G4Media.ro

OMS respinge hidroxiclorochina: „Nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie”

OMS respinge hidroxiclorochina: „Nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă utilizarea hidroxiclorochinei ca scut anti-Covid. Medicamentul antiinflamator „nu trebuie utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au Covid-19”, scrie un grup de experți al OMS în British Medical Journal. Nu numai: medicamentul, utilizat în tratamentul malariei și al bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă sau lupusul, „nu mai reprezintă o prioritate în cercetarea” împotriva coronavirusului Sars-CoV-2. Resursele ar trebui să se concentreze asupra altor medicamente mai promițătoare.

O concluzie care „se bazează pe dovezi cu un nivel ridicat de certitudine, nivel la care s-a ajuns după 6 studii controlate randomizate care au implicat peste 6.000 de participanți, cu și fără expunere cunoscută la o persoană Covid pozitivă”. Studiile conduse au arătat cu o „mare certitudine” că „hidroxiclorochina nu a avut niciun efect semnificativ asupra deceselor și spitalizărilor” legate de infecția cu Sars-CoV-2, specifică OMS. Există, de asemenea, „dovezi moderate” că medicamentul „nu a avut niciun efect semnificativ asupra infecției confirmate de laborator cu Covid-19” şi că din dimpotrivă: „foarte probabil, creşte riscul de efecte adverse”.

Astfel, specialiştii în sănătate au decis să întocmească o listă de sfaturi şi îndrumări folositoare „tuturor persoanelor fără Covid, indiferent de expunerea lor la o persoană cu Covid”. Un ghid elaborat de OMS, cu sprijinul Magic Evidence Ecosystem Foundation, care va fi actualizat progresiv cu alte medicamente, în baza informațiilor științifice care vor apărea treptat, al cărui scop va fi cel de a-i sprijini pe medici în gestionarea Covid-19, prin indicații fiabile care îi pot ajuta să ia cele mai bune decizii pentru pacienții lor.

Sursa: La Stampa / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Se presupune ca ar fi folositor ca si tratament in doze de 200-400mg. Nu am afirmat ca ar functiona ca si preventiv!

  Vaccinul e cea mai buna preventie.

  Daca nu ati fost in valul 1 sau 2 vaccinati , vedeti daca aveti origine mixta romano-maghiara sau romano-israeliana sau de alta etnie mixta cu un stat care face mai multe vaccinari si cereti cetatenia. Dureaza intre o luna si cateva luni(cred).
  Vrem sa ajutam, atat cat ne duce capul, nu sa facem propaganda din zona aur/anti-vaccin.

 2. Spuneti-i lui Arafat. Mai indoapa pacientii cu plaquenil?

 3. Vaccinul e bun doar pt preventie.
  Despre Ivermectina ce spun coruptii din OMS? Nici aia nu are rezultate pozitive?

  • Mă așteptam să descurajeze folosirea oricărui medicament susceptibil să trateze boala asta
   De aceea fac reclamă la ibuprofen și remdesivir.