G4Media.ro

ONU își dublează apelul umanitar pentru Ucraina, până la 2,25 miliarde de…

Sursa foto: Twitter/ Boris Johnson

ONU își dublează apelul umanitar pentru Ucraina, până la 2,25 miliarde de dolari

Naţiunile Unite au anunţat marţi dublarea apelului său de urgenţă pentru ajutor umanitar pentru Ucraina, până la 2,25 miliarde de dolari, transmit AFP şi Reuters.

„Peste 2,25 miliarde de dolari sunt încă necesari pentru a răspunde nevoilor din Ucraina, adică mai mult decât dublul sumei solicitate (1,1 miliarde dolari) atunci când am lansat apelul pe 1 martie, la câteva zile după începerea războiului. De asemenea, apelul a fost prelungit de la trei la şase luni”, a indicat ONU.

Pe de altă parte, ONU a menţionat că se aşteaptă la 8,3 milioane de refugiaţi din Ucraina, faţă de puţin peste 5,2 milioane în prezent.

Purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), Shabia Mantoo, a declarat că peste 12,7 milioane de persoane şi-au părăsit căminele în Ucraina după începerea invaziei ruse, în urmă cu două luni, printre care 7,7 milioane de persoane strămutate în locuri mai sigure din interiorul ţării şi 5 milioane de oameni care au părăsit ţara.

Cu privire la degradarea situaţiei, Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR) – care la începutul războiului estimase că vor exista aproximativ 4 milioane de refugiaţi ucraineni – solicită 1,85 miliarde de dolari pentru a susţine acţiunile sale şi ale partenerilor săi în favoarea persoanelor care fug de războiul din Ucraina.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

Sursa foto: Twitter/ Boris Johnson

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce dubleaza ce tripleaza, sa dea producatorii de arme. Dar sa nu vedem accize mai mari si preturi crescute la noi, este suficient cat s-au intins
    sunt de acord sa se taie pensiile speciale necontributive si sa se doneze acel surplus spre ucraina, nu tot de la oamenii care muncesc