G4Media.ro

OP – ED Relațiile transatlantice, un vals pe ritmuri de jazz. Cum…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Aveti doua lucruri mari si late in comun: comunismul si ura fata de populatia generala. Altceva nici nu va trebuie. Detaliile le tocmiti intre ”fratii” vostrii la Davos!

  2. „rol pivotal”… „schimbare de paradigmă”… „prioritate de top”… „parteneriat strategic”..
    „un model pentru felul în care se pot construi oportunități de colaborare pe mai multe planuri, care să traseze viitorul pe plan internațional..” (asta chiar îmi place!)
    Și, dincolo de neo-limbajul de lemn, ce au vrut să spună distinșii autori ?

    • Cel mai probabil au vrut sa spuna ca banii sunt la ei si ca nu rezultatul conteaza ci faptul ca-i cheltuiesc fara sa fie acuzati de risipa

  3. Pionerii care semneaza articolul au facut o compunere pentru ora de Stiinta Civica si Imnuri Optimiste. Nivel clasa a 7-a de competenta. Vorbe vorbe vorbe din titluri de stiri. Asta e alternativa la PESEDEPENELE ? Ce tara mica si trista.
    „Ca replică la acordul americanilor cu chinezii, la finalul anului 2020, UE a anunțat încheierea Acordului cu China pe Investiții, care era în curs de negociere încă din 2013.” Adica UE isi pregatea replica din 2013 la acordul american din 2020 ? Because logic. A, si in 2013 era presedinte…Obama, nu Trump.

    Acordul pt investitii semnat acum de UE e mai precis acordul Germaniei si mai precis al industriei auto germane si mai precis al Volkswagen. Francezii primesc si ei ceva. Restul nu conteaza, cum nici de uiguri nu le pasa, banu sa iasa. Hai ma baieti, a scris pana si Politico.

    Cateva info repejor, poate iau notite europarlamentarii nostri.

    Victoria Nuland, Assistant Secretary of State – ‘F**ck the EU’ – 2014 -intr-o conversatie cu ambasadorul US in Ucraina. In 2014 nu era Trump prezident, era Biden vicepresident. Nuland o sa aiba un post mai important in noua admin.Biden-Harris. Oare cum o vedea dragostea Germaniei pt Nordstream2 ? Dar autorii ce parere au despre asta ?

    Cu multilateralismul – „The Obama administration, blocked the appointment of Jennifer Hillman for a second term in 2011, claiming the WTO has failed to protect American interests. Again in 2016, the US blocked the reappointment of Seung Wha Chang. Thereafter, in 2018, the Trump administration blocked the reappointment of Shri Baboo Chekitan Servasing.”
    2 blocari Obama – 1 Trump. Arata a ruptura sau continuitate ?

    „who do i call if i want to speak to europe” kissinger, prin anii ’70 ?

    Privilège exorbitant – Valéry Giscard d’Estaing in 1964 despre dolarul american. Va spune ceva expresia, dragi pionieri ?

    Puneti mana pe carte, altfel contributia Romaniei o sa fie o divizie de fraieri ciripitori care provoaca rasete pe infundate. Hai pa !

  4. Miza si structura textului?!?!

    Ce-i asta, o lista cu ce si-ar dori autorii sa faca SUA? Wishful thinking pe bani intr-un Op-Ed … cine ar irosi banii pe asa ceva? 🙁

    • Numai Lucian Croitoru isi mai face OpEd-uri din astea, chiar prea dese pentru cele 600 de vizualizari pe care le strange, be banii … nu mi-e clar ai cui.

      Dar la el e de inteles: trebuie neaparat sa bage capul in poza, pentru ca se cere guvernator al BNR dupa ce natura il miluieste cu retragerea pe tata-socru …

  5. Ai zice ca cine stie ce mare politica invartim si noi, romanii. Si cand colo …

    Dle Dragos Paslaru, ati fost Ministrul muncii in Guvernul Ciolos si ati avut protectia muncii (SSM) in mana la nivel national pentru mai bine de 1 an. Pana la uighurii din Xinjiang, de care vad ca ocupati cu maxima competenta europeana, sa va reamintesc putin cum functioneaza mafia ITM din Romania. Pentru ca functioneaza fix la fel cum functiona si pe timpul cat dumneavoastra erati la conducerea forului tutelar.

    Dar mai intai, doua cifre din domeniul SSM in UE, potrivit Eurostat, pe cat de relevante, pe atat de contradictorii.
    1. Prima este ca Romania este pe primul loc in UE la accidente de munca mortale la suta de mii de salariati. Si asta de ani buni, nu de ieri, de azi. Insa nu conducem oricum ci detasat, de 2 sau 3 ori media europeana.
    2. A doua este ca Romania este foarte clar pe ultimele la accidentele de munca non-fatale.

    Altfel spus, avem in Romania cea mai buna protectie a muncii, cu exceptia faptului ca producem cei mai multi decedati in accidente de munca, an de an. Cum se explica asta? Potrivit piramidei lui Heinrich, pentru un accident de munca mortal, trebuie sa se produca zeci de accidente grave si sute sau mii de accidente usoare sau near-miss.

    Problema este ca in Romania, accidentele de munca nu se raporteaza autoritatii, adica ITM si, fireste, nici ministerul nu are ce raporta. In schimb, atunci cand moare cineva, trebuie sa raportezi, mortul nu poti sa-l bagi sub pres ca se aude, il dau ai lui disparut de acasa. Ai dracului patronii romani, veti spune, este? Gresiti. Iata de ce nu se raporteaza accidentele de munca obisnuite.

    Sistemul de SSM din Romania este un sistem mafiot si criminal (nu in sensul de penal ci responsabil pentru pierderea de vieti). Sistemul a imaginat, construit, legiferat si incurajat sistematic ca activitatea de SSM la firme sa fie indrumata de asa numitele “servicii externe”, in fapt niste persoane autorizate de ITM sa presteze SSM la firme, in toata tara, zeci de mii de firme. Cu banii pe care il colecteaza legal, lunar, de la aceste firme, “serviciile externe” cotizeaza si la inspectorul, inspectorii sau inspectoratul teritorial (judetean) de SSM. Un fel de taxa de protectie. Ba chiar o super taxa de protectie ultra pura. In schimbul ei, inspectorii respectivi nu calca pe la firmele respective si cand o fac scriu rapoarte neutre de genul “e totul bine, nimic nu s-a intamplat”. Cand se intampla cate un accident se musamalizeaza, cu acceptul victimei, toata lumea inchide ochii iar victima se face bine in cateva zile, saptamani sau luni. Cand se intampla sa moara cineva, accidentul nu mai poate fi ascuns si iata, Romania e CAMPIOANA!!

    Cu alte cuvinte aceste sistem criminal, corupt si odios, impiedica el insusi acctivitatea de SSM in Romania, in mod deliberat, organizat si in forma continuata. Toata tara cunoaste aceasta realitate, toti ministrii muncii, inclusiv dl Dragos Paslaru.

    Daca asiguri SSM la firma cu resurse proprii, fara aceste servicii externe (legea permite), oricate eforturi/resurse ai face, respectiv aloca si oricat de competent ai fi, te trezesti cu inspectii repetate, sicane, amenzi si mai ales rapoarte amenintatoare care te vor vulnerabiliza in fata procurorilor in caz de accident de munca grav.
    Poate dl Paslaru citeste comentariul meu. Sunt curios ce replica mi-ar da.

  6. Sper să puneți pe pauză acordul UE-China. Oricum nu mai cumpăr demult nimic făcut în China, dar mi-ar plăcea ca nici restul cetățenilor europeni să nu mai cumpere. Pentru că cititul etichetei e de neconceput pentru unii, ca să nu mai zic că uneori importatorul nu zice de unde a importat, singura soluție viabilă e scăderea importurilor.

  7. Care horă bre ? Noi și cu bulgarii incă mai suntem pe viză in US. Cu UE suntem și mai rău. Avem MCV pe termen nelimitat, nu suntem in Schengen, avem o mie de infringementuri la toate capitolele, suntem cu perspectivă zero pentru deceniul ăsta pentru moneda EUR, și alteșe, și altele. Să fim pivot cu ce ? Cu rugineala asta de hârb ?

  8. Propun direct ,,Perinitza”, e mai incitant sa te saruti fara motiv si uiti imediat.