G4Media.ro

Operatorii aerieni Emirates şi flydubai şi-au reluat zborurile normale, după inundaţiile grave…

Photo by Giuseppe CACACE / AFP

Operatorii aerieni Emirates şi flydubai şi-au reluat zborurile normale, după inundaţiile grave din Emiratele Arabe Unite

Transportatorul emblematic al Dubaiului, Emirates, şi compania aeriană soră flydubai şi-au reluat operaţiunile normale, după ce ploile abundente au provocat inundaţii grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei săptămâni, au anunţat sâmbătă companiile aeriene, transmite Reuters, conform News.ro.

Emirates a anulat aproape 400 de zboruri şi a întârziat multe altele ca urmare a unei furtuni record care a lovit marţi oraşul din deşert Dubai, se arată într-un comunicat publicat de preşedintele companiei aeriene, Tim Clark.

Din cauza impactului furtunii, compania aeriană a suspendat check-in-ul pentru pasagerii care pleacă din Dubai şi şi-a oprit operaţiunile de tranzit prin Aeroportul Internaţional Dubai, un important centru de călătorie global, lăsând blocaţi mii de călători.

Aeroportul s-a chinuit să revină la operaţiunile normale după ce furtuna a inundat căile de rulare, forţând devieri de zboruri, întârzieri şi anulări.

Flydubai a revenit sâmbătă la programul său complet de zboruri de la Terminalul 2 şi Terminalul 3 al aeroportului, după perturbarea cauzată de vreme, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Clark a spus că Emirates a oferit 12.000 de camere de hotel şi 250.000 de tichete de masă clienţilor care au fost afectaţi.

El a adăugat că va dura câteva zile pentru a elimina lista de pasageri reprogramaţi.

Emiratele Arabe Unite au suferit de zile întregi de impactul inundaţiilor, drumurile dintre oraş şi Abu Dhabi fiind sâmbătă încă parţial sub apă.

În Abu Dhabi, unele supermarketuri şi restaurante s-au confruntat cu o penurie de produse, neputând primi livrări din Dubai.

Cercetătorii au legat evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi furtuna de marţi, de schimbările climatice şi anticipează că încălzirea globală va duce la temperaturi mai ridicate, umiditate crescută şi un risc mai mare de inundaţii în anumite părţi ale regiunii Golfului.

Lipsa infrastructurii de drenaj pentru a face faţă ploilor abundente în ţări precum Emiratele Arabe Unite le poate expune unui risc deosebit de inundaţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...