G4Media.ro

Operatorul de apă-canal din Botoșani, amendat de Garda de Mediu cu 40…

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Operatorul de apă-canal din Botoșani, amendat de Garda de Mediu cu 40 de mii de lei, la o lună după o amendă identică /  ”Apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională, cât și într-un șanț”

Nova Apaserv, operatorul de apă din județul Botoșani a încasat a doua amendă de 40.000 de lei din partea comisarilor de mediu. Asta după ce apele uzate din rețeaua de canalizare au ajuns să fie deversate direct în stradă, relatează Monitorul de Botoșani. Sancțiunea a venit după un control făcut de comisarii de mediu pe 22 august a.c. și o revenire în teren la o lună de la primele constatări, pe 22 septembrie.

În urma verificărilor efectuate pe un amplasament la limita municipiului Botoșani cu localitatea Cătămărăști Deal s-a constat că operatorul de apă-canal nu a realizat în totalitate și la termen măsurile impuse la controlul anterior, respectiv întreținerea și repararea rețelelor și sistemelor de canalizare-epurare, în vederea asigurării funcționării continue a acestora. Totodată s-a constatat că operatorul economic nu deține autorizație de mediu pentru rețeaua de canalizare extinsă, care preia apele uzate fecaloid menajere din localitatea Cătămărăști Deal.

„La data controlului apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională cât și prin golirea de preaplin într-un șanț colector deschis. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale respectiv un avertisment și o amendă de 40.000 de lei”, a precizat Cristina Kashyap, șeful Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu-i mare problema, se usucă….

  2. Oricum tot orasul ala e o buda, asa cacare e problema?