G4Media.ro

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a fost trimis în judecată pentru evaziune…

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste 1,6 milioane de euro / Petrovici este finul lui Virgil Măgureanu, primul director postdecembrist al SRI

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a fost trimis în judecată de Parchetul general (PG) pentru o evaziune fiscală de peste 1,6 milioane de euro, potrivit unui comunicat al PG coroborat cu portalul instanțelor.

Potrivit Parchetului general, între 2008 și 2013, Petrovici ar fi înregistrat în contabilitatea Unirea Hypermarket Center 34 facturi fiscale reprezentând achiziții fictive în valoare de peste 28 de milioane de lei.

Așa ar fi reușit afaceristul să își diminueze TVA-ul și impozitul pe profit cu aproape 1 milion de euro, la care se adaugă dobânzi și penalități, astfel încât prejudiciul reținut de procurori sare de 1,6 milioane de euro.

Petrovici a achitat prejudiciul, dar cu toate acestea a fost deferit Justiției. Riscă o pedeapsă cu închisoarea între 7 și 15 ani întrucât este acuzat de evaziune fiscală mai mare de 500.000 de euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Răzvan Petrovici controlează Unirea Hypermarket Center prin intermediul off-shore-ului cipriot Aperantos Trading Ltd.

Omul de afaceri Răzvan Petrovici este rezident la Monte Carlo, pe Princesse Grace Avenue, promenada de pe malul mării considerată cândva cea mai scumpă stradă din lume, și numită după actrița Grace Kelly, căsătorită cu prințul Rainier III de Monaco.

Petrovici a recunoscut în 2017 că este finul lui Virgil Măgureanu, primul director al SRI de după Revoluție.

”În privința soților Măgureanu, singurul lucru pe care îl pot spune este că le mulțumesc că mi-au făcut onoarea de a fi martori la cununie și, ulterior, de a-mi boteza copilul”, preciza Petrovici.

De altfel, soția sa, Luminița Stela Petrovici, este asociață cu Anca Biriș, fiica lui Măgureanu, în firma Brainfarm for Kids, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Petrovici a fost director al Centrocoop înainte de Revoluție, apoi a a devenit om de afaceri având business-uri în retail și duty-free. A deținut și lanțul de supermarketuri Univers’All.

Foto: Omul de afaceri Răzvan Petrovici / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu înțeleg cum toți borfașii ordinari sunt prezentați în știri și articole ca „oameni de afaceri”.
  Frate sunt hoți, sunt borfași, fac banii cum ii fac și sunt puși sun acuzare.
  Chiar și după ce fac pușcărie tot „oameni de afaceri” rămân pt. presa.
  Da, voi presa numiți personajele astea obscure și mizere „oameni de afaceri” și puneți egal între un om care își castiga cinstit și cu multa munca acest renume și infractori.
  Nu îmi pare corect deloc, numiții cum vreți voi ca să păstrați prezumția de nevinovăție dar în orice caz nu sunt oameni de afaceri.
  Apropo dacă individul era un violator tot om de afaceri îl numeati? Doar asa de curios întreb.

  • am avut un comentariu asemanator la alta stire de genul…
   si ajungem la aceeasi concluzie, presa poarta o parte din vina pentru mizeria in care ne scaldam

 2. Astia-s securisti care au devalizat romanica nu oameni de afaceri,voi face-ti din hoti fara scrupule oameni de afaceri!Sa vada prostimea pe unde-si petrec astia huzurul…

 3. Bineînțeles că și el e tot securist. Mi

 4. ha ha ha ha ! hai ma……….

  sa vezi ce mumos mi ti-l sterg la fund tudoreii si dorenenii….

 5. si uebara il lustruieste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.