G4Media.ro

Omul de afaceri Mircea Ungureanu zis Pisicu, un apropiat al lui Darius…

Omul de afaceri Mircea Ungureanu zis Pisicu, un apropiat al lui Darius Vâlcov, a fost arestat pentru fraudă și dare de mită în legatură cu un contract privind modernizarea drumurilor din comuna Vitomirești

Omul de afaceri din Slatina, Mircea Ungureanu Pisicu, un apropiat al lui Darius Vâlcov, precum și fostul primar din comuna Vitomirești – Ion Robert Rotea, și un alt om de afaceri – Gheorghe Trăneci, au fost arestați preventiv joi pentru fraudă și corupție în legatură cu un contract privind modernizarea drumurilor din comuna Vitomirești, potrivit unui comunicat la DNA coroborat cu portalul Tribunalului Dolj.

Prejudiciul din dosar se ridică la aproape 4 milioane de euro. Potrivit DNA, ca să obținâ contractul (a cărui execuție a fost subcontractată lui Gheorghe Trăneci), Mircea Ungureanu i-ar fi dat fostului primar din Vitomirești mită un apartament în Slatina de peste 1 milion de lei.

Cine e ”Pisicu”, afaceristul oltean care pică mereu în picioare, aflat acum în epicentrul scandalului de corupție în care a fost inculpat deja Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei de Prognoză.

Mircea Ungureanu, zis ”Pisicu”, este un afacerist din județul Olt apropiat de Darius Vâlcov. El a câștigat prin firma SC Old & New Construct SRL șase din cele opt contracte atribuite în județul Olt unor primării prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, iar polițiștii au ridicat documente săptămâna trecută de la aceste primării.

În același dosar, Ion Ghizdeanu, fost președinte (timp de aproape 20 de ani) al Comisiei Naționale pentru Prognoză, a fost inculpat de procurorii bucureșteni. Aceștia îl acuză pe Ghizdeanu că ar fi falsificat lista de proiecte finanțate de stat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, ”pușculița pentru baroni” inventată de Dragnea și Vâlcov.

Omul PSD. Mircea Ungureanu este cunoscut în județul Olt pentru relațiile cu PSD. Firmele sale au primit zeci de contracte în ultimii șapte ani de la municipalitățile ”roșii” din județ. Surse politicie au declarat pentru GMedia.ro că el a ajuns în cercul lui Darius Vâlcov prin intermediul lui Adrian Iordache, fost șef de cabinet al președintelui ANAF și omul care le-a adus la București pe Adriana Cotel (ajunsă șefa Agenției Medicamentului) și Mihaela Triculescu (șefa ANAF).

Porecla ”Pisicu” i-a fost atribuită afaceristului Mircea Ungureanu grație capacității sale de a scăpa de problemele cu legea.

Dosare penale tărăgănate. Astfel, în iunie 2016, Ungureanu a fost reținut și apoi arestat preventiv de procurorii olteni într-un dosar în care era suspectat de complicitate la abuz în serviciu. Dosarul avea legătură cu un contract pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă a comunei Verguleasa din Olt, obținut de firma Roxana Miranliv, controlată de Ungureanu. Trei ani mai târziu, el a scăpat de probleme, dosarul fiind clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, după cum scrie Concret în Olt.

În 2017, Ungureanu a devenit suspect într-un nou dosar penal, fiind acuzat de evaziune fiscală. Și acest dosar e tărăgănat, fiind declinat între diverse parchete, după cum scrie publicația citată.

Zeci de contracte cu statul. Mircea Ungureanu administrează acum firma SC Old & New Construct SRL. Firma a primit 54 de contracte cu bani de la stat în valoare totală de 164 de milioane de lei, potrivit portalului Confidas. Cele mai mari contracte au fost pentru construirea sistemului de canalizare din comuna Podari (Olt) – 20 de milioane de lei, amenajarea unui parc în Slatina (14 milioane de lei) și canalizare în comuna Verguleasa (12 milioane de lei).

În trecut a mai deținut o firmă denumită Roxana Miranliv SRL, pe care a băgat-o în faliment. Aceasta a avut, în 2013, contracte publice în valoare de peste 15 milioane de lei, însemnând 90-100% din cifra de afaceri, potrivit portalului Confidas. Toate contractele, de construcții, au fost obținute în județul Olt, cel mai bănos fiind cel pentru asfaltarea unui drum comunal (peste 6 milioane de lei).

Foto: Mircea Ungureanu/ sursa foto: tintaonline.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Oamenii de afaceri” cu porecla se numesc interlopi.