G4Media.ro

ONU condamnă legea avortului din Texas, catalogând-o drept „cea mai gravă formă…

ONU condamnă legea avortului din Texas, catalogând-o drept „cea mai gravă formă de discriminare sexuală”

Agenția pentru drepturile omului a Organizației Națiunilor Unite a condamnat ferm statul Texas pentru noua sa lege anti-avort, despre care spun că încalcă dreptul internațional prin interzicerea femeilor de a-și controla propriile corpuri și punându-și viața în pericol, potrivit The Guardian.

Melissa Upreti, președinta grupului de lucru al ONU privind discriminarea femeilor, a criticat noua lege din Texas, SB 8, pe care a denumit-o drept „cea mai gravă formă de discriminare sexuală”.

Ea a avertizat că legislația, care interzice avorturile la aproximativ șase săptămâni, ar putea forța femeile să caute proceduri nesigure care s-ar putea dovedi fatale.

„Această nouă lege va face avortul nesigur și mortal și va crea un nou set de riscuri pentru femei și fete. Este profund discriminator și încalcă o serie de drepturi garantate de dreptul internațional”, a declarat Upreti.

Săptămâna trecută, majoritatea de dreapta a instanței din Texas a decis, cu un vot de cinci la patru, să permită legislației texane anti-avort să meargă înainte, în pofida dispoziției justiției din Texas din 1973 care legaliza avortul în SUA, Roe v Wade.

„Legea și modul în care a apărut – prin refuzul curții supreme a SUA de a o bloca pe baza precedentelor legale existente – nu numai că a dus Texasul cu câțiva ani înapoi, ci, în ochii comunității internaționale, a dus întreaga țară înapoi.”, a spus Upreti.

Sursa foto: Unsplash/ Clark Van Der Beken

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Au uitat ca și bărbații nasc.

 2. ONU e varful de lace al neo-marxistilor globalisti,credibilitatea celor din ONU e zero.

 3. Ce treaba are controlul propriilor corpuri cu uciderea pruncilor nenascuti carora le bate deja inima, adica traiesc?
  Ultima data cand am verificat asta se numea crima.

 4. O aberație, agenția pentru drepturile omului a Organizației Națiunilor îi condusă de un propagandist comunist chinez, aia care au lagărele de exterminare etnica.
  Femeile, au toată puterea în a alege cu cine întrețin relați sexuale și au o multitudine de măsuri contraceptive. Afirmația că ele nu au control asupra corpului îi total falsă.
  Și încă o chestie, nimeni nu zice nimic despre cealaltă parte, de tată. Daca viitorul tată vrea să păstreze copilul nu are nici un drept în decizia avortului, lucru total greșit.

  • Are doar dreptul sa fie obligat sa plateasca pensie alimentara daca mama doreste sa pastreze copilul.

 5. Ei, cum este in comunism dragi fellows americani? Nu intrati asa in panica, pentru ca este doar temporar, pana va obisnuiti. Tot asa de „cool” vi se pare? Generatia Z ce ziceti? Sa va trimitem niste baieti din PSD/PNL sa va antreneze pentru comunism? Credeti-ma, aia sunt experti in comunism.

  • Ce treaba are Texasul cu comunismul :))) sau Curtea suprema care are o majoritate buna de conserve…ah… conservatori.

 6. Drepturile asupra corpului tău se limitează
  atunci când deține o viață în formare.
  Ce este mai normal?
  Să ucizi sau să accepți ca pruncul tău nedorit
  să fie acceptat de altcineva?
  Sau egoismul ne întunecă logica?
  Avortul este necesar dar limitat fiindcă există cazuri speciale.
  Să nu facem din particular o regulă generală.

  • De curiozitate, tu cati copii nedoriti ai adoptat? Sau e usor sa scrii pe aici cand problema si rezolvarea pica pe altcineva.

 7. Fătul nu e corpul femeii. În orice caz, avortul ar putea fi justificat în caz de viol, dacă e vreo problemă medicală gravă, sau dacă sunt de rasă mai tuciurie, că oricum din ăia sunt mai mulți decât poate susține planeta și nici nu sunt utili societății.