G4Media.ro

Operațiune împotriva Ndrangheta: 12 arestări în Italia, inclusiv antreprenori / Au fost…

Foto: Pixabay.com

Operațiune împotriva Ndrangheta: 12 arestări în Italia, inclusiv antreprenori / Au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 32 de milioane de euro. Activele constau din 27 de companii, dintre care una cu sediul în Slovenia şi alta în Romania

Douăsprezece persoane, printre care presupuși afiliați ai „Ndranghetei și antreprenori, au fost arestate în timpul unei operațiuni conduse de DIA și Garda Financiară din Reggio Calabria, sub conducerea Direcției regionale anti-mafia, condusă de Giovanni Bombardieri, transmite ANSA, citată de Rador.

Operațiunea, numită „Planning” a permis destructurarea unei asociații criminale care ar fi avut ca aliaţi antreprenori și familii ale ‘Ndranghetei al căror obiectiv era infiltrarea unor clanuri în sectorul construcțiilor și în marele lanţ de distribuție de alimente.

În cadrul operațiunii au fost efectuat arestări și percheziții și în regiunile Lombardia, Abruzzo și Lazio. Infiltrarea bandelor ar fi avut loc prin participarea ascunsă a exponenților acestora la inițiativele economice gestionate și organizate prin firme înregistrate fictiv către terți, dar și prin cesionarea de servicii și bunuri către antreprenori trimişi de asociația criminală. Arestările au fost efectuate în executarea unui ordin emis de judecătorul de instrucție la cererea DDA.

Persoanele arestate sunt acuzate, din motive diverse, de asociere mafiotă și implicare externă în aceeași infracțiune, precum și de asociere infracțională, folosire de bani de proveniență ilicită, autospălare și transfer fraudulos de valori, toate infracțiunile fiind agravate de metodele mafiote.

În centrul investigației se află clanul ‘ndranghetei De Stefano și relațiile sale economice și interesele comune cu unii antreprenori din Reggio Calabria. Opt dintre cele 12 persoane implicate în operațiune au ajuns în închisoare, în timp ce celelalte patru au fost plasate în arest la domiciliu.

Operațiunea a dus și la sechestrarea unor bunuri mobile și imobile pentru o valoare de peste 32 de milioane de euro. Activele constau din 27 de companii, dintre care una cu sediul în Slovenia şi alta în Romania, 31 de unităţi imobiliare, diverse acţiuni ale companiei şi resurse financiare. Ancheta care a dus la cele 12 arestări și la confiscarea bunurilor a fost condusă de procurorii adjuncți ai Dda din Reggio Calabria Stefano Musolino și Walter Ignazitto.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dacă era drulă, erau de mult arestați.