G4Media.ro

Omul de afaceri canadian, Michael Topolinski, susține că nu are măștile pe…

Omul de afaceri canadian, Michael Topolinski, susține că nu are măștile pe stoc, ci le va ”importa imediat” din China: Nici eu, nici familia mea nu ne-am întâlnit niciodată cu nicio persoană din cadrul Ministerului Sănătății

Omul de afaceri canadian, Michael Topolinski, a cărui firmă, Naguma International Medical Supply a câștigat licitația pentru 115 milioane de măști în valoare  de 73,6 milioane lei fără TVA, susține că nu avea pe stoc măștile și că ”va importa imediat toate cele 115 milioane de măști și le va livra Ministerului”. Topolinksi mai susține că ”nici eu, nici familia mea nu ne-am întâlnit niciodată cu nicio persoană din cadrul Ministerului Sănătății și nu am comunicat cu personalul ministerului decât prin e-mail, prin canalele oficiale aferente licitației”.

Achiziția a ridicat semne de întrebare din cauza termenului extrem de scurt dat de Ministerul Sănătății pentru transportarea măștilor la toate direcțiile să sănătate publică: doar șapte zile pentru 115 milioane de măști.

În plus, Topolinski anunțase încă din luna aprilie că a contractat achiziția a 90 de milioane de măști din China. Omul de afaceri canadian susține însă că firma sa, Naguma Internațional, a importat până acum doar 3 milioane de măști de tipul celui cerut la licitație de către Ministerul Sănătății (Tip II R). El susține că ”orice afirmații contrare făcute de politicieni sau alte persoane conform cărora avem un „stoc imens” sunt false.”

Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a lansat pe 24 iunie acuzații grave la adresa licitației organizate de ministerul sănătății, sugerând că a fost cu dedicație pentru omul de afaceri canadian.

 • „Vreau să îi informez pe toţi colegii mei (…) că aseară, când domnul ministru Tătaru era aici, în plenul Camerei şi discuta cu deputaţii, a avut timp să mai facă un contract pentru 115 milioane de măşti în valoare de aproape 50 de milioane de euro. Acest contract şi acest câştigător este o firmă, Naguma International, care încă din 9 aprilie a anunţat că a adus măştile în ţară. Nu a reuşit să le vândă nimănui şi atunci Ministerul Sănătăţii direct, pentru că cel de la Unifarm era ocupat cu cealaltă afacere, Ministerul Sănătăţii direct a găsit o soluţie pentru bietul om care adusese 100 de milioane de măşti şi nu voia nimeni să le cumpere. A organizat o licitaţie, în luna iunie, dar licitaţia era pentru măşti de protecţie, cum scrie în ordonanţa Guvernului şi omul nu avea măşti de protecţie, avea măşti faciale. Aşa că a anulat licitaţia, au reorganizat-o şi au schimbat în caietul de sarcini denumirea, ca să fie exact ce adusese omul în aprilie. Au pus şi două condiţii – să ai măştile, cantitatea de 100 de milioane şi să le livrezi în şapte zile. O singură firmă, evident, avea şi cantitatea şi putea să le şi livreze în şapte zile”, a spus Ponta în plenul Camerei Deputaţilor, după votul la moţiunea simplă pe Sănătate.

Redăm mai jos integral punctul de vedere transmis redacției G4Media.ro de Michael Topolinski

”În legătură cu procedura de achiziție organizată de Ministerul Sănătății pentru 115 milioane măști, ca urmare a informațiilor apărute recent în presă
„Suntem dezamăgiți de numeroasele erori faptice apărute în anumite surse media cu privire la licitația organizată de Ministerul Sănătății și le vom clarifica acum, o dată pentru totdeauna:
1. Naguma a importat în total aproximativ 30 milioane măști de diferite tipuri. Naguma a importat până în prezent 3 milioane măști medicale Tip II R (atașat).
2. Licitația organizată de Ministerul Sănătății și câștigată de Naguma se referă exclusiv la măști medicale Tip II și exclude în mod expres măștile de Tip II R (atașat).
3. Naguma nu are în prezent în România nicio mască medicală cu 3 pliuri de tip II pentru a fi livrată către Ministerul Sănătății, iar orice afirmații contrare făcute de politicieni sau alte persoane conform cărora avem un „stoc imens” sunt false.
4. Naguma are noi contracte cu producători din China în baza cărora va importa imediat toate cele 115 milioane de măști și le va livra Ministerului conform cerințelor regulilor și documentelor procedurii.
5. Doresc să afirm în mod clar și oficial că nici eu, nici familia mea nu ne-am întâlnit niciodată cu nicio persoană din cadrul Ministerului Sănătății și nu am comunicat cu personalul ministerului decât prin e-mail, prin canalele oficiale aferente licitației.
6. Naguma a câștigat licitația pentru că am obținut cel mai bun punctaj și am oferit de departe cel mai bun preț.
Considerăm că această conduită a anumitor persoane care încearcă să mânjească cu minciuni o licitația prin care ministerul a economisit aproximativ 120 milioane lei este inacceptabilă. Avem în vedere demararea de potențiale acțiuni în justiție împotriva oricăror persoane care fac afirmații false.”

Citește și

Cine este Michael Topolinski, misteriosul investitor imobiliar canadian de la care Ministerul Sănătății cumpără 115 milioane de măști medicale / Ce afaceri a făcut cu statul în România și proiectele imobiliare anunțate în București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Si marmota invelea ciocolata in staniol. Prietene, nu te bagi la o licitatie care are ca cerinta distrribuirea in 7 zile a 115 milione de masti la toate directiile de sanatate publcia, daca tu deja nu le ai. Ca le ai in Romania, in China sau pe un vapor e alta poveste.

 2. Firma e serioasă! Nu înțeleg de ce s_au comandat doar o sută de milioane de măști? România are nevoie de cel puțin un miliard de măști. Virusul e încă activ. Haideți sa nu ne zgarcim!

 3. Acest individ este un infractor probat atat in Canada cat si in Romania. In ambele tari a reusit sa dea tepe importante la banci.
  Impreuna cu lichidatorul de la Aversa a reusit sa puna mana pe aceasta fabrica, cu scopul urmarit de a o darama si a-i vinde terenul. A dat angajatii afara si cu ajutorul instantei a manipulat neplata pretului pe Aversa. Oameni buni, asta nu are nicio treaba cu comertul, sanatatea etc. Sigur a mituit/santajat pe cineva ca sa prinda acest contract.
  Este recunoscut ca un santajist notoriu, iar daca ministerul sanatatii i-ar fi facut profilul sunt sigur ca nu avea voie sa intre in vreo tranzactie cu acest infractor.
  Si-a pacalit angajatii si sunt multi care ar putea sa aduca probe in sensul acesta.
  Acest individ nu are bani nici sa isi plateasca colaboratorii si mai mult ca sigur ca el ia bani intai de la Stat si apoi nici nu va mai livra marfa.

 4. Nu ar fi mai profesionist daca ati lua dreptul la replica _inainte_ de a publica articole care pateaza imaginea si ridica suspiciuni asupra ministrului sanatatii si a acestui individ? Asa ati informa opinia publica corect. Altfel nu faceti decat sa aruncati cancanuri pentru a atrage clickuri.

 5. Topolinski? Cum naiba reusesc baietii astia sa fie exact acolo unde e spertul si profitul?

 6. Ia uite ca astia care au crezut ca se imbogatesc dupa urma obligativitatii purtarii mastii impotriva covid19, s-au inselat. Na belea ca lumea nu prea cumpara mastile voastre in cantitati industriale si probabil multi au inceput sa si le faca singuri acasa din diverse materiale textile.

  Na ca v-ati luat teapa cu afacerea asta.

  • Tocmai, vazand ca vanzarile nu se ridica la nivelul asteptarilor, statul le achizitioneaza din banul public, profitand de obligativitatea purtarii acestora, regula pe care o impune tot el. Au inceput cu defavorizatii, dar probabil v-or continua si cu restul… ca sa existe echilibru, ce naiba, doar bani sunt cu sacii la buget.🤮

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.