b u s i n e s s ‘ s. a. m. d. .

  Daca nu va controlati integral ograda, poate ar fi cazul sa exprimati si opiniile companiei mama, care clar are viziuni de dreapta, dreapta inseamnand si cenzura, prin definitie.

  Vorbiti de ‘critica’ dar o interziceti de cand va stiu.

 49. Culmea, un cuvant banal(dar potent si pertinent), folosit chiar de G4Media, dar interzis in comentarii … Chiar nu vedeti Elefantul.

 50. Hai ca deja v-ati enervat. Va lasa sa va odihniti in pace .

 51. Si tind sa cred ca cine va face S E C U R I S T I , are dreptate, considerandu-va istoricul si tot modul de functionare obscur al acestui site.

 52. Ce s a întâmplat la TVR este o copie a unora din multele experiente făcute de țurcanu în închisoare, asa numita „asistare la spectacol”. România după ’89 a fost un „fenomen Pitesti” la scara națională,adânc orchestrat de eșaloanele partidului și secu cu manualul gulagului sovietic în mana.Viclenia lui Nikolski din ’49 este asemănătoare cu a unora din zilele noastre devreme ce unii puși sa studieze fenomenul,îl neaga. „Intrase dihonia între noi,dihonia trădării și a suspiciunii.Si am început sa ne sfărâmam ,cum se sfărâma pământul care a înghețat cu prea multa apa în el.Asa a fost cu noi.Si ei ,stăpânii și șefii închisorii,nu ziceau nimic.Indirect se amestecau,foarte mult chiar.Lansau zvonuri false,sa stârnească discordie și neîncredere între noi.Si stăteau și se uitau pe urma !Și așteptau rezultatele,care erau grave.Fiindca noi ajunseserăm de la autogospodarire la autoexterminare”. Virgil Ierunca- Fenomenul Pitești. Andreea,în memoria acelor victime nu i baga în seama pe ăștia 3,sistemul lor o sa i elimine.

 53. Deci voi G4 detineti adevarul absolut.
  Istoricii, mai ales cei care au studiat arhivele securitatii toata viata lor, ar trebui sa se incline in fata noilor jurnalisti cu gura mare.
  Tipic boala romanilor: nu avem incredere in profesionisti (doctori, istorici etc), cand cineva ne contrazice e prost, daca cineva comenteza si nu ne convine e cu Putin si ne victimizam ca vrem sa fim importanti dar nu ne iese

 54. Pana în 65 securitatea a fost de factura iudeobolsevica și a fost demonica. Holocaustul a fost parfum fata de ce sa întâmplat în tarile cu regim comunist.
  După 65 în România securitatea a scapat de bolșevism și-a devenit naționalista, desigur având încă infiltrati bolșevici. A fost mai umana.
  Astăzi România nu are servicii, acestea sunt în totalitate sub puterea serviciilor occidentale.
  Sincer ma bucur ca se cearta securiștii între ei. G4media.ro și Digi sunt unități militare. La fel și TVR, Antena3 sau Realitatea.
  Sper ca din certurile asta sa câștigam noi romanii.

  • Să-ți bagi în cur „parfumul“ și tot în cur să mă pupi buey uob sovietic ce ești! 🤮

 55. Ceva e necurat aici. Clar , TVR e post subordonat politic puterii cu diverse deraieri dar istoricul Madalin Hodor are doua interviuri facute de Titel pe canalul lui de YouTube in care arata fata odioasa si cr…..a a securitatii. Nu mi se pare ca incearca sa-i spele absolut deloc in cele doua interviuri.

 56. Ceva e necurat aici. Clar , TVR e post subordonat politic puterii cu diverse deraieri dar istoricul Madalin Hodor are doua interviuri facute de Titel pe canalul lui de YouTube in care arata fata cr…..a a securitatii. Nu mi se pare ca incearca sa-i spele absolut deloc in cele doua interviuri.

 57. Va aduna editorialul asta toti informati.cienii de pe net ca prietenii la nevoie se cunoaste.

 58. Hai sa Traiti, G4Media . Vedeti ca se poate ? Acum, cititi si ce scrie acolo si dati click pe fiecare ” * ” (REFERINTA) . Multumesc !

 59. Ca la TVR inca revoluatia nu a reusit sa ii aduca in democratie?

 60. pastebin .com / cRB3KKm6

 61. S e c u r i s t u l de **Serviciu ONLINE, Detected. Focaliza-ti-va pe ce Trebuie. ; )

 62. Puterea lor consta in slabiciunea noastra. „UNITI SALVAM ROSIA MONTANA”. Asta-i tot.

 63. HOLD THE LINES !! : D

 64. Scara®, daca ați fi bun(ă) să citiți ce scriu și eu, poate nu v-ați pripi. Căutați în Cațavencii Disclaimăr la disclaimăr și apoi spuneți-mi dacă am luat cumva apărarea Securității.
  Dacă vă uitați peste comentarii, veți constata că oamenii au venit aici să înjure, chiar dacă n-au citit și n-au văzut nimic. Să nu știi nimic, dar să-ți sufli mucii, oho, ce deliciu.
  De aia am rugat-o pe jurnalistă să îmi arate unde am jignit-o sau am injuriat-o.
  De altfel, în atacarea Securității, dl Hodor folosește aceleași epitete, doar că acolo nu le vede nimeni. Alea sînt bune.

  • D-le Iaru,
   V-am urmat sfatul și am citit „Disclaimăr la disclaimăr” și pot să spun că vă cred când spuneți că n-ați luat apărarea Securității. Se înțelege că doar săriți în ajutorul realizatoarei emisiunii, presupun că din galanterie față de o femeie, așa cum am intuit mai sus, dar același spirit galanton ar fi trebuit să vă ghideze și când ați scris:”La vîrsta ei, cu redacția ei, e mai ușor cu scrisul decît cu cititul…”
   Mai ales din „redacția ei” răzbate așa un ton de…
   Cred că înțelegeți ce vreau să spun…

  • Dle Iaru, dvs nu ati injurat, dar ati luat apararea celor care au injurat…. si asta nu va face deloc cinste.

 65. ** Micro soft = MacroSCAM (pt. cine a citit Pastebin-ul) (Open-Source EDUCA)

 66. Test : Microsoft

 67. *** Microsoft = MacroSCAM (pt. cine a citit Pastebin-ul) (Open-Source EDUCA)

 68. Hodor si Demetriade sunt doi leneși, nereprezentativi pentru CNSAS. Nu au nicio legatura cu deconspirarea Securitatii, care se face acolo. Se ocupa numai de agenda lor, si la serviciu nu fac nimic util. Ar trebui dati afara nu pentru ideile lor, ci pentru lipsa de activitate. Conducerea CNSAS e de vina. Sunt lasati sa nu faca nimic

 69. Deja mi-e rusine ca scriu p’aici. :)) Oricum tineti cont de ce scriu. Pare nesemnificativ dar poate va ajuta. „Sunt tanar, doamna”.

 70. Daca vreti sa solutionati Problema, aflati integral care e Problema.

  Pare Hidra cu 1001 capete si prea putini Hercule .. Tai, dar mai am si alta treaba.

 71. Explicația reacțiilor celor trei este simplă. Cel mai probabil au mai multe rude care au făcut parte din securitate decât rude care au fost persecutate de către securitate.

 72. Pai, nu-l prezenta presa pe domnul Hodor drept farul călăuzitor al anticomunismului ?!

 73. Istoricul Hodor… „istoricul CNSAS”…
  Istoricii CNSAS sunt Banu, Moldovan, Țăranu, Crăcană, Petcu, Plesa… si mulți alții. Oameni cu studii, doctorate, care vin cu argumente si cu documente, au dat proba comunitatii stiintifice, sunt apreciati si recunosti ca atare. Deși sunt istorici cu opera, ei nu se intitulează istorici CNSAS.
  Hodor e un amploaiat invidios care a tăiat calea prin publicarea unor documente senzaționale, prin scandaluri si prin podcasturi despre revoluție la Tetelu. De slaba calitate. Demetriade s-a luat imediat după el, simțind mirosul notorietății.
  Si da, ambii sunt oamenii sistemului. Lucrează la Academiea Națională de Informații. Cine nu crede, sa verifice.

  • Ce se studiază la Academia Națională de Informații? Doctori scoate Academia aceasta sau doar instituțiile de învățământ superior pot elibera diplome de doctor? Pensii speciale? De la ce vârstă, de la 46? Că de la anul dl Hodor ar putea beneficia de pensie specială…
   Știu că sunt multe întrebări, dar sunt curios din fire…

 74. Nu ne miram de reacții,SEcuritatea anost și este in tot și in toate. Probabil nu vom scapă niciodată!

 75. Totul e bine cand se termina cu bine. : D

 76. * Si totul se termina …

 77. O luare de opinie destul de echilibrata.

  Emisiunea nu am vazut-o, asa ca din pacate nu pot sa va dau dreptate, insa argumentele dumneavoastra sunt decent formulate. De cealalata parte reactia lui Iaru, Hodor si Demetriade este de un enorm prost gust. Ca pe vremuri. Jupani pe mosie.

  „Anticomunisti profesionisti”- fain! 🙂

 78. Nu o cunosc pe Andreea Pavel dar apar dreptul la opinie libera , spusa răspicat și la jurnalism liber.
  Florin Iaru a dat dovadă de mojicie . Nu înțeleg ce tot ii apărăm pe securiști. În câțiva ani o nouă generație va prelua scena politică și securitatea va ajunge la codul de gunoi a istoriei acolo unde ii e locul. Împreună cu toți cei care o glorifica

 79. Am văzut episodul cu spălarea Securității-care însă nu,nu e cadavru,ci ne stăpânește după ce ne-a jefuit FĂȚIȘ în primele două decenii postdecembriste-și autoarea articolului de față are dreptate,a fost un filmuleț absolut grețos.
  Nu îi înțeleg pe cei trei domni,Iaru,Hodor și Demetriade,mai ales știindu-le ”background”-ul în ceea ce privește relația cu Securitatea…

 80. @Contra Florin Iaru.Noua generație de care vorbiți este reprezentata de urmașii celor care au preluat mii de obiective industriale atunci în anii ’90.Unele le au pus la pământ,vândute ca fier vechi,altele falimentate de „managementul defectuos” ( a se citi prostie,grandomanie,tupeu ).Cei trei intelectuali studiosi , agresivi fata de o jurnalista,de ce nu ne prezintă un studiu amănunțit asupra acestor mii de obiective industriale,devalizate, falimentate; de cine au fost preluate,unde au ajuns banii? Vorbim de 30 de ani de studiu,valori de inventar la nivelul anului’89 de miliarde de dolari,ar fi partea a 2 a a studiului la care lucrează acum.Generatiilor care au pierit în închisori li s au succedat altele care s au sacrificat pt.aceste obiective,au indurat foametea și lipsurile anilor ’80.

 81. Felicitari dnei Pavel.