G4Media.ro

ONU a cerut guvernului de la București explicații cu privire la violențele…

ONU a cerut guvernului de la București explicații cu privire la violențele împotriva manifestanților pașnici de la mitingul din 10 august

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a demarat o investigație cu privire la violențele Jandarmeriei din 10 august și a cerut explicații Guvernului României pentru folosirea forței împotriva demonstranților pașnici, anunță comunitatea Declic într-un comunicat de presă.

Astfel, doi raportori speciali ai ONU privind drepturile omului i-au transmis o scrisoare ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, prin care îi solicită informații suplimentare despre investigațiile derulate în România cu privire la acțiunile Jandarmeriei și dovezi că s-au luat măsuri pentru ca „apărătorii drepturilor omului din România, inclusiv protestatarii, să își poată derula activitatea fără frica represaliilor.”

„Dorim să aducem la cunoștința Guvernului din care faceți parte că am primit informații cu privire la folosirea forței împotriva protestatarilor, informații care nasc îngrijorări cu privire la încălcări ale drepturilor omului în România. […] În egală măsură ne manifestăm îngrijorarea cu privire la declarații surprinzătoare făcute de oficiali ai Guvernului, prin care se încearcă justificarea acțiunilor Jandarmeriei”, specifică David Kaye, rapotor special ONU pentru promovarea și protecția libertății de opinie și exprimare, și Michel Forst, raportor special al ONU privind situația apărătorilor drepturilor omului, în scrisoarea transmită lui Meleșcanu.

Campaignerii Declic au intrat și în posesia răspunsului trimis de ministrul de externe către raportorii ONU. Meleșcanu asigură Organizația Națiunilor Unite că România este o democrație funcțională, dar nu răspunde concret la niciuna din cerințele sau acuzațiile celor de la ONU. Raportorii Națiunilor Unite sunt doar informați despre investigațiile aflate în derulare în România.

Peste 400 de persoane au fost rănite în noaptea de 10 august 2018. În urma violențelor jandarmilor, comunitatea Declic a inițiat o petiție și a solicitat, alături de 80.000 de semnatari, Organizației Națiunilor Unite să demareze o analiză proprie a dovezilor și să evalueze acuzațiile de încălcare a drepturilor omului. Petiția a ajuns la Geneva prin intermediul Rezist Zürich. La solicitarea ONU, Declic a trimis și un raport cu perspectiva societății civile legat de violențele Jandarmeriei din timpul protestului Diasporei. Raportul a fost realizat de  Marius Stan, Director de cercetare, Centrul Hannah Arendt pentru studierea totalitarismelor-Universitatea din București și conține dovezi clare ale violențelor: informații, interviuri cu victime, dovezi foto și clipuri video.

Citește integral:

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. VA DA SINISTRUL JUSTITIEI IEXPLICATII DE NU MAI PUTETI DUCE.

  2. Soros! Soros!

  3. s-a vazut clar la anumite tv-urile ne-sorosiste, ne-paralele, cum se veneau cu topoare si furci , femeile cu copii , si toate aduse din strainatate, sau numai o parte, sau …

  4. ONU A cerut explicatii de ce nu i-au arestat pe derbedeii care au incercat sa distruga statul de drept si au atacat fortele de ordine! Trebuiau bagați la bulău!

  5. Zi-le domnul Meleșcanu la ăia de la ONU cum ai văzut și auzit la unele TV – uri că manifestanții au omorât 2 jandarmi, cum au scăpat o jandarmeriță de bătaie din mâinile colegilor ei îmbrăcați în civil, cum jandarmii au descoperit o mașină încărcată cu cocteiluri Molotov dar au lăsat-o acolo că nu aveau chef să descopere cine e proprietarul sau cine a fabricat cocteilurile. Păi nu trebuiau bătuți bine?
    Dar mai bine trimitei la șefa ta Viorica, să-i trimită la șeful ei Dragnea că el știa cu 4 zile înainte ce urma să se întâmple la mitingul Diasporei din 10 august. Îl țineau băieții la curent că doar nu au fost puși în fruntea Jandarmeriei să facă de capul lor.

  6. Domnul Melescanu trebuia sa ceara interventia Castilor Albastre ale ONU pentru mentinerea pacii si securitatii statului de drept din Romania grav afectat de ilegalitatile si atrocitatile mafiei institutionale.

  7. Hai, fir-ati ai dracului de banditi, sa va vad acum pe unde mai scoateti camasa! Ati fi vrut sa intrati si in Schengen (in zona EURO se vede clar ca nici nu va ganditi!) si in OCDE, dar vine ONU sa va verifice! Mai rau decat ca pe o tara din lumea a III- a! Ne-ati facut de rusine in toata lumea, futu-va-n gat de mafioti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.