G4Media.ro

ONU: Aproape nouă milioane de persoane au fugit din Ucraina de la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

ONU: Aproape nouă milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse

Aproape 9 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la invazia declanșată de Vladimir Putin, a declarat agenția ONU pentru refugiați, în timp ce guvernatorul din Donețk a făcut apel la civilii aflați încă în regiune să fugă, relatează The Guardian.

În contextul în care Rusia își intensifică ofensiva în estul țării, autoritățile ucrainene fac apeluri tot mai puternice pentru ca oamenii să fugă cât mai pot din zonele de pe linia frontului.

Agenția ONU pentru refugiați a anunțat miercuri că 8,793 de milioane de persoane au părăsit Ucraina începând cu 24 februarie, în timp ce guvernatorul din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a îndemnat cei 350.000 de locuitori ai regiunii să fugă, în contextul în care au fost raportate noi morți și răniți.

Donețk este ultima provincie din estul Ucrainei rămasă parțial sub controlul Kievului. Rapoartele au sugerat miercuri că cel puțin șapte civili au fost uciși în bombardamentele rusești din ultimele 24 de ore, iar 25 ar fi fost răniți.

Kyrylenko a declarat că două persoane au murit în orașul Avdiivka, din centrul regiunii, în timp ce au fost raportate decese și în Sloviansk, Krasnohorivka și Kurakhove.

„Destinul întregii țări va fi decis de regiunea Donețk. Odată ce vor fi mai puțini oameni, vom putea să ne concentrăm mai mult asupra inamicului nostru și să ne îndeplinim sarcinile principale”, a mai afirmat Kyrylenko.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter