G4Media.ro

Operațiune împotriva criminalităţii economice şi corupţiei: Zeci de percheziţii au loc în…

sursa foto: IPJ

Operațiune împotriva criminalităţii economice şi corupţiei: Zeci de percheziţii au loc în toată ţara, fiind vizate în special contrabanda, evaziunea fiscală, înşelăciunile şi infracţiunile de mediu

Zeci de percheziţii au loc luni în toată ţara, fiind vizate în special contrabanda, evaziunea fiscală, înşelăciunile şi infracţiunile de mediu. Într-o operaţiune naţională împotriva criminalităţii economice şi corupţiei, desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au loc: 91 de percheziţii şi sunt puse în aplicare 25 de mandate de aducere, transmite News.ro.

Într-o amplă operaţiune desfăşurată la nivel naţional, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Inspectoratului General al Politiei Romane şi Directiei Generale Anticoruptie au efectuat şuni 17 acţiuni operative, care au inclus punerea în executare a 91 de mandate de percheziţie şi 25 de mandate de aducere în diferite dosare penale. Operaţiunile desfăşurate au vizat în special contrabanda, evaziunea fiscală, înşelăciunile, infracţiunile de mediu şi actele de corupţie, fiind concentrate pe mai multe regiuni ale ţării.

În ceea ce priveşte contrabanda, mai multe acţiuni au avut loc simultan în Suceava, Satu-Mare şi Cluj. Autorităţile au desfăşurat 31 percheziţii, dispunând, punând în aplicare 11 mandate de aducere în faţa justiţiei a unor persoane suspectate de activităţi ilegale de depozitare, transport şi vânzare a unor cantităţi semnificative de ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.

În acelaşi timp, operaţiuni împotriva evaziunii fiscale s-au desfăşurat în Bucureşti, Dolj şi Constanţa, fiind derulate 43 de percheziţii..S-au emis 10 mandate de aducere pentru persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat în urma activităţilor ilegale este de peste 5.600.000 de lei

Pe lângă acestea, operaţiunile au vizat şi infracţiunile de înşelăciune, cu acţiuni desfăşurate sub coordonarea PICCJ de procurori si de poliţişti în Gorj, Botoşani şi Harghita.

În Gorj, PJ Târgu-Jiu şi SICE Gorj au efectuat 9 percheziţii şi au emis 3 mandate de aducere într-un caz de înşelăciune, fals informatic şi fals în înscrisuri oficiale, soldat cu un prejudiciu estimat la 860.000 de lei, o angajată a unei asociaţii întocmind în fals contracte de împrumut.

În Botoşani, PT Botoşani şi SICE Botoşani au desfăşurat 5 percheziţii şi au emis 2 mandate de aducere într-un caz de obţinere ilegală de fonduri, unde un suspect a falsificat documente pentru a obţine subvenţii ilegale, aducând un prejudiciu bugetului de stat.

În Harghita, PJ Miercurea Ciuc şi SICE Harghita au efectuat 3 percheziţii şi au pus în executare un mandat de aducere într-un caz de delapidare, în care un funcţionar a încheiat contracte de împrumut fără consimţământul beneficiarilor, generând un prejudiciu de 330.000 de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca s ar vrea operațiune ampla, ar trebui sa descindă la Palatul Victoria!

  2. Fac cateva perchezitii inaint de alegeri si dupa 4 ani de zile, liniste si pace.