G4Media.ro

ONU: Peste 12,3 milioane de copii sirieni au nevoie de asistenţă umanitară,…

ONU: Peste 12,3 milioane de copii sirieni au nevoie de asistenţă umanitară, un record de la începutul conflictului, în 2011

Peste 12,3 milioane de copii sirieni au nevoie de asistenţă umanitară, a avertizat duminică ONU, un record de la începerea conflictului, în 2011, informează AFP.

”Milioane de copii trăiesc în continuare în frică, incertitudine şi în lipsuri în Siria şi în ţările învecinate”, a declarat într-un comunicat directoarea regională UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Adele Khodr.

Potrivit celor mai recente date ale agenţiei ONU, ”peste 6,5 milioane de copii din Siria au nevoie de asistenţă” şi ”aproape 5,8 milioane de copii sirieni aflaţi în ţările vecine”.

”Este vorba despre cel mai ridicat număr înregistrat de la debutul conflictului cu peste 11 ani în urmă”, a precizat Khodr.

”Numeroase familii au probleme în a-şi duce traiul”, a adăugat responsabilul ONU. ”Preţurile produselor esenţiale, printre care şi cel al alimentelor, au explodat, parţial şi din cauza crizei din Ucraina”.

UNICEF deplânge totodată o scădere a finanţărilor internaţionale, afirmând că a primit ”mai puţin de jumătate din fondurile necesare anul acesta”.

Organizaţia afirmă că are ”nevoie urgentă de 20 de milioane de dolari (aproape 19 milioane de euro) pentru operaţiunile sale transfrontaliere, singurul mijloc de supravieţuire pentru aproape un milion de copii din nord-vestul Siriei”, o regiune controlată de rebeli.

Ajutorul umanitar care ajunge în această regiune trece în principal prin frontiera între Turcia şi Siria, în virtutea unei autorizări speciale din partea ONU care permite evitarea oricărei autorizări a regimului Bashar al-Assad.

”Criza în Siria este departe de a se fi terminat”, a amintit totodată UNICEF, precizând că 13.000 de copii au fost ucişi sau răniţi din 2011, dintre care 213 ”în decursul primelor trei luni” din 2022.

Circa o jumătate de milion de persoane şi-au pierdut viaţa de la debutul conflictului în Siria în 2011, la originea celei mai ample migraţii a populaţiei de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Nu ne intereseaza ca nu sunt oameni. Doar ucrainenii sunt oameni, se stie in tot vestul.

  2. Serios, redacția g4? Din 17 milioane de sirieni sunt 12 milioane copii?

    • Minte de ongisti….

    • I-au pus la socoteală și pe bătrânii cau au dat în mintea copiilor.

    • Ta pa la ga numără ca arunci când încasează de la oengheuri. De la ‘48 încoace…

  3. În cazul ucrainenilor, aceștia se refugiaza în tarile limitrofe sau în tarile europene. Sirieni vor doar în UE, tarile musulmane le put, nu servesc. Odată ajunși în Europa, încep sa facă ce știu ei mai bine, sa fure, sa distrugă și sa lenevească. De ce nu se duc în raiul sovietic???

  4. Asta era…sa mearga in tarile arabe sant tot musulmani.Dar asta e strategia UE …cat mai multi imigranti cu atat mai usor federalizarea.Mai punem si profitul firmelor din vest cu forta de munca ieftina si vedem imaginea de ansamblu

  5. Mai exact ce înseamnă „copii” în cazul sirienilor? Am văzut poze cu bărboși și păroși care arătau de vreo 30 de ani fiind considerați tot copii.