G4Media.ro

Omul de afaceri Bobby Păunescu, executat silit de către fostul fotbalist Ciprian…

Sursa Foto: stiridecluj.ro

Omul de afaceri Bobby Păunescu, executat silit de către fostul fotbalist Ciprian Marica. Dat în judecată și pentru datorii la un hotel, Păunescu este unul dintre investitorii proiectului imobiliar ”de 2 miliarde de euro” de la Cluj

Pe 28 decembrie 2022, la cererea fostului fotbalist Ciprian Marica, Judecătoria Sectorului 1 a încuviințat executarea silită a omului de afaceri Bobby Păunescu. Acesta nu i-a plătit lui Marica chiria pentru un imobil închiriat în 2016. Este cel de-al doilea proces din ultimele luni în care Păunescu este chemat la bară pentru datorii. Cu toate acestea, în decembrie 2022, bucureșteanul a fost prezentat ca făcând parte dintr-o echipă de investitori care vor edifica în Cluj-Napoca un proiect imobiliar evaluat la 2 miliarde de euro. Păunescu a respins apelurile reporterului G4Media.ro și nu a răspuns mesajului trimis pe Whatsapp, mesaj care apare ca văzut.

În încheierea de ședință, magistratul a menționat că datoria lui Păunescu către Marica provine din neachitarea obligațiilor financiare dintr-un contract de închiriere înregistrat la Administraţia Sector 2 a Finanţelor Publice în martie 2016. Completul a stabilit că suma pretinsă de creditor este o creanţă certă, lichidă si exigibilă și a admis cererea acestuia de încuviinţare a executării silite pe care Marica a formulat-o prin intermediul unui executor judecătoresc. Decizia luată este fără cale de atac.

Sursa Foto: Portalul Instanțelor

În baza acesteia, executorul poate cere băncilor identificarea conturilor deținute de Păunescu și poprirea sumei revendicate. În decizia de la Judecătoria Sectorului 1 cuantumul acesteia nu este menționat, dar, în 2019, la momentul la care Păunescu a intenționat să candideze la Președinția României și a depus declarație de avere, era precizată o datorie către Marica de 181.599 lei.

Acțiunea intentată de fostul fotbalist la Judecătoria Sectorului 1 a fost depusă pe 19 decembrie 2022, la trei zile după ce G4Media.ro dezvăluia faptul că Păunescu fusese dat în judecată, pe 25 noiembrie 2022, de către societatea care deține fostul Hotel Intercontinental. Potrivit surselor G4Media.ro, în acel proces este vorba de restanțe la hotelul în care a locuit o vreme, dar nu a plătit. Conform portalului instanțelor, debitul este de aproape 110.000 lei.

În același articol, se mai indica numele altui creditor, din ultimii ani, al lui Păunescu, creditor care s-au adresat instanțelor: un italian pe nume Marc Raffoul care a revendicat plata sumei de 98.000 euro.

De asemenea, în declarația de avere din 2019, Păunescu a mai menționat un debit de 130.888 lei către firma de protecție și pază Star Sistems Security SRL București. Contactat de G4Media.ro, Ionel Petre, directorul firmei, a declarat că suma reprezintă o parte dintr-un debit de circa 100.000 de euro reprezentând servicii de pază prestate de societatea sa la fosturile Studiouri Media Pro, achiziționate, în 2015, de un grup de investitori americani și chinezi reprezentați de Păunescu.

Acesta ar fi acceptat să avalizeze în nume propriu un bilet la ordin cu suma de mai sus pentru a asigura creditorul de plata unei părți din datorii, lucru care, însă, nu a mai fost posibil. ”Am depus plângere penală pentru că nu am găsit bani în cont, dar s-a dat clasare. Am angajat un executor judecătoresc ca să îi caute toate conturile lui Păunescu, dar nu a găsit decât 3.000 de lei în 2019 și 1.200 de lei în 2020”, a afirmat Petre în decembrie 2022.

O verificare G4Media.ro a mai arătat că nici societățile menționate de Păunescu în declarația de interese din 2019 nu ies în evidență, dimpotrivă: fie nu au mai avut activitate în anii din urmă, fie se află în reorganizare judiciară sau faliment. Pe de ală parte, în această perioadă, omul de afaceri se află într-un conflict de uzură cu celălalt acționar, Sorin Oancea, în tentativa de a prelua administrarea societății care deține postul de știri B1TV, societate la care tatăl său, George Constantin Păunescu deține 50% dintre părțile sociale. De remarcat că emisiunea TalkB1 de la B1TV în care era invitat permanent Bobby Păunescu nu mai apare în grila de programe.

Cu toate acestea, luna trecută, Bobby Păunescu a apărut pe lista unor investitori care s-au implicat într-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca, aceștia anunțând că vor investi circa 2 miliarde de euro. Contactat de G4Media.ro, Păunescu a declarat că, în cadrul acestui proiect, el va construi un hotel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Nu știm cum se face că majoritatea infractorilor din România sunt haurari de-ai lu’ Simion, pesedei de-ai lu’ Ciolacu, hudemeriști de-ai Kelemenului, sau penelei de-ai lu’ Ciucă.
  E un adevărat blestem pentru această țară!

  • Gurile rele spun că Păunescu nu și-a achitat nici țigările luate “pe caiet” de la magazinul de proximitate

 2. Cred ca va urma o preluare agresiva/fortata a televiziunii B1TV! Oare cine o fii?
  Incepe cu na si se termina cu sui?

 3. Deci iaca cine-mi era Elon Musk dă românica, încă un „geniu“ care nu-și plătește chiria! :)))))

  • Mai degraba un fel de irinel, noroc de tati , ca ei nu-s in stare de nimic. Asta macar il mai are pe ta-su in viata, Irinel e orfan si a ajuns in sapa de lemn.

 4. Bobitza e cam falit dar…se ” impauneaza”…

 5. Pai cum ai ba tupeu sa te iei de elita afacereasca a Ro, cand ai fost filmat pe holul hotelului cu prosopul in nurul capului, mergand la fomei maritate :)?

  • Pentru mine lucrurile sunt mai simple… sportivii care fac reclamă caselor de pariuri sunt niște jeeeeguri 🤮🤮🤮

 6. Ce caricatură de om…acest B o u by

 7. Un milionar egocentrist de mucava.

 8. Marii milionari si afaceristi ai Romaniei care au schimbat viata oamenilor in bine…niste derbedei care au profitat de relatiile lui taticu si mamica si cam atat…

 9. L-a părăsit Bârlădeanca și l-a luat în grijă Păcurărița, femeie măritată…

  • Pacurarita a lu’ Pacuraru,care ungea osiile la carute,acuma le unge cu gusa pe la articulatiile puterii,sa nu scarțiie prea tare.