G4Media.ro

Operațiune de mari proporții în UE: au fost confiscate aproape două milioane…

Operațiune de mari proporții în UE: au fost confiscate aproape două milioane de litri de vin şi băuturi alcoolice

Autoritățile vamale și de poliție europene au confiscat 1,8 milioane de litri de vin și băuturi spirtoase în urma unor operațiuni concertate, sub conducerea Oficiului European Antifraudă (OLAF) în cadrul operațiunii comune OPSON a Europol și a Interpol, transmite publicația greacă ProtoThema, citată de Rador.

Acțiunea OLAF s-a axat în special pe comercializarea de vinuri și băuturi spirtoase și a coordonat activitățile a 19 state membre ale UE și a trei țări din afara UE, și anume Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Spania, Macedonia de Nord, Norvegia și Regatul Unit.

În urma acțiunii, autoritățile vamale și de poliție au confiscat peste 215.000 de litri de băuturi alcoolice neautorizate, în principal vin și vodcă. OLAF a descoperit de asemenea încălcări ale legislaţiei fiscale și acte de fraudă în materie de siguranță alimentară, ceea ce a dus la confiscări suplimentare de aproximativ 460.000 litri de diverse băuturi spirtoase și vin și peste 1 milion de litri de bere.

Directorul general al OLAF, Ville Itälä, a declarat: „Alcoolul ilegal, contrafăcut și falsificat poate provoca daune reale producătorilor și comercianților legali din Uniunea Europeană, precum și intereselor financiare mai largi ale UE, prin pierderea de taxe și impozite. De asemenea, pot prezenta un risc real pentru sănătatea consumatorilor europeni. Această acțiune privind vinurile și băuturile spirtoase contrafăcute a arătat încă o dată cât de reușită este cooperarea dintre OLAF, Europol și autoritățile naționale vamale și de poliție și cum poate aduce beneficii reale protejării veniturilor publice, a afacerilor legale și a sănătății şi siguranţei consumatorilor”. Operațiunea „OPSON” a avut loc în perioada decembrie 2020 – mai 2021.

Traducerea Rador: Carolina Ciulu / sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. S-a’ntamplat un accident, a căzut o musca pe ciment:)
  Deci băieții se tem de cazanul cu comina a Lu nea Gheorghe din fundul Curții? Nu de acolo vine hiba ci de la produsele chinezești care sunt vândute legal. Putina lume știe ca whisky “scoțian” sau “american” bine de fapt de la băieții cu ochii oblici și virus la purtător.

 2. au descoperit roata ! pai traficul de bauturi se face de zeci de ani Alcoolul e de top dupa droguri Sa vina la noi sa vada citi artizani ai alcoolului trec neobservati de organele responsabile Am fost intimplator la o circiuma dintr-un sat dobrogean si acolo se vindea tot felul de tarii din peturi de 5 l Se cunostea ca erau de la acelasi furnizor dupa eticheta Pretul ? trei lei suta Dar cea mai tare a fost cu vinul tot la pet dar de 1,5 l pe care scria ,, bautura cu aroma de vin ,, !!! tot la pret de nimic Si daca imi amintesc declaratiile sefului asociatiei producatorilor de vin din romania care tragea un semnal de larma ca pe piata peste 50% din vinuri sint contrafacute atunci ma intreb daca sa-i trezim din somn pe cei responsabili Dar sigur nu dorm ca ar pierde bani buni

 3. guvernele, fiind cei mai mari protectori ai adevaratilor traficanti de droguri, se supara cand cineva nu le da obolul

  era sa bea un sarac o tuica fara sa plateasca taxa de protectie

  ati uitat sa puneti taxa pe paine-cartofi si pe alba-neagra, v-au scapat niste saraci cu nevoi primare din gheare, bai gheorghitilor

 4. Bauturi legale= foarte scumpe si calitate indoielinica/proasta de-a dreptul.
  Bauturi naturale spirtuoase= sanatate pura, preturi bune.

  Mafia e LEGALA.

 5. Nasolia-i că contrafăcuta nu se poate taxa și-i mai ‘eftină!

 6. Ar trebui sa se procedeze si la noi ca in alte state nordice de sambata pana luni sa nu se mai vanda băuturi alolice in marketuri si magazine si vom avea o societate mai sanatoasa

 7. Și ce să bem Nicule?! Ceai de mușețel și fresh de portocale?! Mâine poimâine o sa ne scoată și la înviorare că face bine la sănătate! Care este limita intervenției statului în viețile noastre?! Aia pe care i-o permitem! Dacă acceptăm orice pe principiul că e un lucru bun o să ne bage pe „alimentie științifică” și o s amen spună și când să ne urcăm în pat! Deja o cam fac sub pretextul „stării de urgență”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.