G4Media.ro

Operaţiunile de căutare aeriană şi terestră a ucraineanului blocat în în Munţii…

Sursa foto: Facebook / Parcul Natural Muntii Maramuresului

Operaţiunile de căutare aeriană şi terestră a ucraineanului blocat în în Munţii Maramureşului, suspendate temporar

Operaţiunea de căutare aeriană şi terestră a celui de al şaselea cetăţean ucrainean căutat de autorităţi în Munţii Maramureşului după ce a trecut graniţa în România, împreună cu alte cinci persoane, a fost suspendată, miercuri seara, a informat, directorul Serviciului Public Judeţean – Salvamont Maramureş, Dan Benga, relatează Agerpres.

„Operaţiunea de evacuare (extragerea cadavrului unui tânăr ucrainean găsit decedat, marţi, n.red.), plus cea de căutare a ultimului s-a încheiat acum 30 minute. A fost începută la ora 11,30”, a declarat Dan Benga.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab, a precizat că „elicopterul IGAv şi-a încheiat misiunea aeriană pentru azi, iar pe parcursul acestei zile, patru poliţişti de frontieră au fost angrenaţi în activitatea de căutare”.

La operaţiunea de căutare a mai participat şi un elicopter SMURD.

În seara zilei de 24 decembrie, şase cetăţeni ucraineni au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului pe la o altitudine de 1.800 de metri. Doi dintre aceştia au fost recuperaţi în aceiaşi zi, alţi doi în cursul zilei de luni, iar un altul a fost găsit decedat, marţi, de un localnic din Crasna Vişeului care a urcat pe munte.

Salvatorii montani susţin că pe munte se mai află un cetăţean ucrainean care nu a fost găsit nici în urma căutărilor efectuate, miercuri, în teren şi cu ajutorul elicopterelor dotate cu cameră de termoviziune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pe scurt: Ïn caz de timp nefavorabil aplicatiile militare se vor desfasura in sala sporturilor din Tirana”
    Bravo!